Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 185 návštěvníků)

Pečené koleno za 36kč!!!!! Aneb za málo peněz hodně muziky :-))))) S podrobným postupem.

0.0
Pečené koleno za 36kč!!!!! Aneb za málo peněz hodně muziky :-))))) S podrobným postupem.

Potřebné ingredience

koleno (asi 1100g), koření (já použila od Vitany na vepřovou pečeni), 1 cibule, 5 stroužků česneku, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 5 malých bobkových listů (nebo 3 větší), 2 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy

Koleno omyjeme, popř. i opálíme chlupy. Nařízneme na několika místech až ke kosti. Koleno posypeme necelým sáčkem koření (asi 3/4 sáčku, když máte radši o něco slanější, dejte celý) a vmasírujeme do kolena včetně těch nářezů. Stejně postupujeme i s česnekem, který si utřeme. Do mísy rozložíme cibuli na kolečka, přidáme 2 lžíce plnotučné hořčice a promícháme, na to rozložíme kuličky pepře a nového koření a položíme na to to koleno, na něj ještě položíme bobkové listy. Mísu s kolenem přikryjeme a necháme v ledničce do 2. dne odpočinout. Druhý den přendáme všechno z mísy do pekáčku a podlejeme vodou tak, ať je kolínko asi do 1/3 ponořené. První 2 hodiny během pečení koleno otáčíme, poléváme výpekem a dle potřeby podléváme. Zbylou 1/2 hodinu pečeme odkryté, již neotáčíme.
Pekla jsem v elektrické troubě na 200°C.

Je to opravdu bombaaaaaaa!!!!!!!!!! Ňammmmmmmmmm :-D

Naříznuté a pokořeněné kolínko.

Vmasírované koření + česnek

podestýlka :-))) Cibule, hořčice, pepř, nové koření.

Připraveno na uložení do lednice.

Druhý den pěkně uleželé, voňavé, těsně před šoupnutím do trouby :-)

Během pečení otáčíme, podléváme a poléváme.

Jééééééééééééé a ňamka je na světě :-)))
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hajama 25. 11. 2012, 12:31
Výýýýýýýborné, včera jsem dělala na oslavu dvě kolena podle tohoto receptu a všichni se oblizovali až za ušima. Jenom jsem neměla odvahu péct jenom tak, tak jsem raději den předem ještě hoďku povařila, ale příště zkusím bez. Všem doporučuji, pokud máte raději slanější, tak ještě i malinko posolte, chlapi si dosolovali. MOOOOOOc děkuji za super recept (hello). H
fuca 21. 8. 2012, 21:05
určitě vyzkouším :) (Y) (Y)
registr 6. 7. 2012, 10:49
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda tam davate sul nebo staci jen to koreni? Dekuji.
kapaja 6. 7. 2012, 22:29
@registr Naty, to koření už je samo o sobě slané, takže já už nepřisoluju, záleží, jak moc kdo solí. (F)
registr (upraveno) 8. 7. 2012, 9:32
@kapaja Dekuji, malinko jsme posolili tak uvidim, snad nebude presolene :-$ (F) .....................tak presolene vubec nebylo, spis naopak ...
Luccy1025 28. 6. 2012, 12:11
Dnes jsem poslala manžela pro koleno , nachytali jsme na něho sliny v prostřeno V.I.P tak sna se povede , budu ho dělat poprvé. Chci se zeptat , není ho lepší tak aspoň hodˇku povařit a až pak naložit ? :-D *-)
latramvai 31. 12. 2011, 18:23
UZASNE
Zrušený účet 31. 12. 2011, 17:01
Já nepodlévám vodou ale pivečkem (B) a je to |:o)
Jit7 31. 12. 2011, 15:25
Super kolínko. Jen cena trochu jiná :-o, dneska. Většinou dělám zadní kolena, dělám je ale déle, klidně 3,5 hodiny. Potom je může jíst i děco, kterému se zrovna mění zoubky. Krásně se rozpadá, je měkké.
davulin 23. 6. 2012, 9:47
@Jit7 My máme teď v akci za 29,90 ale přední, zadní jsou dražší
dp-art 28. 10. 2011, 11:11
tak snad to dopadne a všem bude chutnat, v troubě mám tři (pst)
Zrušený účet 6. 11. 2010, 20:33
Pečené koleno jsem nikdy nejedla ani nedělala, ale tomuto receptu nešlo odolat... Tak jsem se vydala do masny, kde mně pán dostal dotazem, zda chci koleno přední nebo zadní (smich), zadní bylo dražší (rovnicí kvalita=cena jsem došla k výsledku, že zadní bude lepší - 69,-Kč/Kg a poprosila pána za pultem, ať vybere za mně, že tomu zřejmně rozumí lépe jak já). Vybral se slovy "takové nenosím ani domů mámě" ,-) a následovala další zákeřná otázka "chcete ho rozseknout?". I když jsem nevěděla, kývla jsem na souhlas. Zaplatila 110,-Kč a pelášila domů (skolak). Doma masíčko naložila dle Vašeho receptu a dnes večer upekla k večeři (jako přílohu jsme měli chleba, okurku a hořčici) a nezbývá mi, než (clamp) (clamp) (clamp), tak dobrou večeři jsme dlouho neměli a určitě se budu k Vašemu receptu vracet (Y) (Y) (Y) Jen pozor na boule za ušima, nám se při konzumaci této bašty dělaly všem (hello)
kapaja 6. 11. 2010, 20:54
@ Míšo, já tehdy kolínko koupila v akci, kilo za 36,- a taky nepoznám, které je přední a které zadní ,-) To na obrázku bylo taky moje první v životě a moc nám chutnalo (zajic) Zkusila jsem na radu jiných koleno před pečením povařit v tlakáči a nějaký velký rozdíl jsem nepozorovala :-$ Dělám už jen takto a u nás má úspěch (Y) Miško, děkuji za hezký komentík a mějte moc krásně (L) (L)
nigina 4. 7. 2010, 1:03
Ja to pred pečením najprv predvarím s koreninami v tlakáči...asi 1 hodinu. Potom až samotné mäso nasolím, okorením a dám piecť. Aj tak sa pečie ešte minimálne hodinu a potom odkryté. A je to bašta 8o| :-p :-p :-p
kapaja 30. 10. 2010, 12:07
@nigina Dneska jsem si ho předem povařila a už se peče, tak uvidíme ^o)
zjenny 30. 6. 2010, 12:41
Tak se musím přiznat, že nám to vůbec nechutnalo. Pekla jsem to dost dlouho a maso bylo tuhé, nešlo odtrhávat. :-|
kapaja 1. 7. 2010, 18:59
@zjenny Tak to mě mrzí (F) Já to pekla už několikrát a pokaždé to bylo fajn..
Eďa. 31. 3. 2010, 20:58
Pavli,dnes jsme dělala koleno a můžu říct výborné,jen jsem ho zapoměla naložit a upekla hned,ale myslím si,že to nijak nevadilo. (Y)
kapaja 31. 3. 2010, 21:23
@Eďa. Edit, tak to je fajn (Y) já jsem ho pro jistotu naložila, aby chuť koření prošla do celého kolínka, ale možná to ani není třeba.. *-) Prostě jak kdo chce, někdo naloží, někdo ne... Tak díky za tip (L) (L) (L) Hezký večer (F)
JitkaKr 28. 3. 2010, 8:57
(Y) Jj - taky to občas děláme - můj to má rád. Ale za podstatně víc peněz - u nás stojí cca 80,- Kč za kilo. *-) Tak koukám :-o na tu Vaši cenu. Jinak (Y) - děláme to podobně.
kapaja 28. 3. 2010, 9:09
@JitkaKr Já už nevím, jestli to bylo přední nebo zadní (smich) ale prodavačka mi dala vybrat, v každé ruce držela jiné koleno, to moje za 36kč a to druhé přes 50kč, jedno přední, jedno zadní. Tak jsem vzala to levnější, protože jsem to dělala poprvé, tak ať to není taková škoda, kdybych to zkazila ,-) ,-) ,-) Ale naštěstí se povedlo, najedli jsme se tři (zajic) (zajic) (zajic)
sieta 27. 3. 2010, 20:43
(svatba) to rád, takže to asi vyzkoušíme (jidlo)
kapaja 28. 3. 2010, 8:54
@sieta (Y) Silvi, vyzkoušejte (F) Ať Vám chutná tak jako nám (L) (L)
melony 27. 3. 2010, 20:34
Takže vyzkoušeno a bylo výborný,jen za mě ...ty kuličky a bobkáč...já to asi nerada ,-) nevonělo mi to ....jinak všichni mlaskali...díky za inspiraci a recept (L)
kapaja 28. 3. 2010, 8:52
@melony Gábi, tak hlavně, že chutnalo kolínko ,-) (L) (L) (L)
vseta 26. 3. 2010, 19:57
(hello) tak dnes bylo koleno k obědu a musím říct, že bylo maximálně luxusní, fakt lepší jsem snad nejedla- teda lepší pečený :-$ a jinak ho už ani dělat nebudu
kapaja 27. 3. 2010, 10:01
@vseta |:o) |:o) To mám radost, Peti, že Vám tak moc šmakovalo (L) Moc děkuji za komentík a přeju pohodový víkend (flower)
ivina123 25. 3. 2010, 9:09
Vyzerá to úžasne !!!!!!!!! (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (B) (B) (B) (B) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kapaja 25. 3. 2010, 14:14
@ivina123 Ivet, moc díky za pochvalu (radost) (radost) (radost)
Štěpařka 25. 3. 2010, 8:51
Supééééééér,bezva mňamka,ještě k tomu vychlazený (B) a není co řešit.Tohle by se líbilo mému manžílkovi,tak mu to asi zkusím uvařit. (Y) (Y) (Y)
kapaja 25. 3. 2010, 14:14
@Štěpařka Neznám chlapa, co by to nemiloval (zajic) ,-) Dělala jsem ho poprvé v životě a úspěch obrovský (Y) kupodivu i synovi šmakovalo ^o)
palfi 25. 3. 2010, 8:22
To je inspirace (pl) už běžím do mrazáku pro kolínko ^o) (hello)
kapaja 25. 3. 2010, 14:12
@palfi Tak ať chutná (Y) (Y) (Y) (L)
Vlasta33 24. 3. 2010, 21:13
téda mnam (zajic) (zajic) (zajic)ted mám chutě jako ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (Y) (Y) (Y)
kapaja (upraveno) 24. 3. 2010, 22:06
@Vlasta33 Vlasti, tak zítra do řeznictví a šup s ním na pekáč pozítří k obědu (H) (H) (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie