(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Moravské zelí
Potřebné ingredience
Třetinku kysaného zelí,asi 2 dcl vody,1 střed.brambor,Vegetu nebo sůl,2 PL sádla,3 cm slaniny(špeku),1/2 cibule,2 PL hl.mouky.
Postup přípravy
Zelí zalijeme vodou tak,aby bylo skoro ponořené(mělo by se dusit,ne vařit) a ochutíme Vegetou.Až je téměř měkké,tak do něj nastrouháme najemno brambor a dovaříme.Mezitím si klidně můžeme předchystat zásmažku.Slaninku nakrájíme na drobno a dáme škvařit na sádlo do průhledna.Přidáme cibulku taktéž pokrájenou na kostičky a zesklovatíme.Zaprášíme moukou a smažíme dokud mouka nezhnědne.Nespálit!Když je zelí měkké a brambor rozvařený,tak vmícháme zásmažku a provaříme dokud se neztratí syrová chuť mouky.Nemělo by to dlouho trvat. Vím,že každý dělá zelí jinak,ale nám chutná nejvíce takto a v naší rodině se ani jiným způsobem nevaří.Snad vám bude také chutnat.Jóóó a nemyslete si,že budeme jíst holé zelíčko.Masko už se peče!
brambory jsem si musela vytáhnout z hrnce,protože jsem si zapoměla odložit a jak naschvál jsem jiné neměla
tady vidíte,že zelí je zalité jen napůl-neplave.nechtělo se mi ty kousky brambor strouhat,tak jsem je pokrájela na plátky(stejně se rozvařily)
čím více mouku osmahnete,tím méně ji bude muset provářet se zelím
škoda,že necítíte,jak domácí slaninka voní po celém bytě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
19. 8. 2014, 11:23
tak to je u nás klasika,jiné nedělám
Murr2
(upraveno)
6. 9. 2014, 15:13
@lidare
Jsem ráda, že jsme stejného názoru
laskonka333
(upraveno)
10. 7. 2014, 15:44
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 7. 2014, 21:55
aknalb6677
(upraveno)
29. 6. 2014, 9:46
výborný
Murr2
(upraveno)
9. 7. 2014, 18:56
@aknalb6677
Děkuji
Wolf L.
(upraveno)
20. 6. 2010, 20:09
Tak jsem taky vyzkoušela vaše zelíčko a je fakt úžasný . DĚKUJU za recept
Murr2
(upraveno)
21. 6. 2010, 8:01
@Wolf L.
Milado,váš komentář mi udělal velkou radost zelíčko máme moc rádi (dělám ho minimálně 1x týdně) .Jsem ráda,že vám na náš způsob chutnalo
Žany
(upraveno)
7. 3. 2010, 20:08
Dobrý den Radko,dneska jsem vařila vaše zelí a bylo opravdu vynikající!!!!!!!!!!!jinak už ho dělat nebudu,díky moc.Všem doporučuji Žaneta
Murr2
(upraveno)
7. 3. 2010, 20:47
@Žany
Dobrý večer,Žanet.Moc mě těší,že vám chutnalo .Děkuji vám za milý komentář a přeji hezký večer. Radka
melony
(upraveno)
1. 3. 2010, 23:09
ty mě tááák sereš
Murr2
(upraveno)
2. 3. 2010, 6:59
@melony
to jako nemůžeš ani zelí .asi kvůli slanině a mouce,že .dobře ti tak.moje babička říkala:"parádo,trp "
melony
(upraveno)
2. 3. 2010, 19:28
@Murr2
hele k tomuto příspěvku ten Maruščin výraz sedí
Murr2
(upraveno)
2. 3. 2010, 19:47
@melony
prťko,my to zelí měli v neděli zase jsme fakt do zelí blázni .škoda,že ho nejíš ,ale jestli budeš chtít a připomeneš mi to,tak ti sedmičku dám