(recept
si oblíbilo 1168 návštěvníků)
Zelňáky
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí,
hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka),
2 vejce,
mléko,
olej,
salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá),
sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
Postup přípravy
Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:-))
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky.
Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme. Když přidáte prdopeč, vykouzlíte kompaktní koláč. Na fotografii je Zleňák bez prdopeče, ten je tak trochu "na vidličku", ale chutná nám víc :o)
Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:-)
Dobrou chuť!
Zelňák, již z půlky sežrán :-))
Fialový zelňák z červeného zelí, docela mi ladí ke kuchyni :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenčák z Dačic
(upraveno)
28. 12. 2014, 16:48
DOBROTA JÁ DĚLALA S KYSELÍM ZELÍM A DALA TAM ČESNEK LEPŠÍ NEŽ SMAŽENÁ VERZE.
ivkuc
(upraveno)
19. 11. 2014, 19:17
Zrušený účet
(upraveno)
6. 4. 2014, 13:54
Tak Vám děkuji,sežeru snad ten plech sama.Vidím to na závislost. Perfektní jídlo .
manky
(upraveno)
28. 12. 2013, 16:47
Moc dobrý, velký úspěch u celé rodiny! Díky!
verkov
(upraveno)
27. 10. 2013, 22:06
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak moc silný ho děláte? dneska jsem ho dělala chuťově výborný, ale mám ráda když jsou křupavé-vysušené, takže příště chci vyzkoušet tenkou vrstvu (no snad se nespálí)
Hanily
(upraveno)
19. 10. 2013, 12:07
Díky za receptík, právě dopečeno .Dala jsem k tomu uzené, místo podravky grilovací koření...a super! I syn který zelí moc nemusí, chválil.. Určitě nedělám naposled..
Thrate
(upraveno)
28. 9. 2013, 11:56
Dobrota , ale je to strašně žravý .
anaba
(upraveno)
6. 8. 2013, 13:29
mňam..brzy asi vyzkouším,,,
molemina
(upraveno)
24. 7. 2013, 20:34
moc děkuji za recept , zelňáky jsou naprosto užasné a plech je hned včoudu , chlap se jde po něm ubouchat ještě jednou moc děkuji za recept
doriena
(upraveno)
27. 6. 2013, 10:57
Paluna
(upraveno)
10. 6. 2013, 2:29
Tak jsme taky pekli...v jednom týdnu 2x - jednou z hlávkového zelí a podruhé z kysaného a obě verze jsou . Moc dobroučké
Irčík
(upraveno)
2. 5. 2013, 11:59
Holky, nezkoušel někdo bezlepkově? Ty komentáře jsou tak úžasné, že mě to hrozně láká... tak asi zkusím s Jizerkou a uvidíme... Irena
Ilona S.
(upraveno)
27. 11. 2013, 8:08
@Irčík
Irčo, zkusila jste to s tou jizerkou? Jak to dopadlo? Taky bych to chtěla zkusit! Díky za zprávu, Ilona
Irčík
(upraveno)
10. 1. 2019, 15:38
@Ilona S.
Jde to i s bezlepkovou moukou, zkoušela jsem takovou směs zbytků v pytlíkách (rýžová, Jizerka, červená DF, modrá DF)
Strepitula
(upraveno)
28. 4. 2013, 22:02
Děsný recept... Peču a peču a peču... zelňáky...
panímedvídková
(upraveno)
9. 6. 2013, 22:09
@Strepitula
simonakl
(upraveno)
17. 4. 2013, 14:11
Děkuji za receptík, dnes jsme zelňáky zkusila a určitě jsem je nedělala naposledy...zde je výsledek snažení http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4364291
panímedvídková
(upraveno)
9. 6. 2013, 22:08
@simonakl
ponozka
(upraveno)
10. 3. 2013, 14:00
jsem velká ostuda ted jsem dopekla plech ale už není ani jeden kousek nevydrželo to ani 10minut hodně dobré peču ještě jeden
laskonka333
(upraveno)
7. 3. 2013, 12:49
santina
(upraveno)
7. 3. 2013, 11:29
tak se přidávám a moooooooc chválím je to fakt výborný
kucerka.terka
(upraveno)
2. 3. 2013, 12:34
místo klobásy jsem jsem dala směs mletého masa a všech zbytků z ledničky.salámy, párek
mumlina
(upraveno)
27. 2. 2013, 18:57
Zdravím Radko, tak hlásím,že naprosto vynikající,přidala jsem ještě sladkou papriku,aby to mělo barvu a + 3 stroužky česneku,dělala jsem to bez prdopeče a z hlávkového zelí,možná to bylo trošičku mastnější,příště dám méně oleje,ale jinak fantazie...děkuji za inspiraci
čučinek
(upraveno)
24. 2. 2013, 13:06
Upečeno a teď jsem ochutnala hm to je dobrotka dělala jsem z kysaného zelí a příště vyzkouším i z hlávkového všem doporučuji je to opravdu bašta mějte se krásně a dík za bezva rychlý recept Andrea