Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 268 návštěvníků)

Nejrychlejší halušky a jsou vynikající!!!!!!! Recept mám od maminky :) !!!!

0.0
Nejrychlejší halušky a jsou vynikající!!!!!!! Recept mám od maminky :) !!!!

Potřebné ingredience

40dkg hrubé mouky, 1vejce, sůl a voda(i půl litru), sádlo, zelí, špek

Postup přípravy

Do mouky přidáme vejce, sůl a necelého půl litru vlažné vody, aby vzniklo polotuhé tahací těsto. Zavaříme přes formu na halušky v osolené vodě(vodu osolíme o něco víc než na brambory). Jak vyplavou, vytahujeme. Dáme na ně kousek sádla, aby se neslepily. Pak si osmahneme špek nebo slaninu(nebo obojí) a přidáme na halušky. Kdo chce se zelím, tak sterilované zelí podusí ve vřelé vodě asi 10min :) !! Je to mňamka. Dobrou chuť.

hotové se zelím :)

a manžel může nivu i do buchet :D takže meze se nekladou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

superka 24. 5. 2014, 22:11
(Y) Ať to jsou halušky nebo noky, vypadá to úžasně a určitě v nejbližší době vyzkouším (Y)
superka 29. 5. 2014, 18:35
@superka (Y) Tak jsem je teď vyzkoušela na večeři a musím říct, že halušky jsou výborné a hlavně rychlé (Y) Určitě je budu dělat hodně často (L)
siena 15. 5. 2014, 0:40
(Y)
mirandamiranda 14. 5. 2014, 20:13
No, na moravsko-slovenském pomezí, tam, co je rodiště J.A.Komenského a v okolí se tomuto říká "kúsky" a kromě se špekem a zelím se často připravují s míchanými vajíčky na slanině nebo na špeku, nakrájeném na kostičky. Je úplně jedno, jak se jídlo jmenuje, hlavně, že nám chutná :) Děkuji za připomenutí, Angeliko.
Angelinka123 14. 5. 2014, 20:52
@mirandamiranda (F) (pl)
plamenek 13. 5. 2014, 21:16
Moje maminka tomu říkala nokerle a byla to příloha třeba ke kuřeti na paprice.Halušky byly jen z brambor.Jen na ty nokerle dávám více vajec 5 až 6 na kilo hrubé mouky.Jsou to spíše domácí těstoviny.Se zelím tyhle nedělám.
Martitina 13. 5. 2014, 21:15
Přesně... halušky (Y)Pocházím ze Slovenska, mám tam rodinu mé matky a světe div se, toto se skutečně na Slovensku nazývá halušky, byť tomu ty, které vědí všechno, nebudou věřit ,-)Ale líbí se mi, jak to prostě pro někoho jsou noky a nejede před to vlak +o(
bakyka 13. 5. 2014, 21:44
@Martitina (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Angelinka123 13. 5. 2014, 21:37
@Martitina (pl) (kytara)
magsan 13. 5. 2014, 21:25
@Martitina (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
bakyka 13. 5. 2014, 21:07
Podle mojí babičky halušky byly z mouky, s dušeným hlávkovým zelím a slaninou, z brambor to byly strapačky, ty byly zamíchané do dušeného kysaného zelí a k tomu kus uzenýho :-p
Angelinka123 13. 5. 2014, 21:37
@bakyka (kytara)
magsan 13. 5. 2014, 20:09
Nic si z komentu nedělejte, mě se receptík líbí a ukládám. Já dělám halušky podle Babici a to by mě teprve jisté dámy - rejpalky roznesly na kopytech, cože to vařím za blafy ,-) ,-) ,-) ,-)a přitom jsou super. Tk se na to vybodněte (flower) (flower) (flower) (flower)
Zrušený účet 13. 5. 2014, 20:46
@magsan (Y)souhlas je to starý recept (H) až ho zveřejní Hruška tak to bude trhák ,-) ,-)
KáKá 13. 5. 2014, 19:59
Možná paní vařila noky a vyšly jí halušky jako v Pelíškách :^) :^)Jinak mně je taky jedno,jak se to jmenuje
Zrušený účet (upraveno) 20. 12. 2014, 13:47
.
Nadys 13. 5. 2014, 19:41
Toto má do halušek daleko. Jsou to normální noky z mouky ,ala zavářka do polévky (H)
bakyka 13. 5. 2014, 21:56
@Nadys *-)opravdu? Noky jsou buď příloha a nebo zavářka do polévky a od halušek se liší přidáním másla nebo oleje koukněte se http://www.toprecepty.cz/recept/801-jemne-noky/, nebo http://ekucharka.net/noky-jako-priloha (hello)
marsi-28 13. 5. 2014, 19:16
Toto jsou noky, jak píse paní Veronika.Halusky jsou z brambor (N)
Martitina 13. 5. 2014, 21:16
@marsi-28 Nemáte pravdu.
bakyka 13. 5. 2014, 21:57
@Martitina přesně tak, noky jsou úplně o něčem jiném :-)
mummi 13. 5. 2014, 19:06
Můžu se zeptat jak vypadá forma na halušky. Jinak jako rychlovka super (Y)
Zrušený účet 13. 5. 2014, 17:53
(Y) (Y) souhlas (Y) rychlý a dobrý (H)
veuda1 13. 5. 2014, 16:06
*-) kde máte brambory, toto nejsou halušky, maximálně noky
Angelinka123 13. 5. 2014, 16:50
@veuda1 právě, že nemám, proto jsou nejrychlejší...když někdo nechce, tak ať nedělá :) !!!! My tomu říkáme halušky!!!! :) |:o) (flower)
veuda1 13. 5. 2014, 19:35
@Angelinka123 ale to je špatně, Slováci by vás vytahali za uši ,-), toto sú noky botka, robievam je k perkeltu
Fumiko 12. 5. 2019, 8:21
@veuda1 Som Slovenka, toto sú normálne hornozemské halušky, iné nerobievame, iba na Liptove a severe sa robia so zemiakami, a časgo ich volajú strapačky. Tak nevyprávajte sprostosti. A bodka je s d, keď už. A aj k perkeltu sa robia halušky, akéženoky, my noky nemame.
Martitina 13. 5. 2014, 21:16
@veuda1 Ba ne, nevytahali. I Slováci to tak nazývají.
danima3 13. 5. 2014, 19:57
@veuda1 takhle se asi vaří halušky na moravě, teta z moravy je takto dělala, akorát místo vody mléko a dělala je ¨s uzeným a tvarohem, je to výborné a zrovna jsem je dnes taky dělala k obědu, taky tomu říkám halušky, i ona, tak zas se na paní tak nezlobte (kocka)
dolik76 13. 5. 2014, 19:39
@veuda1 tak nevím na slovensko jezdíme hodně a už jsem si dávala halušky s masem ,-) Takže až tak horké to nebude (F)
gabca68 13. 5. 2014, 20:00
@dolik76 (Y) u nás noky nie sú ,-) halušky su všetko,aj zemiakové aj múkové k mäsu i keď občas sa im hovorí aj nokedle
Nadys 13. 5. 2014, 19:43
@dolik76 no ,ale toto prostě nejsou halušky , s uzeným a zelím se dělají ,ale z těsta z brambor. (F)
Fumiko 12. 5. 2019, 8:24
@Nadys Ale krista, isteže sú! Slovákov tu budete učiť!!! Halušky a hotovo!
laskonka333 13. 5. 2014, 15:50
(Y)
marcelau 13. 5. 2014, 5:45
(Y)mňááám (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie