Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 212 návštěvníků)

Rohlíčky Cappuccino

0.0
Rohlíčky Cappuccino

Potřebné ingredience

50 g cappuccina, 300-400 g hladkej múky (môže byť aj špaldová), 50 g mletých mandlí, 50 g mletých orechov alebo len orechy či mandle, 100 g práškového cukru (podľa chuti), štipka soli, 200 g masla, čokoládová poleva na dokončenie

Postup přípravy

Zaujímavá obmena tradičných rohlíčkov, na tieto však potrebujete iba jednu formičku.



POSTUP v obrázkoch:

Ako prvé si necháme na jednu dávku rozpustiť 50 g cappuccina v 50 ml horúcej vody, necháme vychladnúť. Ja tieto rohlíčky robievam hneď z dvojitej dávky (100 g cappuccina v 100 ml vody), rozpis aj postup je na jednu, ale na fotkách je z dvoch dávok. Cappuccino kúpite v obchodných reťazcoch ako 100 g balenie, môže byť s príchuťou alebo len klasik. Kľudne môžete použiť aj klasickú rozpustnú kávu, cca 3 KL na 50 ml vody.

Múku zmiešame s ostatnými prísadami. Cukor si dajte podľa chuti.

Vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať minimálne hodinku. Cesto necháme také mäkšie, zbytočne nepridávame múku.

V pôvodnom recepte robili rohlíčky z valčeka 1 cm hrubého a 6 cm dlhého zo zúženými koncami, ale to by mi trvalo veľmi dlho, pretože som ich chcela mať rovanké, tak som si to zjednodušila takto. Odtrneme si kúsok cesta a vtlačíme do formičky, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou.

Pomocou fólie ho vyklopíme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Inak formičku môžete použiť hocijakú, nemusí byť rohlík.

Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto. Z jednej dávky mi vyšlo cca 32 rohlíčkov.

Pečieme na 160°C cca 10 - 12 minút.

Na plechu necháme chvíľku chladnúť, potom ich vyberieme.

Ozdobíme pomocou hustejšej polevy, minula som na dve dávky 100 g čokolády a kúsok tuku, necháme stuhnúť.

Skladujeme v chlade. Je to trvanlivé pečivo, malo by odležať, potom je ešte chutnejšie.♥

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Danuleta 3. 12. 2014, 8:46
Dobrý den, vyzkoušela jsem rohlíčky, na chuť jsou výborné, ale nejsou křehké, jsou spíše tvrdší, rozleží se? Nebo mají být křehké a jemné hned po upečení? Děkuji moc, Dana
skalapanagia 3. 12. 2014, 20:45
@Danuleta Danka, rohlíčky sú skôr keksíkové ako krehké, nie sú ako vanilkové rožky, ale odležané budú ešte lepšie. (L)
Danuleta 4. 12. 2014, 10:14
@skalapanagia Děkuji moc za info. Včera jsem je namočila do čoko a už jsou v krabici na balkoně. Jinak chutnají skvěle, jistě se proleží a budou vláčnější. Krásné předvánoční období přeji! (Y) (Y) |:o) (stromecek) (stromecek)
skalapanagia 6. 12. 2014, 12:02
@Danuleta Danka, podobne, krásne sviatky prajem. (pernicek) (pernicek) (pernicek) (L)
rapro 3. 12. 2014, 9:10
@Danuleta Mám také upečeno a jsou také tvrdší :-(
littlenail 3. 12. 2014, 18:13
@rapro Také je mám takové tuhé, ale snad se naleží .... :^)
Danuleta 3. 12. 2014, 13:07
@rapro tak pořád doufám, že až je pomatlám čokoládou a frknu na balkon, tak se rozleží :). Jinak chuťově jsou výborné.
elilein 2. 12. 2014, 20:43
Mám hotovo :-) :-) jsou výborné, zítra půjdou do čokolády (Y) (Y) (Y)
skalapanagia 3. 12. 2014, 20:43
@elilein Lenka, to ma veľmi teší. (L)
machoň 22. 11. 2014, 14:34
(Y) (Y) (Y)
skalapanagia 22. 11. 2014, 14:55
@machoň (L) (L) (L) (F)
*mandy* 20. 11. 2014, 11:58
Děkuji, ukládám a letos 100% zkusím jako novinku, recept se mi mooc líbí :-$ Jen musím u mamky prohrabat formičky, takto velký rohlíček nemám *-)
skalapanagia 22. 11. 2014, 14:06
@*mandy* Miška, budem sa tešiť, ak vyskúšaš, ak nenájdeš formičku rohlíčka, kľudne môže byť aj iná. (F) (hello)
*mandy* 5. 12. 2014, 6:16
@skalapanagia Tak upečeno (Y) S těstem radost pracovat, z 1 dávky jsem měla 72 rohlíčků (cca 5ti cm formička), půlka půjde do čokolády, půlka lehce pocukrována - výýborné! Ještě jednou moc děkuji za prima recept (L) (L)
skalapanagia 6. 12. 2014, 12:04
@*mandy* Miška, veľmi sa teším (radost), nemáš za čo, krásne sviatky celej rodinke želám. (darecek) (hello)
tetakniha 19. 11. 2014, 21:37
Letos upeču jako nové cukroví, díky :-)
skalapanagia 22. 11. 2014, 14:05
@tetakniha Nemáš za čo, Radka. (L)
tetakniha 8. 12. 2014, 20:57
@skalapanagia Tak jsem v sobotu upekla, fígl s formičkou je úžasný, aplikovala jsem i na vanilkové rohlíčky, ale zpět k Vašemu receptu, z jedné dávky jsem jich měla hromadu, asi mám malou formičku, tak jsem trochu inovovala, slepila jsem rohlíčky pomerančovou marmeládou a konce omáčela podle Vás v čokoládě, jsou luxusní, (banky)přeji Vám hezké svátky
skalapanagia 9. 12. 2014, 21:46
@tetakniha Radka, super si to vymyslela, teším sa veľmi, tiež želám krásne sviatky. (darecek) (stromecek) (hello)
P.A.V.L.A 19. 11. 2014, 20:35
(G) (G) (G)
skalapanagia 19. 11. 2014, 20:42
@P.A.V.L.A (L) (L) (L)
tulipanka 19. 11. 2014, 19:13
ukládám (Y) vypadají dobře
skalapanagia 19. 11. 2014, 20:42
@tulipanka Ďakujem, Hanka. (F) (L)
plha2 19. 11. 2014, 18:46
Vám se stihnout rozležet?Večer jsem je upekla,pak šla do prace a když jsem se vrátila doza byla prázdná?Asi jsem udělala někde chybu.
skalapanagia 19. 11. 2014, 20:41
@plha2 Áno, stihnú ,-), ale to bude asi tým, že synovia už nebývajú doma. To znamená, že chutilo, keď sa všetky minuli, však? Preto robím hneď dve dávky. (hello)
plha2 20. 11. 2014, 16:54
@skalapanagia Tak příště už tu chybu neudělám a budu péct taky rovnou ze 2.Já právě peču rodince trošku lineckého ,perníčků a rohlíčku na mikuláše to s prominutím sežerou na posezení a pak už ujídají přiměřeněRecept je super to jak to s rohlíčky dopadlo mluví za vše .děkuji.
skalapanagia 22. 11. 2014, 14:10
@plha2 Nemáš za čo, Vladka, ešte si pamätám, koľko som toho pekávala, keď boli doma. ,-)
lucanoXX 19. 11. 2014, 20:14
@plha2 :-D
laskonka333 19. 11. 2014, 12:54
(Y)
skalapanagia 19. 11. 2014, 20:39
@laskonka333 (L)
hantonie 18. 11. 2014, 21:28
no určitě jdu do nich. Ještě tento týden vyzkouším, můžete mi písnout, kolik asi jich z jedné dávky je? *-) *-)
skalapanagia 19. 11. 2014, 20:38
@hantonie Milá Petra, z jednej dávky urobím okolo 32 rohlíkov. (L)
lucanoXX 19. 11. 2014, 20:16
@hantonie já dělala pekla dnes. a z jedné dávky jich mám 33. Ale s formičkou jsem dělala poprvé, tak jsou některé větší. Ale vypadají hezky
skalapanagia 19. 11. 2014, 20:44
@lucanoXX Petra, teším sa. (L)
Luciošek 18. 11. 2014, 9:09
Vypadají moc dobře. Chtěla bych je udělat letos na vánoce - zase něco nového. Jen se chci zeptat kolik vody mám dát do 50 g cappuccina. Recept máte na jednu dávku, ale pak píšete, že postup už máte z dvojité dávky - tam píšete, že cappuccino necháte rozpustit v 50 ml vody, tak si nejsem jistá jestli myslíte jednu nebo dvě dávky toho cappuccina. Děkuji moc
skalapanagia 18. 11. 2014, 21:08
@Luciošek Ďakujem Lucka, za upozornenie, už som to opravila, bolo to tam trošku nezrozumiteľne napísané. Takže jedna dávka - 50 g cappuccina v 50 ml vody, dve dávky - 100 g cappuccina v 100 ml vody. (L)
evulqa1 11. 11. 2014, 13:28
všetko super (Y) (Y) hneď by som si zahryzla, trik s jednou formičkou báječný |:o) |:o) len 400g cukru je to OK ? , alebo dá sa ubrať, zdá sa mi veľa cukru ,-) musím niekde nájsť formičkun s takým vzorom veľmi sa mi páči, mám ale s iným vzorom a ten asi tak neukáže (H)
skalapanagia 11. 11. 2014, 16:17
@evulqa1 Evka, ďakujem, ja som asi slepá, vôbec som si to nevšimla, 4 je nad 1, tam som to pomotala ,-). A pritom som ho čítala stále dokola, či tam nemám chybu. Ja si v každom recepte upravujem cukor, vždy menej. Ešte raz ďakujem, ahoj. (hello) (F) (F) (F)
Pleya 9. 12. 2014, 7:22
@skalapanagia včera jsem dělala těsto, měla jsem ho vytisklý ještě se 4. :-S Zdálo se mi to moc, tak jsem trochu ubrala, ale stejně je těsto strašně sladké. Nevíte cím by se to dalo srazit ,-) Co kdybych přidala trošku rozpuštěné kávy. :-$
skalapanagia 9. 12. 2014, 21:48
@Pleya Markétka, veľmi ma mrzí tá chyba v množstve, ak si robila len z polovičnej dávky, tak pridaj ešte jednu bez cukru. Káva neviem, či tú sladkosť stiahne. (L)
bakyka 10. 11. 2014, 21:02
(Y)s tou jednou formičkou je to opravdu fikaná vychytávka (clamp)receptík ukládám, letos uričtě vyzkouším (clamp)
skalapanagia 11. 11. 2014, 16:13
@bakyka Eliška, ďakujem, teším sa. (L) (F) (F) (F)
TOPOLINO&CA 10. 11. 2014, 18:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) VYPADÁ TO MOC DOBŘE.. RECEPT SI ULOŽÍM A LETOS ZKUSÍM JAKO NOVINKU... (L) (L) (L) (L) (L) DĚKUJEME (F) (F) (F)
skalapanagia 10. 11. 2014, 20:10
@TOPOLINO&CA Lenka, nemáš za čo, som rad, že sa recept páči, ja ho robievam už štvrtý rok aj cez rok na rôzne príležitost. (F) (F) (F) (flower)
TOPOLINO&CA 11. 11. 2014, 15:40
@skalapanagia OPRAVDU SE VYLOŽENĚ NA TO PEČENÍ TĚŠÍM.. HROZNĚ SE MI LÍBÍ TEN TRIK S FOLIÍ PŘES FORMIČKU... TO JE SUPER NÁPAD (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
skalapanagia (upraveno) 17. 11. 2014, 17:57
@TOPOLINO&CA Teším sa, Lenka, budem čakať na správu, ako to dopadlo. (L)
cdka 10. 11. 2014, 13:32
Letos vyzkouším (Y) dobrý nápad s formičkou (F)
skalapanagia 10. 11. 2014, 20:06
@cdka Ďakujem, Inka. (L) (F)
usmev 10. 11. 2014, 13:23
Tak ty letos vyzkouším z čokoládového kapučína a špaldové mouky , kterou mám moc ráda (pl)
skalapanagia 10. 11. 2014, 20:05
@usmev Kamilka, dúfam, že budú chutiť, tiež už pečiem len zo špaldovej a chutilo všetkým. (hello) (F) (F) (F)
lidare 10. 11. 2014, 11:34
(Y) :-)zkusím,je dobré že není potřeba moc formiček a pak že se nemusí vyklápět :-) (clamp)ale jsou už hotové (Y)
skalapanagia 10. 11. 2014, 20:03
@lidare Ludmilka, budem rada. (L)
Brblalka 10. 11. 2014, 7:27
Dobré ránko, recept jsem si uložila a určitě vyzkouším. Jen se chci zeptat, proč se nepečou rohlíčky ve formičce a pak se za tepla nevyklepnou? Když peču cukroví ve formičkách, tak to tak dělám, tak nevím, jestli je proto to nějaký důvod a nebo by to šlo. Já jen, že by to bylo rychlejší než s tou folií :-)
skalapanagia 10. 11. 2014, 20:02
@Brblalka Ahoj, Šárka, v pôvodnom recepte sa rohlíčky robili tak ako napr. vanilkové, bez formičky, ale mne sa s tým nechcelo babrať, tak som si to takto zjednodušila, ide to veľmi rýchlo, natlačíš, vyklopíš a nemusíš umývať kopec formičiek, ale je to na Tebe. (L) (F) (F) (F)
KáKá 9. 11. 2014, 20:38
ty budou |:o)
skalapanagia 10. 11. 2014, 19:51
@KáKá Ďakujem, Květka. (L)
inka 9. 11. 2014, 20:29
Ty jsou nádherné .. ukládám a letos vyzkouším (Y)
skalapanagia 10. 11. 2014, 19:51
@inka Ďakujem, Ingrid, teším sa. (radost) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie