Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lasagne

0.0
Lasagne

Potřebné ingredience

Lasagne, mleté maso, cibule, česnek, sůl, pepř, oregano, rajčatový protlak, mléko, máslo, hladká mouka, muškátový oříšek a niva.

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplně.

1. náplň: mleté maso, sůl, cibule, česnek, oregáno, rajčatový protlak (popř. i trocha kečupu). Já dávám zhruba 500g mletého masa, 1 cibule, 5-6 stroužků česneku, sůl, oregáno dle chuti, 1 protlak a trochu kečupu.
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na troše oleje, přidáme maso, které necháme zatáhnout. Poté osolíme, přidáme česnek a oregáno dle chuti. Nakonec přidáme rajčatový protlak. Pokud je třeba i trochu kečupu, aby se to lépe roztíralo.
2. náplň: 500 ml mléka, 40 g másla, 3 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, sůl, pepř, niva (příp. jiný sýr dle Vaší chuti).
Z másla, mouky a mléka uvaříme bešamel. osolíme, opetříme a nastrouháme trochu muškátového oříšku a nivu.

Poté plníme na střídačku s lasagnemi do zapékací mísy. Pečeme v troubě na 180°C, zhruba 1 hodinu (do změknutí lasagní).

Na cibulce orestujeme maso.

Přídáme sůl, oregáno a česnek.

Nakonec rajčatový protlak a trochu kečupu, aby se směs dala dobře roztírat.

Uvaříme bešamel.

Do bešamelu přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a nivu, kterou necháme rozpustit.

Na dno zapékací mísy dáme trochu bešamelu.

Poté přidáme lasagne.

Na to masovou směs, pak opět lasagně, bešamel, lasagně, masová směs.......

Na vrch dávám nakonec vrstvu bešamelu a pak hurá do trouby. Kamarádka dává na vrch ještě lasagne, ale ty jsou pak hodně tvrdé a křupavé a to není nic pro moje zuby. Takže končím bešamelem.

A takto to vypadá zapečené. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zernovacka 22. 3. 2011, 18:22
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jsou fáááááákt supeeeeer.....moooc děkuji za super recept... :-) (L) dokonaléééé!!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie