(recept
si oblíbilo 1168 návštěvníků)
Zelňáky
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
Postup přípravy
Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
Zelňák, již z půlky sežrán :-))
Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lesnulka
(upraveno)
6. 2. 2013, 22:18
Právě jsem dopekla, jsem zvědavá na zítřejší snídani ale voní nádherně!!!
karmala
(upraveno)
30. 1. 2013, 12:42
Dnes děláno k obědu a nic nezbylo.Super zdravá dobrota příští týden vyzkouším z kvašeného zelí Díky za recept
Mispulka2276
(upraveno)
11. 8. 2012, 20:07
Tak tohle je dobrůtka dle mého gusta! Dnes jsem udělala a fakt podle oka a místo mléka jsem tam nalila podmáslí, které jsem potřebovala zdělat a výsledek předčil moje očekávání! Už není lmusím opět udělat a udělat v době, kdy bude ještě manžel v práci aby na mě víc zbylo Díky za recept. Budu fakt dělat častěji. Daniela
pavlíkmacík
(upraveno)
31. 7. 2012, 0:18
Radko, je výborný http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4131053...úžasný recept
panímedvídková
(upraveno)
3. 8. 2012, 22:28
@pavlíkmacík
Děkuji, jsem moc ráda, že chutná
CokeLady
(upraveno)
23. 5. 2012, 10:06
Včera jsem upekla k večeři a u nás moc chutnalo je to teda skoro totožné jako bramborák, ale moc dobré .
zdenka54
(upraveno)
22. 5. 2012, 20:55
Zelí jsem dneska koupila (syrové),a teď mě napadlo ,jestli nemám nakrouhané zelí nějak promačkat těm komentářům se nedá oddolat a receptu už vůbec ne
Káťa V.
(upraveno)
20. 5. 2012, 20:17
Radko,zelňáky super,muj chlap je masožravec,ale tohle ho nadchlo.díky za receptík
terulevrtule
(upraveno)
4. 3. 2012, 10:42
Tedy Radko, dnes jsem udělala k obědu a je to teda fakt BOMBA, vynikající, určitě budu dělat časteji
molljana
(upraveno)
14. 2. 2012, 17:59
Tak právě vytaženo z trouby, je to neuvěřitelná bašta, ještě jsem přidala kmín a majoránku a vyhrábla v lednici sýr, tak před dopečením jsem posypala a nemá to chybu.
jjanael
(upraveno)
10. 2. 2012, 12:08
Vynikající opravdu velká bašta
Vera N
(upraveno)
9. 2. 2012, 14:57
jovi
(upraveno)
8. 2. 2012, 19:10
tak tohle je luxusní dobrota, všem chutnalo
martinavanic
(upraveno)
2. 2. 2012, 15:54
tak musím také jen a jen chválit... výborné, dávala jsem slaninu, ale příště udělám klidně bez...mňamka
hlad
(upraveno)
29. 1. 2012, 16:00
Teda Ráďo, díky Vám jsem za hvězdu. Naprosto úžasné. Děkuji za recept.
Anetka2020
(upraveno)
21. 12. 2011, 11:42
ani slovama nedokazu popsat co je to za lahodu tedka je delavam skoro porad byla u nas tchyne na obed j aje delala jako takovou svacu po obede a hnedka po me chtela recept jsou naprosto uzasne a kazdy kdo ej zkusi se nemuze nabazit moc diky za recept
Anita007
(upraveno)
11. 11. 2011, 15:25
Radko teď je jíme a je to veliká dobrota Díky za váš recept, určitě ho nedělám naposledy
Lucka1982
(upraveno)
28. 10. 2011, 16:11
vcera jsme delali z kysaneho zeli. chutove vyborne, jen se mi to ne a ne upect
Miruli
(upraveno)
28. 9. 2011, 13:49
Dnes jsme měli zelňáky na oběd a bylo to výbornéé
Jana53
(upraveno)
9. 9. 2011, 13:33
Výborný recept, dělala jsem bez kypřícího prášku a moc jsme si pochutnali.
novackova
(upraveno)
21. 1. 2011, 22:21