Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Mrkvová omáčka se zakysanou smetanou

0.0
Mrkvová omáčka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

1cibule,3mrkve,voda,sůl,nové koření,celý pepř,bobkový list,1zakys.smetanu,pol.mouku,20dkgměkkého salámu

Postup přípravy

Nejprve osmažíme nakrájenou cibuli na oleji,poté přidáme nastrouhanou mrkev na hrubo,orestujeme a zalijeme asi půl litrem vody.Osolíme,přidáme koření a salám na kostičky,necháme povařit než mrkev změkne.Pak to zavaříme zakysanou smetanou,ve které jsme rozmíchaly asi 2lžíce pol.mouky(dle potřeby,já to odhaduji).Je to dost rychlá omáčka a jako příloha se hodí brambory i knedlíky.Recept jsem získala nedávno a tak ho posílám dál.Určitě vyzkoušejte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evkosca 25. 7. 2008, 15:42
Blanko, dekujeme moc za supr receptík na omáčku, meli jsme ji s knedlickami http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=192 a bylo to supr i pro malyho. Jenom manzel chudak porad hledal nejaky ten kus masa na taliri a kde nic tu nic, jenom sunka....dakujeme za fajn recept...
beeuska 17. 3. 2008, 17:27
Tak Blani, dobrotka! (Y) Jen jsem ji trochu dochutila na sladkokyslelo, při troše fantazie to chutná jako light svíčková (bez masa) :-D Manžel je naštěstí "všežravec", takže chválil i on [A]
haninka74 6. 9. 2007, 14:13
Tak jsem dneska vařila malému tuto omáčku . Já být tebou dám ten recept do jídel pro děti ,protože si myslím že je to přímo pro ně jako dělané (Y) (Y) (Y) Místo oleje jsem dala máslo ,místo salámu šunku . Omáčka je moc dobrá a chutná i mě ,jen manžel ji nevzal do pusy +o(. Takže Blaničko děkuji za recept ,dávám si do oblíbených a malému budu vařit.Hanka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (PL)
besy 18. 9. 2007, 22:32
@haninka74 Hani,tak jsem to dala do dětských specialit.Nějak mě to nenapadlo,já mám děti již odrostlé. (child3) (child3) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie