Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

LASAGNE

0.0
LASAGNE

Potřebné ingredience

Lasagne 500 g mletého masa 1 cibule olej česnek sůl, pepř, oregano, bazalka, konzervovaná sekaná rajčata petrželka smetana, muškátový oříšek kostička taveného sýra 200 g polohrubé mouky 1/4 l mléka sýr eidam

Postup přípravy

1. osmahneme nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso
2. za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, orgánem, bazalkou a přidáme rajčata
3. dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou
4. odstavíme a připravíme si bešamel – dáme vařit smetanu a když přijde do varu, zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou
5. pak přidáme kostku taveného sýra, sůl, pepř, trochu muškátového oříšku a provaříme
6. do vroucí osolené vody dáme pláty lasagní a vaříme do poloměkka. Po vyjmutí klademe do vymaštěného pekáče a střídáme vrstvy lasagní, mletého masa a bešamelu, až je pekáč plný, nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme zbytkem bešamelu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Barčáci 2. 5. 2009, 13:39
Ivet, dnes jsem dělala k obídku Vaše Lasagne a (Y) (Y) (Y). Manža si je moooc chválil |:o) |:o) |:o) a mě také moc chutnaly :-). Jen jsem se u nich dost natrápila ;-) pláty se mi po uvaření slepily 8o| tak jsem je vařila po dvou 8-| a bešamel jakožto můj první se také nepovedl nejlépe, byl hustý a nešel mi ani míchat tak, abych ho vůbec namazala musela jsem ho více rozředit mlékem ;-) ;-) ;-). Ale jak říkám ve finále to byla dobrota ^o) a věřím, že příště mi to půjde lépe ;-). Jitka (L) (L) (L)
RIBICKA 3. 5. 2009, 21:34
@Barčáci Trocha cviku a určitě to bude lepší a lepší. Jinak některé pláty lasagní se ani vařit předem nemusí,ale o to dýl se pak pečou v troubě. Já to teda dělám tak, že povařím plát pár minut a hned ho vrstvím do pekáčku a zase dám vařit další plát a zas ho přidám do pekáčku. Je to na dlouho,ale co mám dělat, když je tak miluju (pst)
evkanes 3. 11. 2007, 23:27
Naprosto dokonalé Lasagne (clamp) (clamp) (clamp) Moc děkuji za recept. Manžel snědl nesmyslné množství. :-) Lepší jsem nejedla. Ten bešamel je fakt super. (Y) (Y) (Y) Všem moc doporučuji. (jidlo) Eva (F) (F) (F)
RIBICKA 6. 11. 2007, 19:40
@evkanes To jsem ráda, že chutnalo (hello) taky jsem měla obavy co na to ten můj chlap řekne a už žebrá měsíc abych je znovu udělala (pl)
RIBICKA 9. 9. 2007, 12:16
Dnes jsem udělala na oběd a hrozně jsme si pošmákli, místo drcených rajčat jsem dala rajčata čerstvá na jemno nakrájená i se slupkou a trochu ostrého kečupu. Oreganem nešetřte. Je to fakt lahoda. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie