Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Pesto z mědvědího česneku

0.0
Pesto z mědvědího česneku

Potřebné ingredience

Mědvědí česnek, sůl, olivový olej, slunečnicová semínka

Postup přípravy

Medvědí česnek je jedna z prvních rostlin, které na jaře raší. Zatímco u česneku kuchyňského se používají stroužky, u medvědího si kuchaři cení hlavně listů. Je nabitý vitaminy a energií - obsahuje vitamíny - A, B1, B2, C, stopové prvky - železo, zinek, hořčík, vápník, měď, mangan, molybden, aj., též obsahuje allicin, glykosid, hořčinu, aj.

Můžete je přidat do všeho, kam měl přijít česnek či pažitka - do špenátu, na pizzy, do těstovin, na chleba, atd....

NÁVOD NA PESTO:
Listy medvědího česneku si důkladně omyjeme a necháme oschnout. Slunečnicová semínka si najemno rozmixujeme.

Do 100 ml olivového oleje umixujeme 3 hrsti čerstvých listů, osolíme dle chuti ( pozor na přesolení, stačí opravdu málo) a přidáme rozmixovaná slunečnicová semínka.(další varianty jsou buráky, vlaššké ořechy či kešu ořechy)

Pastu uchováváme v lednici, vydrží do další sezony česneku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KattyV 19. 4. 2017, 19:11
Vyzkouším. (H) (Y)
wladka 17. 4. 2017, 19:54
kolik na toto množství dáváte těch semínek? děkuji
tulipanka 30. 3. 2017, 20:22
(Y)
malmar 30. 3. 2017, 10:53
Děkuji (clamp) (clamp) (clamp)
teplákovka 1. 5. 2016, 20:06
Mohl by být olej slunečnicový a bez semínek?
Pekyska 30. 4. 2016, 12:43
tak to musím vyzkoušet ^o)
Zrušený účet 21. 3. 2016, 9:44
Zkoušela jste přidat i sýr - parmazán apod.?
Macinkag 6. 4. 2015, 19:50
Skvělej nápad! (Y) (clamp)
Vojtula 4. 4. 2015, 21:00
(Y) (Y) díky za recept :-)
otmhjp 4. 4. 2015, 13:23
(Y) (Y) (Y) (Y)vypadá to famozně (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
asadka 2. 4. 2015, 0:19
Jojo, je to bašta (Y) O víkendu jsme si dovezli, půjde ještě do velikon. nádivky... (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie