(recept
si oblíbilo 192 návštěvníků)
Karamelové řezy s pudinkem a čokoládou
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 80 g cukru moučka, 2 PL oleje, 80 g polohrubé mouky. Pudink: 800 ml mléka, 4 PL cukru krupice, 2 vanilkové pudinkové prášky. Krém: 250 g másla, 1 zkaramelizované Salko, 250 g měkkého tvarohu v alobalu. Poleva: 200 g hořké čokolády, 200 ml smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, ručně vmícháme olej a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme. Korpus necháme vychladnout.
Uvaříme pudink a horký nalijeme na piškot, necháme vychladnout. (Asi bych příště pod pudink namazala slabou vrstvičku marmelády.)
Změklé máslo vyšleháme se Salkem, po částech přidáváme tvaroh, vyšleháme hladký krém. (Pokud mají všechny tři suroviny stejnou pokojovou teplotu, krém se nesrazí.) Krém natřeme na pudink, zarovnáme a necháme v ledničce ztuhnout.
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, vsypeme do ní čokoládu nalámanou na kostičky a mícháme, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká poleva. Polevu nalijeme na krém a nakloněním plechu ji rozlijeme po celé ploše. Zákusek necháme v ledničce do druhého dne proležet.
Uvaříme pudink a horký nalijeme na piškot, necháme vychladnout. (Asi bych příště pod pudink namazala slabou vrstvičku marmelády.)
Změklé máslo vyšleháme se Salkem, po částech přidáváme tvaroh, vyšleháme hladký krém. (Pokud mají všechny tři suroviny stejnou pokojovou teplotu, krém se nesrazí.) Krém natřeme na pudink, zarovnáme a necháme v ledničce ztuhnout.
Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, vsypeme do ní čokoládu nalámanou na kostičky a mícháme, dokud se nerozpustí a nevznikne hladká poleva. Polevu nalijeme na krém a nakloněním plechu ji rozlijeme po celé ploše. Zákusek necháme v ledničce do druhého dne proležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
MIROSLAV55
(upraveno)
19. 7. 2020, 15:37
Řezy jsou přímo luxusní!!!! Nový rodinný favorit!!!
spero
(upraveno)
19. 7. 2020, 18:57
@MIROSLAV55
To mě moc těší. Děkuji Vám za zprávu.
lakiara
(upraveno)
11. 3. 2016, 14:50
vypadají moc dobře,určitě brzy vyzkouším
spero
(upraveno)
11. 3. 2016, 17:53
@lakiara
Ivanko, děkuji. Tak ať vám řezy chutnají.
punčák
(upraveno)
11. 3. 2016, 14:24
Ahojky,tyto řezy jsou fenomén.Doporučuji
spero
(upraveno)
11. 3. 2016, 17:54
@punčák
Jaruško, moc Vám děkuji za zprávu a za doporučení.
MarketaBartonikova
(upraveno)
26. 2. 2016, 11:47
Prosím o radu Zkaramelizované salko,to je to karamelové co se koupí,nebo musím obyč salko nechat nějak zkaramelizovat? A celé salko je myšleno celá ta plechovka? ) (dělají se tubách) Omlouvám se asi hloupé dotazy ) děkujiiii
spero
(upraveno)
26. 2. 2016, 12:25
@MarketaBartonikova
Markétko, v receptu je použita celá plechovka salka. Můžete koupit už hotové zkaramelizované nebo pokud koupíte normální, je třeba celou zavřenou plechovku vařit asi 2 hodiny zcela ponořenou ve vodě a pak nechat do druhého dne vychladnout.
MarketaBartonikova
(upraveno)
26. 2. 2016, 18:08
@spero
Mooc děkuji,zítra se do toho pustím
pchec
(upraveno)
29. 7. 2015, 19:49
Dobrý den, dnes jsem upekla řezy přesně podle vašeho postupu a povedly se na jedničku. Pod pudink jsem dala meruňkový džem a už jsem nevydržela a musela jsem zakrojit a musím říct, luxus. Zařazuji mezi mé oblíbené recepty a vám moc děkuji za inspiraci. Pěkný den přeje Radka P
helis78
(upraveno)
7. 3. 2015, 12:55
jezerni kralovna
(upraveno)
23. 2. 2015, 17:48
Dobrý den, moučník vypadá skvěle, chci ho upéct do práce, jen se chci zeptat, do těsta se nedává prášek do pečiva? Děkuji za odpověď, nerada bych ho pokazila. Nejsem zrovna velká pekařka, tak se raději ptám. Díky Romana
spero
(upraveno)
23. 2. 2015, 21:46
@jezerni kralovna
Romanko, dobře to vyšlehejte do husté pěny a prášek není třeba. Pokud se bojíte, že korpus zkazíte a jste zvyklá na jiný, tak si udělejte ten svůj a ostatní podle receptu. Tak ať se vám zákusek podaří. Ivana
jezerni kralovna
(upraveno)
26. 2. 2015, 10:00
@spero
Dobrý den, tak jsem řezy upekla a jsou naprosto úžasné, vše se mi povedlo přesně dle vašeho receptu, jen jsem je vylepšila tou marmeládou (rybízová) a je to pikantní a sladkost je trochu umírněna. Pak jsem ještě na vrstvu pudinku dala Bebe sušenky a je to naprosto luxusní. Moc díky za recept, zařazuji ho do mého pečení. SUPER!!! Díky Romana
mariana1
(upraveno)
2. 2. 2015, 11:40
Vyzkoušela jsem v sobotu na synovy narozeniny a musela jsem všem dát recept. Řezy jsou opravdu vynikající. Moc děkuji
Yvia1
(upraveno)
23. 1. 2015, 18:08
Kolac se chladi v lednici.Zatim je karamelova vrstva ridka,tak mam trochu obavy,jak to dopadne. Vezu kolac na babicciny narozeniny,musi byt perfektni.
Yvia1
(upraveno)
24. 1. 2015, 13:22
@Yvia1
Bohuzel do rana neztuhla Nekde jsem udelala chybu a pekne me to stve. Kolacek je tak na vyjidani lzickou rovnou z plechu
avrilka87
(upraveno)
15. 10. 2014, 21:00
Tééda to vypadá prásně a určitě to musí být mňamka můžu se zeptat ? jak to děláte že máte tu čokoládu na vršku tak krásně souměrnou a hladkou ? a mícháte čokolásu s máslem nebo ne ??
kopretina123
(upraveno)
16. 10. 2014, 0:32
@avrilka87
Přečtěte si recept - tam se píše, že poleva je z čokolády a šlehačky.
Lucikanass
(upraveno)
15. 10. 2014, 20:30
veverkar
(upraveno)
23. 9. 2014, 7:58
Možná se zeptám blbě, ale myslíte si, že bych místo vrchní čokolády mohla použít pikao?? Mám asi dvě plechovky a nevím co s ním. Stuhne v ledničce?? Nemáte někdo prosím zkušenosti?? Děkuji
cernyandel
(upraveno)
27. 9. 2014, 7:57
@veverkar
muzete klidne ja to davam bezne jen musite ale 1den ztuhnout
spero
(upraveno)
24. 9. 2014, 17:34
@veverkar
Já s pikaem zkušenosti nemám. Snad se ozve někdo jiný.
katika55
(upraveno)
19. 9. 2014, 7:55
Koláčik vyzerá skvele, akurát hľadám niečo, čo by som upiekla na oslavu dcérku k jej 1. rôčku. Bolo by možné pripraviť to aj ako tortu? Skúšali ste to? Ďakujem vopred za odpoveď... nechám si od Vás poradiť.
spero
(upraveno)
21. 9. 2014, 21:15
@katika55
Tenhle zákusek jsem dělala na rodinnou oslavu a protože ráda improvizuji, tak jsem si ho vymyslela takto a všem chutnal. Čistě teoreticky by šlo udělat poloviční dávku do dortové formy, ale asi by to byl dost nízký dort. Na Vašem místě bych volila na dort nějaký jiný recept.
katika55
(upraveno)
4. 10. 2014, 8:22
@spero
Ďakujem, radšej ho spravím ako koláč.
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 9. 2014, 21:01
koterpi
(upraveno)
18. 9. 2014, 19:55
Super zákusek, dělala jsem na oslavu a měl velký úspěch děkuji za recept.
spero
(upraveno)
21. 9. 2014, 21:07
@koterpi
Děkuji Katuško. Mám z toho velkou radost.
Bamboocha
(upraveno)
12. 9. 2014, 9:42
Moc krásný a jistě výborný, jen nechápu, jak to děláte, že ty krémy máte jako podle pravítka a jak je mažete na sebe, že se Vám nepromíchají...to se mi tak pěkně určitě nepovede.
spero
(upraveno)
12. 9. 2014, 15:30
@Bamboocha
Michalko, určitě se Vám to povede stejně a nic se nepromíchá, pokud necháte každou vrstvu vychladnout a ztuhnout. Uvidíte.
Inkakos
(upraveno)
8. 9. 2014, 17:18
Mmmm, tak tedy SBOHEM, DIETO!
markyta01
(upraveno)
7. 9. 2014, 11:22
Včera sem vyzkoušela a kombinace pudingu s karamelovým salkem a čokoládou je fantastická dělala sem svůj piškot z hladký mouky a řezy byly jako peříčko fantastická kombinace vyzkoušejte děkuji za príma recept
spero
(upraveno)
7. 9. 2014, 21:11
@markyta01
Markétko, já Vám děkuji za pěkný komentář.
tetakniha
(upraveno)
2. 9. 2014, 20:46
Určitě vyzkouším, vypadá velmi chutně
spero
(upraveno)
7. 9. 2014, 21:10
@tetakniha
Díky. Tak se budu těšit na zprávu.
tetakniha
(upraveno)
20. 9. 2014, 19:00
@spero
Vypadají chutně a hlavně chutné jsou a velmi, dnes jsem upekla, ale do zítřka jsme fakt čekat nevydrželi, půl plechu je pryč, ohromně mě taky překvapila poleva, je výborná, já vždycky používala tuk a poleva se pak lámala, takže díky za recept, určitě ještě zopakujeme
malmar
(upraveno)
2. 9. 2014, 20:21