(recept
si oblíbilo 328 návštěvníků)
Hrnková bábovka se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
Těsto: 4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g zakysané smetany,1/2 hrnku oleje, ½ hrnku mléka, 2 PL kakaa.
Postup přípravy
Bábovkovou formu vymažeme rozpuštěnou herou a vysypeme hrubou moukou. Kakao rozmícháme v trošce studené vody. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 170°C.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, snížíme otáčky na nejnižší stupeň a vléváme tenkým pramínkem olej, pak zašleháme zakysanou smetanu. Mouku zašleháváme střídavě s mlékem. Část těsta odlijeme do mísy a zamícháme s kakaem. Obě těsta lijeme střídavě pokud možno do středu formy. Upečeme (70 minut) a provedeme zkoušku špejlí. Hotovou bábovku necháme 10 minut ve formě, pak překlopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, snížíme otáčky na nejnižší stupeň a vléváme tenkým pramínkem olej, pak zašleháme zakysanou smetanu. Mouku zašleháváme střídavě s mlékem. Část těsta odlijeme do mísy a zamícháme s kakaem. Obě těsta lijeme střídavě pokud možno do středu formy. Upečeme (70 minut) a provedeme zkoušku špejlí. Hotovou bábovku necháme 10 minut ve formě, pak překlopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sympatie
(upraveno)
24. 1. 2017, 23:18
Určitě je výborná! Jen by mě zajímalo, jak udělat to krásné mramorování.
Sidonika 11
(upraveno)
24. 1. 2017, 15:23
ta je tedy povedená
spero
(upraveno)
24. 1. 2017, 22:15
@Sidonika 11
Děkuji Zdeničko.
Evík 11
(upraveno)
24. 1. 2017, 13:12
Nejen že vypadá krásně, ale je i velmi dobrá.. Neodolala jsem a dnes jsem jí upekla. Byla jsem zvědavá co ta zakysanka udělá. Už je v oblíbených.
spero
(upraveno)
24. 1. 2017, 22:25
@Evík 11
Evičko, tento komentář mi udělal obrovskou radost. Tak rychle jsi bábovku vyzkoušela a ještě jsi potvrdila to, co si myslím i já a moje rodina, že bábovka je moc chutná. Děkuji Ti za Tvou zprávu.
Brblalka
(upraveno)
24. 1. 2017, 12:17
Teda ta je. Určitě vyzkouším i když nebudu mít tu krásnou kresbu. To je formou, že?
spero
(upraveno)
24. 1. 2017, 22:18
@Brblalka
Šárko, není to formou, ale těstem a způsobem nalévání, jak v receptu popisuji. Jednoduché a přitom pěkné. Zvládne to každý, nebojte.
Brblalka
(upraveno)
25. 1. 2017, 11:22
@spero
Ivano, díky. Tak zkusím nalévat po slabších vrstvách. Já vždy dám půl světlé, pak tmavou a zbytek světlé. Uvidíme.
KABELKAK
(upraveno)
24. 1. 2017, 11:08
Ivanko ta se Vám povedla.
spero
(upraveno)
24. 1. 2017, 22:16
@KABELKAK
Jarmilko, moc děkuji.