Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

dobrý guláš-děkuji Pepovi

0.0
dobrý guláš-děkuji Pepovi

Potřebné ingredience

1 ks feferonka, 350 g cibule,  mletý černý pepř, 2 stroužky česneku,500 g vepřová plece, 1 lžíce rajčatový protlak,  majoránka,2 lžičky mletá sladká ,1 ks bobkový list, 1/2 lžičky kmín, 6 kuliček celé nové koření,  kostka masový bujon

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 30. 10. 2014, 16:33
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie