Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

OSVĚŽUJÍCÍ ZMRZLINA REBARBORA + JAHODY

0.0
OSVĚŽUJÍCÍ ZMRZLINA REBARBORA + JAHODY

Potřebné ingredience

250 g rebarbory, 170 g jahod, 250 g tvarohu (může být i vaničkový), 250 g zakysané smetany, 150 g třtinového cukru (může být i bílý)

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme, nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu. Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne. Do vychladlé rebarbory dáme jahody a rozmixujeme do hladké kaše. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs a vše ještě jednou důkladně promícháme. Naplníme do připravených formiček a vložíme do mrazáku. A druhý den je zmrzlina hotová :-).
Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků.

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1,5 cm kousky, které vložíme do kastrůlku. Zasypeme ji cukrem a pozvolna vaříme

Nepodléváme vodou, rebarbora si pustí svoji šťávu.

Za občasného zamíchání vaříme cca 20 minut, až rebarbora změkne.

Do vychladlé rebarbory přidáme jahody.

A rozmixujeme do hladké kaše.

Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou, přilijeme rozmixovanou směs.

Vše ještě jednou důkladně promícháme.

Naplníme do připravených formiček.

Formičky uzavřeme a narovnáme na rovný tác.

Vložíme do mrazáku.

A druhý den je zmrzlina hotová :-)

Z uvedeného množství připravíme cca 11 kusů zvířátkových nanuků. DOBROU CHUŤ :-) !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 12. 6. 2015, 18:55
(Y) (Y) (Y)
kokoska24 12. 6. 2015, 16:11
nejsou v ní ledové krystalky?
ildina 15. 6. 2015, 22:59
@kokoska24 Ne, nejsou. Ty se většinou dělají při použití mléka... (hello)
Nadys 24. 5. 2015, 21:06
Krása, rebarboru máme rádi , vyzkouším (Y)
jazina 24. 5. 2015, 17:25
Určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie