Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 73 návštěvníků)

KVĚTÁKOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA s opečenou houstičkou

0.0
KVĚTÁKOVÁ  KRÉMOVÁ  POLÉVKA s opečenou houstičkou

Potřebné ingredience

Pár růžiček květáku, sůl, muškátový květ, hladká mouka, 2 šlehačky, mléko, máslo. Pro dospěláky masox a magi, pro dětičky stačí trošku Solčanky. Nakrájená houska na opečení.

Postup přípravy

Na drobné růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu, hrnec nepřikrýváme pokličkou, tím předejdeme prazvláštní pachuti květáku. Když je květák měkký, přilijeme vodu s rozkvrdlanou hladkou moukou a chvíli povaříme. Potom přidáme šlehačky a kousek másla pro zjemnění. Nakonec dochutíme ( dětem troškou Solčanky, pro dospělé masoxem a magi ). Podáváme s opečenou houstičkou, pro dokonalý dojem posypeme pažitkou či petrželkou.
POLÍVČIČKA je naprosto ÚÚÚÚŽASNÁ !!!!!

Květák rozebereme na drobné růžičky a uvaříme v osolené vodě s troškou muškátového květu doměkka. Hrnec nepřikrýváme pokličkou, aby neměla polívčička zvláštní pachuť.

Když je květák měkký, slijeme vodu tak, aby byl květák jen ponořený. Přilijeme hladkou mouku s vodou a chvíli povaříme.

Přílijeme šlehačku, kousek másla pro zjemnění, dochutíme a necháme znovu chvíli povařit.

Na másle opečeme nakrájenou houstičku dozlatova.

A pak už jen stačí popřát - DOBROU CHUŤ !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Čaverka 20. 9. 2014, 14:29
Lucko, dnes jsem dělala vaši polévku, byla vynikající a sklidila veliký úspěch! Moc dekuji za skvělý recept! (Y) (clamp)
zuza72 10. 7. 2012, 23:34
dobrž večer Lucko chtěla by si vyzkoušet tento receptík |:o) a vypada to dobře ,jen vhci se zeptat kolik mléka a dava se 2 šlehačky koukám,že to máte napsané . kolik dáváte květka cely??děkuji za odpověd hezký večer (Y) Zuzka
Piraňka 28. 8. 2010, 11:01
Výborná, výborná, výborná! |:o) Dávám jen jednu smetanu, dvě mi přišlo jako teda hodně a moooooooooooc nám chutná! (L) Děkujeme za receptík. Mám ráda jednoduché a chutné věci, zvlášť když je můžu udělat dětem! (child5) (X) P.S: Náš tatínek nesnáší květák a květákovou polévku.... když krmil malého tak ochutnal a pak s prominutím "sežral" celej talíř na posezení! ,-)
Carcooolka 4. 2. 2008, 21:37
Lucko, v ingrediencích máte napsané mléko, ale v popisu už nikde není. A nejsou 2 šlehačky příliš?
Lukrato 4. 2. 2008, 21:42
@Carcooolka Ááááááá, vidíte... tu mouku můžete rozkvrdlat v mléce, nebo ve vodě..... Mléko pak také můžete přilít, pokud by byla polévka moc hustá..... Pokud se Vám zdají 2 šlehačky příliš, dejte jen jednu a zbytek mléka, už to ale, myslím, nebude tak dobréééé.... Zkuste a budu moc ráda za komentář....Pa, Lucka. (F)
Carcooolka 5. 2. 2008, 22:30
@Lukrato Děkuji za odpověd, polévka byla dobrá i s jednou šlehačkou, mléko jsem nedala, zkusím příště, určitě jsem jí nevařila naposledy. Všem mohu jen doporučit, je to dobrůtka. :-$
Lukrato 6. 2. 2008, 12:15
@Carcooolka Tak to jsem moc ráda, že jste si pochutnali.... Papa. (F) (hello)
Carcooolka 17. 1. 2008, 14:18
Lucie, nezkoušela jste to s brokolicí?
Lukrato 17. 1. 2008, 15:01
@Carcooolka Péťo, zkoušela, byla taky moc dobrá...ale ta květákovka bych řekla, že je lepší..... Taky jsem zkoušela květákové placičky z mých receptů, ale z brokolice a byly senzační...... :-$
horyna 13. 12. 2007, 12:27
Luci, dneska jsme polívku uvařila a je mooooc dobrá. Recept chválím. Taky máme rádi krémové polívky, takže tahle je pro nás úplně super (Y) Mějte se hezky Katka a Šimonek :-)))
Lukrato 13. 12. 2007, 21:30
@horyna Kačenko, jsem moc ráda, že Vám polívčička chutná - dostala jsem na ni taky chuť, takže o víkendu ji asi udělám.... Mějte se !!! (F) (F) (F)
jajaju 28. 10. 2007, 0:33
Já se chystám ji zítra dělat nebo li dneska,tak sem zvědavá.Moje dcera je polívková tak vám pak řeknu.Taky máme rádi krémové polívčičky. :-$
ASliva 15. 5. 2007, 21:30
Luci, dnes jsem polévku uvařila, je rychlá a vážně výborná!!!! Moc chválím!!! Mám ráda krémové polévky, proto jestli máte chuť a čas mrkněte do mých receptů, mám tam popsanou česnekovo sýrovou polévku se smetanou. Je to také mňamka. Mějte se fajn ... :-))) Alča
Lukrato 16. 5. 2007, 10:26
@ASliva Alenko, moc děkuji, já taky krémové polévky miluju, takže co nevidět tu Vaši vyzkouším. Mějte se !!!! (F) (F) (F)
Lukrato 19. 10. 2007, 20:28
@Lukrato Dnes jsme měli znovu k obědu, no jen se po ní zaprášilo...... ;-) Malej mi málem sbaštil i lžíci..... A tu vaši česnekovou jsem zkoušela a je teda fakt supééééér !!!!! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie