Dukátové buchtičky - postup jak je dělám já (pomocí štamprle)
Potřebné ingredience
POUŽÍVÁM PEKÁRNU CHLEBA TAKŽE NEJDŘÍV TEKUTINY: 350ml mleka, 1 vejce, špetka soli, citronová kura a trošku citr. šťávy, 560g hladke mouky, 5 dkg hery či másla, 30g droždí,5 lžíc cukru PO ZÍSKÁNÍ PRAXE VE VYKRAJOVÁNÍ JE TO RYCHLÉ. VIZ. FOTOPOSTUP!
Postup přípravy
Vykydnu těsto...
lehce roztáhnu do placky..
a začnu vykrajovat štamprlí... malou.. jednotlivé kousky.. tak aby nebyly zbytky.. tzn. nevadí, že nebude celé kolečko
udělám si takových asi třicet až padesát buchtiček..
jednou rukou dávám do pekáče druhou mastím každý kousek zvlášť..
až naplním celý pekáček.. tady je vidět před upečením...
no a upečené je vyklopím na vál či čistou linku a rozdělám na jednotlivé buchtičky.. dobrou chuť..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé