(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Rostlinná šlehačka alias Paříž - vhodná i pod potahovku
Potřebné ingredience
0,5 l rostlinné šlehačky (koupíte ve zdravé výživě), 4 lžíce kakaa, lžíce cukru moučka, trochu studeného mléka - není podmínkou
Postup přípravy
S rostlinnou šlehačkou dělám už déle - dělám s ním jovokrém, náplně nebo tuto šlehačku. Není to pravá pařížská šlehačka, ale nám chutná, a hlavně krásně drží, je levná a rychlá, rozhodně jí nezkazíte ani se Vám nesrazí. Moje 5,5 letá Hanička Vám ukáže, jak je to snadné.
potřebujeme rostlinnou šlehačku a kakao
Šlehačku vyšleháme s jednou lžící cukru do tuha, je tužší než živočišná. Víc nesladím, šlehačka je slazená, ale slaďte dle chuti. Pokud budete zdobit, je lepší přidat mléko, pak je to hodně tuhá šlehačka.
přidáme kakao
zašleháme
a je hotovo - mňam je táááááááák dobrý
i bráškovi chutná
v potahovce, drží a nehne se ani marcipán
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
11. 2. 2014, 14:05
monnie
(upraveno)
13. 6. 2012, 21:10
Chci se zeptat,když dám pařížskou šlehačku pod potahovku,musím dělat mantinely nebo ne? Děkuji
andol
(upraveno)
23. 7. 2010, 16:56
mamculda
(upraveno)
14. 5. 2010, 17:19
dobry den děkuji za tip kde šlehačku koupit akorad zkouším řezy s vaječným likerem a píšou tam že je mnohem lepší a víc drží tak jí jdu sehnat
evka
(upraveno)
17. 4. 2010, 18:37
Petři,chci zkusit tenhle kremík,ve zdravé výživě mám konečně objednanou rostlinnou šlehačku,ale trošku nechápu,když u Jovo krému píšeš,že pod potahovku nee a tady máš uvedeno,že může být i pod potahovku .
petatrn
(upraveno)
17. 4. 2010, 19:49
@evka
Evi, to je jednoduché u jovokrému je v krému i jogurt, proto ho pod potahovku nedoporučuji, ale tady je pouze šlehačka a kakao.
azorek
(upraveno)
12. 3. 2010, 19:23
Tie Vaše rady, nápady od výmyslu sveta, idem oči nechať na nich, ale nevidela som u Vás tortu pre lekára-chirurga, potrebovala by som nejaký dobrý vzor, nápad cca do 3 týždňov, nemáte ešte dačo v rezerve, možno Ste aj robila. Budem vďačná za Vašu odpoveď. Ďakujem
petatrn
(upraveno)
15. 3. 2010, 13:44
@azorek
Ahojky, písni mi do vzkazů, dám ti odkaz.
azorek
(upraveno)
16. 3. 2010, 12:46
@petatrn
Ja by som Vás prosila, či nemáte vzor - námet na tortu pre lekára záchranára-chirurga, tipujem, že Ste možná také robila. Ďakujem
petatrn
(upraveno)
16. 3. 2010, 20:40
@azorek
Já ti rozumím, ale já potřebuju, aby si mi napsala do vzkazů a ne sem, já ti tady nemůžu dát odkaz. Ju Napiš, mi a já ti pošlu mailík.
boda9
(upraveno)
10. 3. 2010, 21:21
vyzkouším,díky
brundice
(upraveno)
10. 3. 2010, 20:45
super a to mléko se dává na zředění,že by jako byla moc tuhá?A šla by i svařit na paříž s čokoládou jako se vaří živočišná? díky za odpověď
petatrn
(upraveno)
10. 3. 2010, 21:16
@brundice
Hani, já jí tedy svařit nezkoušela, ale podle mě je to zbytečné, protože když svařuješ živočišnou tak tam přidáš tuk, kdežto tady už je. A k mléku, přesně tak je dost tuhá - ale pokud nebudeš s ní zdobit tak není potřeba
brundice
(upraveno)
10. 3. 2010, 22:24
@petatrn
Peti,díky za info,jednu mám v lednici,tak to prubnu,
pipinkajana
(upraveno)
8. 3. 2010, 21:39
skvělý tip a hlavně úúúžasná pomocnice!!!...
HHaannuullee
(upraveno)
8. 3. 2010, 21:00
Ilonáček
(upraveno)
8. 3. 2010, 20:34
úplně vše na fotkách, slečna má krásné oči
darinka30
(upraveno)
8. 3. 2010, 20:07
no super..a super pomocnicka..
jeremy
(upraveno)
8. 3. 2010, 19:13
díky za návod...máš krásné dětičky...a šikovnou pomocnici
chalupnicka
(upraveno)
8. 3. 2010, 18:50
Když je šikovná pomocnice tak to jde samo.
zuzka89
(upraveno)
8. 3. 2010, 18:11
myslíte, že by šla i na horkou čokoládu?
petatrn
(upraveno)
8. 3. 2010, 20:50
@zuzka89
určitě, ona je hodně tuhá
MILU999
(upraveno)
8. 3. 2010, 17:39
ta šlehajda je v prášku?A kolik asi tak stojí?Děkuji
petatrn
(upraveno)
8. 3. 2010, 20:47
@MILU999
tu šlehačku drží malá v ruce, stojí kolem 58 Kč a je jí jeden litr, mám v receptech ještě jovokrém, kde je o ní uvedeno více
Arěv52
(upraveno)
11. 2. 2014, 12:29
@petatrn
Dobrý den paní Petro, jsem začátečnice a moc se mi líbí vaše dortíky. Mám také koupenou šlehačku HOLE, ale ještě jsem s ní nikdy nedělala a tady u vás jsem se dočetla jak s ní pracovat, za což moc děkuji. Zde píšete, že máte v receptech ještě návod na váš JOVOKRÉM a tak bych vás chtěla požádat také o jeho recept, mám dělat vnučce ke 4tým narozeninám dortík, ale nechci dělat nějaké moc tučné a tento by se mi velice zamlouval. Byla bych vám moc vděčná a předem moc děkuji. Má emailová adresa je: sisakovavera@seznam.cz
Lupitka
(upraveno)
8. 3. 2010, 16:13
liba1963
(upraveno)
8. 3. 2010, 15:29