Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 149 návštěvníků)

MARGOT-smetanový dortík

0.0
MARGOT-smetanový dortík

Potřebné ingredience

KORPUS : 4 vejce,15 dkg cukr krupice,15 dkg polohr.mouka,2 lžíce kakaa,na promazání korpusu Nutella- nebo nugeta.Dortový ráfek o průměru cca22cm. NÁPLŇ : 3 smetany na šlehání 33% tuku,2 čokolády Margot (ty větší-ne tyčinky),2 želatinové ztužovače dr.Oetker,1 vanilkový cukr. NA DOZDOBENÍ :1 smetana na šlehání 33%+ ztužovač do šlehačky (smetafix)

Postup přípravy

Korpus : z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme cukr,žloutky.Nakonec pomalu zašleháme polohr.mouku a kakao.Pečem v dortovém ráfku či formě při 170 st asi 10 minut.Korpus necháme vystydnout.Vykrojíme z ráfku,prokrojíme namažeme nutellou-či něčím podobným,slepíme pomažeme i na povrchu a vrátíme do ráfku.
Náplň :Margot čokolády nastrouháme na jemném struhadle.3 Smetany vyšleháme,zašleháme do nich vanilk.cukr.Podle návodu připravíme 2 želatinové ztužovače.
Do vyšlehané šlehačky zašleháme nastrouhané Margotky( -ALE NE VŠECHNU 1/3 NECHÁME na posypání),a připravené želatinové ztužovače- vše dobře promícháme.
Naneseme na promazaný korpus v ráfku,uhladíme posypeme zbytkem nastr.Margotky a dáme vychladit-nejlépe přes noc.Obkroužíme nožem,vyndáme z ráfku,a dozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem.

korpus prokrojíme,promažeme,slepíme a pomažeme nutelou

vrátíme do ráfku

suroviny na náplň

čokoládu nastrouháme,šlehačky ušleháme,podle návodu připravíme želat.ztužovače

vše (kromě 1/3 čokolády) dobře smícháme a naneseme na korpus

zbytkem čokolády posypeme povrch a dáme dobře ztuhnout

dozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem

řez

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

beckovka 15. 3. 2010, 16:02
Vypadá to výborně, vyzkouším ho super dortíček (Y) (Y) (Y) (^) (^) (^) (D) (D) (D) (clamp) (clamp) (clamp)
Dočka 15. 3. 2010, 15:29
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)no teda Soňi to je krása (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)a musí to být přímo k (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)určitě vyzkouším a dám vědět díky za receptík (hello) (L) (L) (L) (L)
ssonda 15. 3. 2010, 17:02
@Dočka Marti,díkyyy (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie