(recept
si oblíbilo 362 návštěvníků)
Vepřová kýta od tchyně - ke chlebu, hranolkám, nemá chybu!!!
Potřebné ingredience
1/2 kg kýty, 4 celá vejce, 3 stroužky česneku, 1 lžička kmínu drceného, sůl - dávám 1/2 kávové lžičky anebo osolím přímo řízky, 3 lžičky papriky pálivé, trocha pepře, 2 pol. lžíce tekutého magi, 2 lžičky vegety, 1-2 pol. lžíce solamylu
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky (TENKÉ), naklepeme. Vejce ušleháme a přidáme ostatní přísady. Necháme uležet 2-3 dny,pak je to teprve nejlepší. Smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Můžeme nachystat při různých oslavách, návštěvách, jako výbornou chuťovku s chlebem, okurkou a zeleninou anebo jako hlavní jídlo s hranolkami a tatarkou. Pro ty, kteří mají rádi opravdu pikantní masíčko můžete přidat chilli papričky. Jakmile se to uleží není to vůbec suché, i když jinak kýtu moc nedělám, k tomuhle je nejlepší.Je to opravdová dobrota. My si to nejvíc vychutnáváme s tím čerstvým chlebíkem a každá návštěva chce okamžitě recept:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
adriM
(upraveno)
13. 1. 2008, 19:20
Raduš tak to jsem moc ráda, že chutnalo Jak už to člověk vyzkouší,tak může přidat ještě třeba pálivou papriku má-li rád opravdu ostré jídlo,já ale většinou dělám přesně podle receptu a fakt chutná úplně každému.
Brucha Vecha
(upraveno)
13. 1. 2008, 16:34
Tak jsme měli dneska k a můj říkal, že to bylo to nejlepší, co jsem kdy uvařila Opravdu výborné