Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

renyPMB 23. 2. 2013, 18:59
Dobrý den, ten marcipán je fakt skvelí, udělala jsem dle návodu a zabalila do igelitového pytlíku, ale bohuzel po 12 ti hodinách mi uplne zatvrdl, byl v lednici, vyndala jsem ho a myslela, ze tak zatuhl, ale kdyz ani po 2 hodinach nezmekl, tak jsem ho musela rozdrobit a znova trochu mocit, procovalo se s nim celkem dobre, ale co mi zustalo, zase zatvrdlo do druheho dne. Mohu se zeptat proc??? opravdu nevidím důvod :( jinak je to supr (L) díky za receptíky
Ulichova 23. 2. 2013, 16:22
Zdeni,vy jste neskutečně šikovná, (F) (F) (F)já ráda peču,mám to dobré,ale neumím tak krásně zdobit.Radost koukat. (clamp) (clamp)
sikulova123 21. 2. 2013, 10:32
já také smekám-všechny dorty jsou nádherné a pro mě velkou inspirací, protože jsem nedávno také propadla kráse potahovaných dortů. Vidím, že mám co dohánět. Přeji, ať se stále dobře daří. Zdraví Svatava Š.
nakedangel 21. 2. 2013, 10:17
Prosim vas tam se opravdu dava jednou tolik cukru nez susenyho mlika? Mohla bych vas taky poprosit o nejaky recept na korpus a hlavne ten krem ze salka? ,) Dekuji! sneq@seznam.cz
5kocicaci 13. 2. 2013, 6:50
Dobrý den paní Zdenko,obdivuji jak to máte všechno krásné,včera jsem se pustila do macipánu podle vašeho návodu.Použila jsem domácí med 3lžíce a pak vše podle vás.Marcipán jsem měla hodně tuhý,při válení mi praskal.Prozatím jsem dělala jen synkovi srdíčka do školky na valentýnský den,tak jsem to mohla vykrájet.Prosím vás ,můžete mi poradit,kde dělám chybu?V březnu jsem chtěla manželovi upéci dort.Moc děkuji,vaše stranky jsou bezva,okoukávám u vás inspiraci (clamp) (clamp) (clamp)
aja021 11. 2. 2013, 21:52
Dobrý den mám dotaz. Jak jste docílala toho, že máte dort tak krásně bilý například ten svatební, protože mám zkušennossti, že sušené mléko je nažloutlé děkuji za odpověď jinak moc děkuji za tento návod je super (Y)
bulvis 11. 2. 2013, 20:47
Dobrý večer Zdenko, máte úžasné dorty, chtěla jsem vás poprosit o recept na korpus, krém i postup práce toho puntíkatého, a ještě jsem se chtěla zeptat kde objednáváte tu černou barvu na obarvení, příp. s jakou značkou máte zkušenosti, móóć děkuji, zdraví Lenka K.
Llucinka 9. 2. 2013, 22:04
Opravdu prima recept, s marcipánem se pracovalo skvěle, moc děkuji!!! (F) (L) Kdybych Vás také mohla poprosit o recept na korpus i krém, děkuji! Luci llucill@seznam.cz
Mivok 30. 1. 2013, 9:20
Dobrý den, chtěla bych Vás také poprosit o recept na korpus a osvědčený krém, děkuji :-) vokounova.michaela@seznam.cz
slunickohanule (upraveno) 7. 2. 2013, 7:28
Prosím o radu, jak děláte na dortu, že marcipán je po okrajích a bocích krásně rovný? ještě jeden dotaz snad mi to někdo zodpoví: když budu dělat paříž s čokopolevou,mohu dát na to přímo tento marcipán?
18121980 26. 1. 2013, 20:25
Já smekám....................... Nádhera. .......
BAVLNĚNÝ SVĚT 25. 1. 2013, 17:14
(Y) (Y) :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o
luchk 21. 1. 2013, 15:52
zdeničko,je super, já tedy zadělávám v domácí pekárně,nejdřív dám tekuté přísady,pak smíchaný cukr se sušeným mlékem (clamp)
Hrbik 21. 1. 2013, 15:18
Dobrý den, recept je perfektní, děkuji. Měla bych stejný dotaz jako paní Romana B., kolik dát kvalitního medu od včelaře do dávky z celého sušeného mléka. Také moc děkuji za odpověď. S pozdravem Eva
Vanoushek 18. 1. 2013, 12:27
Dobrý den, měla bych dotaz kolik se dává medu do dávky z celého sušeného mléka. Moc děkuji za odpověď romana.buiglova@seznam.cz Pěkný víkend Romana
monchichina 17. 1. 2013, 13:34
Dobrý den, Zdeni, máte nádherné dorty, chystám se poprvé udělat dort malému, hrozně se mi líbí ten kopačák. Mohla by jste mi poslat prosím recept a postup. Děkuji moooc (Y)
LucindaH 14. 1. 2013, 22:13
Dobry den Zdeni, Mate krasne dorty a dekuju za recept na marcipan.budu ho pristi tyden zkouset,kdy budu delat dort pro synovce. Chtela jsem vas taky pozadat,jestli byste mi neposkytla recept na vas osvedceny krem a korpus.podledne jsem delala dort s pudinkovo-maslovym kremem a pod kupovanou potahovkou mi to trochu teklo.tak bych se tomu rada vyvarovala :-))) Predem mic diky za kazdou odpoved.muj mailik je lucaapetula@seznam.cz Mejte se krasne,Lucka
Melci 13. 1. 2013, 22:47
(Y) (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
tonda.rr 8. 1. 2013, 23:13
Dobrý den Zdeni,máte moc pěkné dorty. Jste (*) (*) Jsem úplný začátečník a ráda bych zkusila nějaký potahovaný dort,mohla bych Vás poprosit o nějaký recept na korpus a krém? Nebo i krém,který se potírá před potáhnutím? :-$ :-$ bude to moje pvní dílo,tak budu ráda za Vaši každou radu :-$ ,-) předem Vám moc děkuji martas.koki@email.cz (L) (hello)
lirpaa 2. 1. 2013, 17:07
(´(stromece (stromecek)jajavascript :sm(´ (6)´)vascript :sm(´ (stromecek)´)javascript :smk)´) (G) (pl) (pl) (pl)javascript :sm(´ (pl)´) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D (balicek) (stromecek) (banky) (pes) (plavec) (plavec) (box) (dest) (child2) (^) (destnik) (mamca) (podzim)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie