Lasagne
Potřebné ingredience
Lasagne Panzani,mleté maso 70-80dkg,cibule,česnek,olej,loupaná sterilovaná rajčata nebo čerstvá,bazalka,oregano (podle chuti protlak,kečup,koření na mleté maso),parmezán (kupuji si většinou nastrouhanou směs v pytlíčku,dlouho vydrží a mají ji ve všech marketech,1 vejce,šlehačka 2x200ml,mozarella
Postup přípravy
základ receptu:
-zesklovatíme cibulku a osmahneme mleté maso,přidáme steril.loupaná rajčata (já měla po ruce cherry s bazalkou) nebo normální čerstvá (je lepší je spařit horkou vodou a stáhnout šlupičku,ta mi tam teď trochu vadila,ale nechtělo se mi stahovat ty cherry rajčátka:-))
-potom ochutíme podle chuti,já dávám hodně česneku,trochu rajského protlaku,bazalku,oregano,koření na mletá masa,dusím podlévám a nakonec tam dám pár lžic kečupu aby to bylo česnekové a do sladka
-vymažeme pekáč (teď jsem jen sesunula ty cherry rajčátka)
-do hranaté misky nalejeme šlehačky,přisypeme přiměřeně parmezánu,1 vajíčko a promícháme
-lasagne předem NEVAŘIT ,jen namočit do tý šlehačkový směsi a přendat na pekáč a rovnat jak je to na fotce
-nalít směs masa pěkně s omáčkou a vše opakovat
-mě vychází 4 vrstvy lasagní po 4 kusech
-na poslední vrstvu nakrájíme na kolečka mozzarellu
Jestli Vám šlehačka zbyde,tak už ji tam nelejte (můžete ještě pokapat ten vršek) je tam už dost té omáčky z masa.Dáme do vyhřáte trouby péct na 220-250C asi 45min.Vyndáte až je to nahoře krásně zlaté.
Můžete udělat i méně masa a jako poslední vrstvu náplně dát sekaný špenát (výborný je od Famili Frost je už se smetanou a je skvěle balený)
Dobrou chuť :-))
suroviny (chybí vejce)
mleté s konzervou loupaných rajčat
hotová omáčka s mletým
šlehačka + parmezán+ vajíčko
obalíme NEVAŘENÉ lasagne ve šlehačce a naskládáme do pekáčku,tak že se vždy kousíček překrývá
střídáme vrtvy lasagní a náplně
já na tu směs sypala ještě pečená cherry rajčátka podle paní Klárky B. ID 1199
na poslední vrstvu nakrájíme mozzarellu a poklademe hlavně přes ty spoje
vyndané z trouby,šťáva je "vcuclá" do těstovin,takže to v ničem neplave :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé