Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 464 návštěvníků)

Tatrankové pracny-lepší jsem nejedla!!!

0.0
Tatrankové pracny-lepší jsem nejedla!!!

Potřebné ingredience

3 oříškové tatranky, 1 velká hrst kokosu, 1 hrst mletých vlašských oříšků, 1 lžíce kakaa, 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 250g másla, 1 vejce, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout. Plníme do formiček, upečeme a horké obalujeme v moučkovém cukru. Jsou opravdu vinikající a jsou hned měkké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pupetka 26. 11. 2010, 14:35
Dobry den,chtela bych zkusit vas recept,ale jeste jsem nikdy nepekla,takze tutovy amater ,-)Muzete mi rici,jakou ma mit testo konzistenci a jak dlouho a nakolik peci?Dekuji
Dana Čiperová 28. 11. 2010, 10:15
@pupetka Dobrý den Jani. Nemusíte se vůbec bát :-$. Všechny suroviny co jsou uvedené zpracujte a těsto je hotové (radost) . Potom vymačkejte do formiček a upečte v předehřáté troubě na 180° do růžova (child1). Peču přibližně tak 10-15 minut. Přeji hezké pečení (L) [A] (L)
Misule3 24. 11. 2010, 21:25
Danuš, jak dlouho před vánoci pracny pečete? děkuji. Míša
Dana Čiperová 25. 11. 2010, 10:07
@Misule3 Míšo, pracny si můžete upéct kdy chcete (H), můžete je klidně upéct i před Vánoci [A] jsou hned měkké. Já si vše ale peču už v listopadu (zajic). Mám potom větší klid a nemusím s ničím pospíchat (plaz). Užívám si vánočních svátků v klidu. (C) Přeji hezké pečení a krásné svátky (L) [A] (L)
Ropazu (upraveno) 17. 11. 2010, 18:30
Danuš, chci se jen zeptat, zda se pracny dají snadno vyklopit z formiček, když nejsou se 100% tukem, ale s máslem? Mám úplně stejný recept, který se chystám letos poprvé vyzkoušet, ale v něm je poměr másla a 100% tuku půl na půl. Víc by se mi právě zamlouvalo pouze to máslo nebo třeba Hera, ale mám trochu obavy :^) :-$
Dana Čiperová 22. 11. 2010, 17:11
@Ropazu Pavlínko, šli mi krásně vyklopit (Y), neměla jsem s tím vůbec žádný problém :-$ a to je dělám každý rok. Máme je hrozně oblíbené (dance) a jiné už nesmím dělat. Přeji šťastné pečení [A] [A] [A]
Ropazu 27. 11. 2010, 14:54
@Dana Čiperová Dobrý den Danuš, tak hlásím, že jsem zrovna včera pracny upekla a opravdu jsou vydařené (Y) |:o). Použila jsem místo másla Heru a vyklopit šly nádherně (clamp). Super receptík, díky moc, i za radu :-).
eva0626 18. 11. 2010, 15:32
@Ropazu Pavlo, já pekla v sobotu z hery a vyklápět šly krásně , a to jsem měla fungl nový formičky , potřebovala jsem je vyzkoušet. ,-) ,-) ,-) (hello) (hello) (hello) Eva
Ropazu 18. 11. 2010, 17:22
@eva0626 Díky moc, to jsem potřebovala vědět (Y) (Y). Taky se na ně vrhnu!!!
ianina 12. 11. 2010, 14:13
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Ukládám a určitě upeču, vypadají dobře (zajic) |:o)
Dana Čiperová 13. 11. 2010, 20:11
@ianina A jsou moc moc dobré (zajic) Přeji hezké pečení [A] (L)
Jolly12 12. 11. 2010, 12:49
(Y) (Y) (Y)
Dana Čiperová 12. 11. 2010, 14:03
@Jolly12 Děkuji a přeji hezké pečení (L)
Paluna 9. 11. 2010, 11:45
Danuško, můžu jen potvrdit, že jsou výborné - děláme je taky (L) (L)
Dana Čiperová 10. 11. 2010, 9:49
@Paluna Poradila mi ho kamarádka a od té doby dělám jen tyto. Má to ale jednu nevýhodu, a to, že toho musím udělat hromadu, aby mi něco do vánoc zbylo, protože mi na ně chodí můj přítel a já je nedokážu uhlídat :-) (F)
Paluna 10. 11. 2010, 22:22
@Dana Čiperová Tak to Vám i závidím, protože já hrozně ráda peču, snažím se péct i hodně druhů, ale manžel to moc nemusí - tak 1x nebo 2x během Vánoc si udělá grog a sedne si k němu s cukrovím, ale jinak...Tak alespoň si pochutnává ostatní příbuzenstvo.. (L) (L) (L)
Dana Čiperová 11. 11. 2010, 12:43
@Paluna Tak u nás je to naopak, všichni u nás v rodině máme rádi cukroví (zajic), takže ždycky peču haldy 8-|. A to si říkám každý rok, že napeču jen pár druhů, ale ono to vždycky dopadne naopak. ,-) Ale potom si při vánocích (snehulak) (santa) pochutnáváme (C) [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie