Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 192 návštěvníků)

Tvarohový koláč se skořicovou polevou

0.0
Tvarohový koláč se skořicovou polevou

Potřebné ingredience

Korpus: 170 g polohrubé mouky, 60 g cukru moučka, 60 g másla, 1 vejce, ½ lžičky prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu (alobal), 190 g zakysané smetany, 1 vejce, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Poleva: 50 g másla, 50 g hnědého cukru, 1 zarovnanou lžičku skořice a 1 PL hladké mouky. Dále: mandlové plátky.

Postup přípravy

Tentokrát jsem se nechala inspirovat internetem, kde mě zaujala skořicová poleva. Recept jsem si upravila.

Z uvedených surovin vypracujeme na vále hladké těsto, které vymačkáme na dno i boky lehce vymazané koláčové formy (průměr 28 cm). Suroviny na náplň vymícháme do hladka, směs natřeme na těsto a zarovnáme. Máslo rozpustíme a zamícháme do něho ostatní suroviny. Lžící nakapeme polevu na tvaroh a vidličkou promícháme do tvarohu. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, v polovině pečení posypeme koláč mandlovými plátky.

Koláč je vynikající. Je s ním málo práce, ale je také hned snězený. Většina ho zmizela dřív, než stačil vychladnout. I když je máslová poleva sladká, koláč není přeslazený, protože v náplni je cukru málo.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie