(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
DAŇČÍ KÝTA (PLEC) NA LEČU S RÝŽÍ
Potřebné ingredience
Daňčí kýta 500g, sůl, pepř, koření na divočinu, cibule, sklenice zeleninového leča, olej.(kostka bujonu/masoxu),hladká mouka na zahuštění.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, posolíme a okořeníme. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso.Krátce orestujeme a zalijeme vodou. Dusíme do měka, potom přidáme menší sklenici zeleninového leča kostku bujonu a krátce povaříme. Zahustíme hl.moukou rozmíchanou ve vodě.
Podáváme s dušenou rýží (výborná je jasmínová).
Podáváme s dušenou rýží (výborná je jasmínová).
Smazat recept
Chcete opravdu smazat recept?
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marci75
(upraveno)
16. 2. 2014, 13:07
Dančí a zvěřina vůbec je pro nás velká vzácnost. Prznit to lečem z plechovky a masoxem k tomu mi přijde smutný
Zrušený účet
(upraveno)
17. 2. 2014, 12:10
@Marci75
u nás to vzácnost není a každý máme jiný úhel pohledu já to za prznění nepovažuji a nikoho nenutím aby to vařil lečo bylo domácí a ze skla, masox používám ráda a často.