(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Smažený celer s cibulovou kaší
Potřebné ingredience
Středně velký celer, sůl ,citronovou šťávu,1 vejce, hl . mouku ,strouhanku, olej na smažení Na kaši: brambory , mléko, máslo, sůl,1 cibule
Postup přípravy
Celer očistíme a nakrájíme na půl centimetrové plátky osolíme a pokapeme je citronovou šťávou(aby nezhnědly.)Necháme půl hodiny přikryté odležet-plátky zkřehnou. Pak je obalíme klasicky jako řízek :hl. mouka, vejce, strouhanka a usmažíme je pozvolna na oleji.
Na kaši si uvaříme osolené brambory (množství podle strávníků) do měkka-slijeme, přidáme lžíci másla a s horkým mlékem vyšleháme na jemnou kaši.
Cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji.
Na kaši dáme na talíři osmaženou cibulku a můžeme ještě posypat pažitkou, výborně doplní celerové řízečky a s okurkovým salátem je to náramná mňamka.
Na kaši si uvaříme osolené brambory (množství podle strávníků) do měkka-slijeme, přidáme lžíci másla a s horkým mlékem vyšleháme na jemnou kaši.
Cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji.
Na kaši dáme na talíři osmaženou cibulku a můžeme ještě posypat pažitkou, výborně doplní celerové řízečky a s okurkovým salátem je to náramná mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 5. 2015, 8:41
jarla
(upraveno)
9. 5. 2015, 21:04
krišon
(upraveno)
2. 9. 2014, 11:05
Taky jsem dříve často dělala - ale nakrájený na plátky jsem chvilku povařila v nálevu - voda, sůl, trocha cukru a octa ....nechala okapat a obalila ...
plamenek
(upraveno)
2. 9. 2014, 9:36
Nemám celer moc ráda, v salátech mi nevadí.Asi bych ho blanšírovala v kyselé vodě. Musím ho někdy ochutnat. Smažený jsem ještě nejedla.
evicela
(upraveno)
2. 9. 2014, 9:22
ano je to dobrota, dělám často a je to moc zdravé