(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!
Potřebné ingredience
králík, kousek (asi 15-20dkg)anglické slaniny, asi 4-6 žampiónů, hořčice, půl hrnku bílého vína, hrnek sladké smetany (dávám klidně i šlehačku), máslo, olej voda, sůl, pepř.
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, jemně opepříme. Potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem (trošku). Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a žampióny, osolíme, opepříme, přidáme ke králíkovi, podlijeme vodou a šup do trouby. Když je maso skoro měkké, přilijeme víno a dodusíme. Až je maso měkké, zalejeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trošku hl. mouky a ještě trochu prohřejeme. Je to výborné!!!
Králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a osmažíme na másle s olejem.
Osmažíme nakrájenou anglickou se žampiony, osolíme.
Přidáme ke králíkovi, podlejeme - a šup s tím do trouby. Peču na horní spodní s ventilátorem na 240 st. Před dopečením nezapomeňte přidat víno! A až je to měkké, smetanu s hl.moukou a prohřát.
Chuť je opravdu vynikající!!! Masíčko je měkké a růžové. Můžeme podávat s vařenými nebo pečenými bramborami. Ochutnejte!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fufici
(upraveno)
25. 1. 2018, 7:57
Tohle je ,ale roštěná a ne ragú
Klarinka85
(upraveno)
15. 11. 2016, 21:03
Nezkoušela jste i z jiného masa?
Pami
(upraveno)
22. 3. 2016, 20:33
Markisa.z
(upraveno)
22. 3. 2016, 20:22
Vyzkoušeno, moc jsme si pochutnali. Od jsem sklidila pochvalu a až zas prý budu dělat králíka, tak ho chce zase tak. Dík za receptík.
vendulik
(upraveno)
21. 4. 2013, 13:34
Dobrota, dělala jsem z králičích filetů a mňaka, akorát to víno bych dala asi méně, trošku moc ho tam cítím ale to bude asi tím že bylo sušší. Jinak super
zuzaztk
(upraveno)
23. 2. 2011, 15:21
Výborné, vařila jsem již dvakrát a úžasná mňamka. Přidala jsem kromě hub vždy ještě i orestovanou cuketu a nemělo to chybu. A nepoužívala jsem víno, bylo mi líto otevírat ho
lussis
(upraveno)
24. 2. 2011, 20:03
@zuzaztk
Však on se ten zbytek vína vypije Jsem moc ráda, že chutnalo
martinato
(upraveno)
27. 8. 2010, 13:31
Dobrý den, dnes jsem zkoušela váš receptík, místo žampionu jsem dala hříbky, chuť tak trochu houbovky s vínem byla zvláštní, ale špatné to nebylo, možná jsem to moc zahustila smetanou..Díky M.
lussis
(upraveno)
28. 8. 2010, 22:56
@martinato
Martinko nevím, s hříbkama jsem nezkoušela, asi je to potom fakt intenzivněji houbová chuť. Ty žampiony jsou přece jenom slabší. Ale aspoň jste využili hříbky ))