Vepřové plátky na kmíně se žampióny
Potřebné ingredience
Vepřové plátky, kmín (drcený nebo celý), cibule, žampiony (můžou ale nemusí být, já používám v plechovce), masox 1-2 kostky, pepř, sůl, olej, hladká mouka
Postup přípravy
Vepřové plátky se naklepou, z obou stran osolí, opepří, posypou kmínem a nakonec posypou hladkou moukou (nebo obalí).
Na oleji se plátky s nakrájenou cibulí opečou z obou stran až se zatáhnou.
Pak rozpusím v hrníčku s teplou vodou jeden nebo dva masoxy (dávám dva, ale méně solím plátky), a zbylou teplou vodou doleju tak, aby plátky plavaly (množství vody záleží na Vás kolik budete chtít omáčky), a nasypu žampiony (já jsem je při vaření neměla, takže fotečky jsou bez:-)), přiklopím hrnec a dám zapéct do trouby.
Až je maso měkké podle potřeby dohustím moukou. Já omáčku ještě mixuju, aby byla jemnější a dám ještě zapéct do trouby než se vytvoří na povrchu krusta.
Příloha záleží na Vás, já mám nejraději rýži. Dětem tenhle receptík chutná a není tak náročný.
Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé