(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
KUŘE NEBO KRÁLÍK NA CUKETĚ
Potřebné ingredience
1 menší kuře nebo králík
asi 4 lžíce olivového oleje
4-6 stroužků česneku
hrst čerstvých nebo sušených hub
2 dl červeného vína
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce petržele
1 lžička oregana
2 lžičky bazalky
2 malé cukety
1 dl vývaru
sůl, pepř
Postup přípravy
V pánvi opečeme kousky kuřete nebo králíka ( kuře vždy nejprve kůží) přidáme cibuli a česnek nakrájené na plátky a osmahneme. Zalijeme vínem a citronovou šťávou, přidáme koření, osolíme, opepříme, přidáme houby a dusíme podlitým vývarem. Když kuře nebo králík měkne, přidáme na kostičky pokrájenou cuketu dáme péci do trouby. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
JE TO PROSTĚ MŇAMKA.....
JE TO PROSTĚ MŇAMKA.....
Osmahnuté a už měknoucí masíčko posypané cuketou. Teď šup do trouby a dopéci
Už hotové masíčko, zkoušela jsem upéct i hrudíčko, mám ráda obíračku a je krásně měkkoučké. Takže dobrou chůůůůť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé