Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 101 návštěvníků)

Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou

0.0
Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou

Potřebné ingredience

vepřové plátky dle strávníku, plnotučná hořčice, slanina nakrájená na větší hranolky, šunka a sýr - dle počtu plátků masa, olej, hladká mouka, sůl, pepř, hrst nasekané petrželky, 1 velká cibule, šálek vývaru (půlka maggi kostky)

Postup přípravy

Maso naklepeme, posolíme, popepříme, namažeme hořčicí, poklademe plátkem šunky, plátkem sýra, hranolkou slaniny, v ruce zabalíme, upěchujeme a položíme do vymazaného vyššího pekáčku tak, aby "konec" masa byl dole. Pokapeme olejem, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby (ze začátku dáme troubu na 250 stupňů, maso se zatáhne, pak zmírníme na 190 stupňů), pečeme asi 20 minut. Mezitím si připravíme omáčku: na oleji osmahneme do hněda cibulku, přidáme hladkou mouku, osmahneme, zalijeme chladným vývarem, přidáme 5 polévkových lžic hořčice a omáčku povaříme asi 15 minut. Přisypeme velkou hrst nasekané zelené petrželky. Omáčkou polijeme maso, ještě přiklopíme alobalem a pečeme společně cca 15 minut, pak odkryjeme, a pečeme. V průběhu pečení poléváme omáčkou, protože z masa polovyteče ten sýr, zamíchá se do omáčky, a na mase vytvoří pěknou krustičku.

Pokud uděláte omáčky hodně (já dělám hodně), tak podávejte s rýži nebo bramborami, pokud je méně, dělám třeba s hranolky.

Nemám vyfocenou závěrečnou fázi zapečených závitku, nýbrž mi to už sežrali :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KAPLICKO 29. 3. 2010, 15:51
jejda Martnko to je ňamuška to zítra uvařím písnu jak to dopadlo ju? (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Appletka 1. 4. 2010, 0:43
@KAPLICKO Určitě !! Dejte vědět :-)
poppysek 29. 3. 2010, 13:38
(F)
luchk 29. 3. 2010, 12:43
perfektní omáčka, oživila jsem s ní ddnes včerejší kuře a je to fakt (pl) (pl) (pl)
Appletka 3. 4. 2010, 13:13
@luchk Díky za tip - zkusím taky s kuřetem (Y)
kac82 29. 3. 2010, 10:57
Jůůůůůůůůůů to vypadá móóóc dobře :-)receptík jsem si vytiskla a určo ho brzy vyzkoušíme (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie