(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
Hermelín v listovém těstě.
Potřebné ingredience
300 g listového těsta * 4 hermelíny (po 120 g) * 4 lžíce kečupu * 4 plátky angické slaniny * stroužek česneku * 1 žloutek * kmín, sezam * koření dle chuti * snítka bazalky na zdobení * zeleninová příloha
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce.
Čtverce pomažeme uprostřed lžící kečupu. Hermelín potřeme česnekem, nebo do něj plátek ze stroužku česneku vložíme. Vrch okořeníme dle chuti (já kořením - grilovaný sýr) a zabalímne do plátku slaniny. Dáme na čtverec z listového těsta a zabalíme tak, aby nevytekl. Nejlépe cípy přes sebe. Potřeme žloutkem a posypeme sezamem, kmínem. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 180, asi 10 - 15 minut. Ještě teplé podáváme společně se zeleninovou oblohou. Výborná rychlovka k příjemnému večeru, nebo pro nečekanou návštěvu : )
Čtverce pomažeme uprostřed lžící kečupu. Hermelín potřeme česnekem, nebo do něj plátek ze stroužku česneku vložíme. Vrch okořeníme dle chuti (já kořením - grilovaný sýr) a zabalímne do plátku slaniny. Dáme na čtverec z listového těsta a zabalíme tak, aby nevytekl. Nejlépe cípy přes sebe. Potřeme žloutkem a posypeme sezamem, kmínem. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme na 180, asi 10 - 15 minut. Ještě teplé podáváme společně se zeleninovou oblohou. Výborná rychlovka k příjemnému večeru, nebo pro nečekanou návštěvu : )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evík 80
(upraveno)
24. 6. 2010, 16:11
Mňam, jdu na to. To si dáme. Děkuji za receptík, jinej bych nenašla a ani nehledala. , hlavně sem nedávejte recept na řízky to by Vás určitě zase nějaká pipina roznesla na kopytech
adidos
(upraveno)
11. 5. 2010, 15:35
A já ho třeba taky neznám .......A ráda vyzkouším miluji vše z hermelínu
jana + 2
(upraveno)
11. 5. 2010, 14:26
takze tady ma kazdy projizdet stranky vsech na mmb nez sem neco da? aby to tu nahodou nebylo 2x? Ja ten recept treba neznam, pac nesedim cely den u pocitace, nemam cas projizdet tady x stranek abych zjistila, kolikrat tu je urciry recept, navod....
Mirun
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:53
Děkuju za super recept miluju hermelín a tohle bude chutnat i
Violass
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:42
Tak já ten recept neznám , ale hned vyzkouším
godzillka
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:34
rozmyslam ako je mozneeeeee... ze som takto pripraveny hermelin jedla pred cca 4 rokmi a odvtedy ho doma robievame... ked ho len pred dvoma rokmi vymyslela p. Monika... Hmmmmm! Vysvetlite mi to niekto prosiiiim! Dakujem!
JitkaKr
(upraveno)
7. 5. 2010, 19:10
Tak už to mám v troubě a podle tohoto receptu a myslím, že to bude super Paní Eliška mne dnes inspirovala a já si na to vzpomněla, už jsem to několikrát dělala. A viděla několikrát a od různých tvůrců - na recept nemá přece nikdo patent a taky si myslím, že tento postup napadl určitě vícero kuchařů. Do listového těsta se balí ledacos. Důležité je, že chutná ne.
Elischqa
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:21
@JitkaKr
Děkuji Jituš a doufám, že Vám chutnalo
Miabella
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:37
navíc Eliška to má perfektně vystajlované
Elischqa
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:22
@Miabella
Lvice26
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:28
Ženský - děláte si srandu ?? Opravdu mi přijde dost ubohé napadat tu človíčka, který se snažil udělat dobrou ňamku a chtěl s radostí zveřejnit svůj kuchařský um.A že se zrovna trefila do "patentovaného" receptu jisté dámy,tak to je přeci skvělé !!! Recepty sem vkládáme pro inspiraci a ne hádky...či "jen" slovní šťourání do nich.No nic, jak píše paní Elí - také tu nesedím hodiny a nevyhledávám každou chybičku na těchto stránkách...ale na toto jsem reagovat musela.Takže milé dámy - přeji mnoho "patentovaných" receptů...
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:32
@Lvice26
petula.s
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:02
Mňaaaaam Hermelín miluju, tohle je opravdu vynikající
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:32
@petula.s
Je to čuper .. : ) A možná ještě víc, když tam bude nakládaný
Miabella
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:32
Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto, klademe šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a nyní kdo chce, může přidat nakrájenou na kolečka cibuli, stačí jenom jedno kolečko, a zase šunku. Polovinu těsta přehnem přes náplň a pořádně přitlačíme!!!! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut. ................Milé maminky, dnes jsem poupravila recept, přidala jsem totiž nakrájenou cibuli a bylo to vynikající!!!! Může se Vám ale stát, že díky šťávě z cibule, Vám to začne vytékat, nechte sýr klidně vytékat, jakmile to vytáhnete z trouby, stačí jen sýr lehce vrátit nazpět nebo jen tak položit na hotové těsto, syn mi řekl, že to vyteklé je na tom to nejlepší jeslti tohle je stejný, tak jsem asi fakt slepá jinak tenhle recept znají snad všichni, však to píšou i na těch hermelínech
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:34
@Miabella
Děkuji, také mi na tom nepřijde nic, co by nikdo neznal, též nic geniálního, nic originálního .. a s mýma 4ma receptama tu asi nebudu "klasická vysedávačka" , co fotí i čerstvý rohlík, namazaný máslem : ))) Natož zloděj receptů
Miabella
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:37
@Elischqa
Eliško, zbytečný se rozčilovat, kopírování to rozhodně není, tohle dělá i moje tchyně a ta nemá ani internet
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:40
@Miabella
Že tchýni pozdravuji : ))) Jakpak se má princeznička Mia?
Miabella
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:48
@Elischqa
vyřídím. Mia se má dobře, je to skvělá holka
Karelia
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:11
Když se podíváte na mé stránky, ten recept jsem vymyslela už skoro před 2 lety. Je to jeden z nejoblíbenějším receptů v oddělení chuťovek. Koukám, že je ode mne zkopírováno i dovětek pro nečekanou návštěvu. Dokonce jsem za svůj recept dostala i ocenění časopisu Gurmán. Jsem ale ráda, že se takhle rozšířil.
Mirun
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:52
@Karelia
že vám za to stojí tohle psát takže je tady x stejných receptů na omáčku a ted si představte,že by si navzájem všechny to je můj recept a to teda neni...já jsem ho vymyslela a to neni pravda A jestli vás trápí věta:PRO NEČEKANOU NÁVŠTĚVU to tu je v každým pátým receptu...nebo tu větu jste taky vymyslela sama? Hezký den
Pitris.
(upraveno)
11. 5. 2010, 15:19
@Mirun
Pekyska
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:53
@Mirun
Mirun
(upraveno)
11. 5. 2010, 14:17
@Pekyska
no chápeš to jeden posr@nej hermoš
Pekyska
(upraveno)
11. 5. 2010, 14:20
@Mirun
nechápu ale už jsem to tu zažila ohledně svíčkové
us-outlet
(upraveno)
11. 5. 2010, 12:33
@Karelia
Moje maminka nám ho téměř stejně dělávala, když jsem byla malá... Že by ho taky měla od Vás? Nebo jste ho naopak okopírovala Vy od ní ? Určitě je to déle než dva roky ... Nezlobte se, ale to nemůžete myslet vážně? Že ne?
petula.s
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:08
@Karelia
No bodejť, perte se za svou originalitu , koukala jsem, že máte spooooustu zcela originálních neopakovatelných receptů, třeba plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou, sekanou, šunkofleky nebo filé s bramborovou kaší Bacha, ať vám je někdo neukradne
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 16:32
@petula.s
Děkuji Petruš... moc..
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:27
@Karelia
Milá Moni, děkuji za komentář, avšak nemám vůbec důvod něco kopírovat. Přeji Vám ocenění i další úspěchy, nezlobte se .. ale já nejsem typ, co vysedává na mmb a předhání se v počtu napečených řízků, muffinů a druhů vánočního cukroví. Je moc hezké, že jsme se trefily a takto setkaly. Jak vidíte, i druhý recept je z listového těsta.. Je to opravdu jen souhra náhod. Stejně tak, jako recepty na bábovky, štrůdly, řízky, omelety, omáčky.. či cokoli jiného Takže prosím své výroky o kopírování berte zpět. Přeji Vám krásný den a dobrou chuť Eli
Karelia
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:28
@Elischqa
No to jste zrovna netrefila, byla jsem upozorněná paní, že se tady objevil můj recept. Já jsem naopak ráda, že ho lidi kopírují, od toho recepty jsou, neschovávám si je pod pokličkou. Hezký víkend
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:30
@Karelia
Dobře, když je Váš tak je Váš .. nechte si jej patentovat. Tohle je směšné ..
Karelia
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:33
@Elischqa
Je zbytečné se rozčilovat, ale koukám, že jsem trefila do černého
Elischqa
(upraveno)
7. 5. 2010, 15:35
@Karelia
PavliBP
(upraveno)
7. 5. 2010, 14:46
Mňam, klidně bych přidala i brusinky