Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Bratislavská omáčka

0.0
Bratislavská omáčka

Potřebné ingredience

vepřové maso, smetana sladká, nebo na vaření 12% 250ml, kečup, zmrazená zelenina francouzká(mrkev, petržel, celer a porek) nebo kořenová , cukr krystal, citron, sůl,kostka masoxu(připravíme si 0,5l vývaru) mléko, máslo, cibule,koření nové celé, pepř celý, bobkový list ,kmín,koření na maso(steaky, nebo grilovací)

Postup přípravy

V hrnci(já používám tlakáč) rozehřejeme cca 100g másla ,přidáme na kolečka cibuli a dáme osmažit ze všech stran maso (maso můžeme prošpikovat) pak přisypeme sáček zeleniny, případně nakrájené čerstvé, orestujeme a přidáme 2 lžíce cukru krystal, chvíli ještě mícháme,pak přidáme koření podle chuti. Zalijeme vývarem, případně dolijeme vodu , dáme poklici a vaříme do změknutí masa. Maso vyjmeme(s trochou zeleniny uvařené, asi dvě naběračky) zbytek rozmixujeme, zeleninu i s kořením , přidáme 3 lžíce sladkého kečupu a vlijeme smetanu a na dohuštění přidáme do mléka hl.mouku uděláme záklechtku, tím omáčku zahustíme, podle množství jaké chceme. Dochutíme solí, cukrem, citronem . Vrátíme maso a dvě naběračky zeleniny, můžeme přidat ještě hrášek sterilovaný a okurku( já nedávám) Podáváme s knedlíkem,přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Magdak800i 5. 3. 2011, 10:36
Dnes jsem vařila omáčku a je moc dobrá (Y) (Y) (Y) (Y)
Andrá1 27. 2. 2011, 19:31
Dnes jsem uvařila a moc chválím, omajda je mooc dobrá. Jen cukru jsem dala 1/2 dávku....jinak vřele doporučuji (Y)Andrea
kosticka 30. 10. 2010, 12:22
Dnes jsem se inspirovala vaší omáčkou, jen jsem z ní udělala dietnější verzi...byla bez mouky, smetany a mléka. Dávala jsem hrášek i okurky a asi 3 lžíce láku na duchucení. Podávala jsem dětem s knedlíkem, dospělým s rýží.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie