Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 108 návštěvníků)

Pařížské rohlíčky

0.0
Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

14 dkg mletého cukru,14 dkg ml.ořechů,6 dkg polohr.mouky a 1 vejce.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto a vykrajujeme rohlíčky.-Pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
Po upečení je z plechu sundáme až jsou schládlé -jinak se polámou.
Týden se nechají odležet.Potom na horu stříkáme krém a polijeme čokoládou.
Jak je naplníte hned druhý den jsou měkoučké .
.
KRÉM:3 celá vejce,15 dkg cukru a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. -necháme vychladnout.
Mezi tím si utřeme 1máslo s 2 lžícemi kaka a spojíme se šlehanou pěnou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

onasi 12. 11. 2007, 10:01
mnam mnam! (zajic) (zajic) (zajic) delame hodne podobne... jsou vynikajici! (flower) (Y) (Y) (Y)
Bára D. 10. 11. 2007, 17:16
Kolik jich je asi z jedné várky? Dneska jsem dělala těsto a je ho nějak málo :-$. Bára
backa 11. 11. 2007, 12:23
@Bára D. Vždycky mám z té dávky1 a půl plechu.Nikdy jsem nepočítala kusy,ale je fakt,když jsem chtěla toho víc dělala jsem ještě jednu dávku. :-) Nám ta jedna dávka,ale vždycky stačila. No uvidíte.pak napište. (hello)
Bára D. 12. 11. 2007, 9:31
@backa Jo jo, je jich docela dost :-p, na to jak bylo těsta málo ;-). Tak zatím mám jen upečené rohlíčky, zdobit budu asi po týdnu, jak píšete, že?
backa 12. 11. 2007, 11:52
@Bára D. zatím jsou tvrdé,jak je ale naplníte,tak druhý den jsou krásně měkoučké.Nemusíte ani tak dlouho čekat. Pak mi napište,jak Vám chutnaly. (zajic) Už se těším na Vaši odpověď Táňa (L)
Bára D. 12. 11. 2007, 17:23
@backa Takže nemusím nechat týden odležet? Mohu plnit hned? :-p
backa 19. 11. 2007, 14:57
@Bára D. Omlouvám se,že jsem hned nezareagovala nějak jsem ten dotaz přehlídla. :-$ Nemusíte ani tak dlouho čekat (hello)
Alanet 8. 11. 2007, 13:24
Prosím jak dělate polevu,kterou je poléváte??Nebo je namáčíte?Děkuji
backa 8. 11. 2007, 14:13
@Alanet Martino,rozpuštěnou čokoládou na vaření se stoprocentím tukem LUKANA. Namáčím je v polevě. (hello)
Szera 8. 11. 2007, 12:42
hmmm.božičku moje..na toto som čakala...ako dllllho!! Ďakujem.... (L) (L) (L) (L) (L) (L)
backa 8. 11. 2007, 14:14
@Szera (L)Není za co,jsem ráda,že jsem Vám padla do noty,taky je miluju (hello)
jjajinka 8. 11. 2007, 11:29
Já je dělám také a je to fakt bomba (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Zrušený účet 8. 11. 2007, 11:03
Mám na tyhle rohlíčky zálusk už dlouho, ale nikdy jsem se je neodvážila udělat. Můžu se zeptat, jak silné to těsto má být po vyválení? *-) Letos už bych se do nich mohla pustit :-)
backa 8. 11. 2007, 14:19
@ Někdy vyválím váleček ,nakrájím na stejné díly a potom vytvaruju do rohlíčků,třeba jak u vanilkových rohlíčků. :-$a někdy vykrajuji, tak asi 3mm vyválené těsto ne moc tenké. (Y) Tak ať se Vám vyvedou a pochutnáte si. (zajic)
Zrušený účet 8. 11. 2007, 14:21
@backa Tak děkuji za radu. Vůbec jsem neměla představu o tloušťce, když nevím, jak moc to v troubě naskočí. Určo vyzkouším a moc se na ně těším (L)
AliceM 22. 10. 2007, 20:33
Jé, ty já miluju (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic), hned si je vytisknu a určitě zkusím. Mám trošku jiný recept, tak porovnám ^o) ^o) ^o).
backa 8. 11. 2007, 14:22
@AliceM Moje maminka má taky jiný recept a taky moc dobrý. (hello)
onasi 22. 10. 2007, 16:49
mnam, vypadaji krasne, takove podobne take delame... jsou vyborne z lednicky ;-)
backa 22. 10. 2007, 18:13
@onasi Jo Dáši to je pravda. :-)Už je peču takových 20 let a jsou u nás moc oblíbené. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie