(recept
si oblíbilo 268 návštěvníků)
Nejrychlejší halušky a jsou vynikající!!!!!!! Recept mám od maminky :) !!!!
Potřebné ingredience
40dkg hrubé mouky, 1vejce, sůl a voda(i půl litru), sádlo, zelí, špek
Postup přípravy
Do mouky přidáme vejce, sůl a necelého půl litru vlažné vody, aby vzniklo polotuhé tahací těsto. Zavaříme přes formu na halušky v osolené vodě(vodu osolíme o něco víc než na brambory). Jak vyplavou, vytahujeme. Dáme na ně kousek sádla, aby se neslepily. Pak si osmahneme špek nebo slaninu(nebo obojí) a přidáme na halušky. Kdo chce se zelím, tak sterilované zelí podusí ve vřelé vodě asi 10min :) !! Je to mňamka. Dobrou chuť.
hotové se zelím :)
a manžel může nivu i do buchet :D takže meze se nekladou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
superka
(upraveno)
24. 5. 2014, 22:11
Ať to jsou halušky nebo noky, vypadá to úžasně a určitě v nejbližší době vyzkouším
superka
(upraveno)
29. 5. 2014, 18:35
@superka
Tak jsem je teď vyzkoušela na večeři a musím říct, že halušky jsou výborné a hlavně rychlé Určitě je budu dělat hodně často
siena
(upraveno)
15. 5. 2014, 0:40
mirandamiranda
(upraveno)
14. 5. 2014, 20:13
No, na moravsko-slovenském pomezí, tam, co je rodiště J.A.Komenského a v okolí se tomuto říká "kúsky" a kromě se špekem a zelím se často připravují s míchanými vajíčky na slanině nebo na špeku, nakrájeném na kostičky. Je úplně jedno, jak se jídlo jmenuje, hlavně, že nám chutná Děkuji za připomenutí, Angeliko.
Angelinka123
(upraveno)
14. 5. 2014, 20:52
@mirandamiranda
plamenek
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:16
Moje maminka tomu říkala nokerle a byla to příloha třeba ke kuřeti na paprice.Halušky byly jen z brambor.Jen na ty nokerle dávám více vajec 5 až 6 na kilo hrubé mouky.Jsou to spíše domácí těstoviny.Se zelím tyhle nedělám.
Martitina
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:15
Přesně... halušky Pocházím ze Slovenska, mám tam rodinu mé matky a světe div se, toto se skutečně na Slovensku nazývá halušky, byť tomu ty, které vědí všechno, nebudou věřit Ale líbí se mi, jak to prostě pro někoho jsou noky a nejede před to vlak
bakyka
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:44
@Martitina
Angelinka123
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:37
@Martitina
magsan
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:25
@Martitina
bakyka
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:07
Podle mojí babičky halušky byly z mouky, s dušeným hlávkovým zelím a slaninou, z brambor to byly strapačky, ty byly zamíchané do dušeného kysaného zelí a k tomu kus uzenýho
Angelinka123
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:37
@bakyka
magsan
(upraveno)
13. 5. 2014, 20:09
Nic si z komentu nedělejte, mě se receptík líbí a ukládám. Já dělám halušky podle Babici a to by mě teprve jisté dámy - rejpalky roznesly na kopytech, cože to vařím za blafy a přitom jsou super. Tk se na to vybodněte
Zrušený účet
(upraveno)
13. 5. 2014, 20:46
@magsan
souhlas je to starý recept až ho zveřejní Hruška tak to bude trhák
KáKá
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:59
Možná paní vařila noky a vyšly jí halušky jako v Pelíškách Jinak mně je taky jedno,jak se to jmenuje
Zrušený účet
(upraveno)
20. 12. 2014, 13:47
.
Nadys
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:41
Toto má do halušek daleko. Jsou to normální noky z mouky ,ala zavářka do polévky
bakyka
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:56
@Nadys
opravdu? Noky jsou buď příloha a nebo zavářka do polévky a od halušek se liší přidáním másla nebo oleje koukněte se http://www.toprecepty.cz/recept/801-jemne-noky/, nebo http://ekucharka.net/noky-jako-priloha
marsi-28
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:16
Toto jsou noky, jak píse paní Veronika.Halusky jsou z brambor
Martitina
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:16
@marsi-28
Nemáte pravdu.
bakyka
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:57
@Martitina
přesně tak, noky jsou úplně o něčem jiném
mummi
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:06
Můžu se zeptat jak vypadá forma na halušky. Jinak jako rychlovka super
MíšaC
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:38
@mummi
Např. http://www.decodoma.cz/Nerezove-pasirovaci-sito-BANQUET-1.html?gclid=COPW_Lm4qb4CFfQgtAodYVoA8A
Zrušený účet
(upraveno)
13. 5. 2014, 17:53
souhlas rychlý a dobrý
veuda1
(upraveno)
13. 5. 2014, 16:06
kde máte brambory, toto nejsou halušky, maximálně noky
Angelinka123
(upraveno)
13. 5. 2014, 16:50
@veuda1
právě, že nemám, proto jsou nejrychlejší...když někdo nechce, tak ať nedělá !!!! My tomu říkáme halušky!!!!
veuda1
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:35
@Angelinka123
ale to je špatně, Slováci by vás vytahali za uši , toto sú noky botka, robievam je k perkeltu
Fumiko
(upraveno)
12. 5. 2019, 8:21
@veuda1
Som Slovenka, toto sú normálne hornozemské halušky, iné nerobievame, iba na Liptove a severe sa robia so zemiakami, a časgo ich volajú strapačky. Tak nevyprávajte sprostosti. A bodka je s d, keď už. A aj k perkeltu sa robia halušky, akéženoky, my noky nemame.
Martitina
(upraveno)
13. 5. 2014, 21:16
@veuda1
Ba ne, nevytahali. I Slováci to tak nazývají.
danima3
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:57
@veuda1
takhle se asi vaří halušky na moravě, teta z moravy je takto dělala, akorát místo vody mléko a dělala je ¨s uzeným a tvarohem, je to výborné a zrovna jsem je dnes taky dělala k obědu, taky tomu říkám halušky, i ona, tak zas se na paní tak nezlobte
dolik76
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:39
@veuda1
tak nevím na slovensko jezdíme hodně a už jsem si dávala halušky s masem Takže až tak horké to nebude
gabca68
(upraveno)
13. 5. 2014, 20:00
@dolik76
u nás noky nie sú halušky su všetko,aj zemiakové aj múkové k mäsu i keď občas sa im hovorí aj nokedle
Nadys
(upraveno)
13. 5. 2014, 19:43
@dolik76
no ,ale toto prostě nejsou halušky , s uzeným a zelím se dělají ,ale z těsta z brambor.
Fumiko
(upraveno)
12. 5. 2019, 8:24
@Nadys
Ale krista, isteže sú! Slovákov tu budete učiť!!! Halušky a hotovo!
laskonka333
(upraveno)
13. 5. 2014, 15:50
marcelau
(upraveno)
13. 5. 2014, 5:45
mňááám