Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 343 návštěvníků)

DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

0.0
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

Potřebné ingredience

1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia

Postup přípravy

Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.

převaříme mléko....

já chladím ve studené lázni....

přidáme jogurt....

zamícháme...

nalijeme do skleniček...

a šup s nimi do peřin !!!!

Hotovo!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mamina33 23. 2. 2008, 10:46
Včera jsem dělala a krásně se povedl, dcera ho snídala posypaný kakaem (Y)
Nela7 24. 2. 2008, 8:10
@mamina33 (L) (L) (L)
AlenkaL 19. 2. 2008, 16:37
to je super, taky vyzkouším! jen - nevíte, jak dlouho pak vydrží? *-)
Nela7 20. 2. 2008, 10:34
@AlenkaL Alenko v lednici vydrží asi 5 dní (Y)
Dulidu 16. 2. 2008, 20:03
Dobrý den, taky jsem asi před měsícem poprvé zkusila Váš jogurt a nemá chybu. Někdy je řidší, někdy hustší, ale dobrý vždycky. A dělám ho tak dvakrát týdně. Divím se, že dětem pořád nejvíc chutná tak jak je - bílý. Taky jsem zkoušela s vanilkovým cukrem - taky mňam. (Y) (Y) (Y) Děkujeme za recept (F) (F) (F)
Nela7 17. 2. 2008, 9:55
@Dulidu Lído děkuji (L)
veronikaplus 16. 2. 2008, 19:31
Tak, jogurty už odpočívají zabalené v dece a pro sichr ještě v bundě. :-) Ráno dám vědět,jak to všechno dopadlo. (F) (F) (F)Veronika
Nela7 17. 2. 2008, 9:55
@veronikaplus Veroniko tak jak???
veronikaplus 19. 2. 2008, 16:18
@Nela7 Zdravím (F) Jogurtíky se povedly,sice byly trošku řidší,(vina určitě na mé straně)ale chutově výborné! (clamp) Děkuji za super recept.Mimochodem jsem tu spávnou teplotu měřila dětským teploměrem do vaničky :-D Mějte se fajn (child8)
Nela7 20. 2. 2008, 10:36
@veronikaplus Verčo díky, příště už bude určitě hustý |:o)
zuzaa 1. 2. 2008, 16:22
Určitě vyzkouším!! Už jsem vyzkoušela domácí Actimel, jogurt musí být také fajn. Akorát vychytávka - také nemám teploměr na potraviny, převařené mléko dám schladit s hrncem do studené vody a když je teplota na prst, tak změřím normálním teploměrem na měření teploty. Většinou mi ukáže něco mezi 38-43°C, tak podle toho buď chvilku počkám nebo mléko naopak maličko přihřeju :-)
Lenpod 5. 1. 2009, 9:58
@zuzaa Zuzi, včera jsem zkoušela Actimel přírodní - krásně zhoustl, javascript :sm(' (radost)')ALE chuť je jako bílý jogurt javascript :sm(' |-)')(to by vyšlo dost draho) a navíc dětem Actimel, který u nás nechala babička moc chutnal. Mně to připomínalo dřívější Jovo z 80.let - moc dobré. Takže , prosím, javascript :sm(' :-$')čím dosáhneš stejné chutě? Moc dík, Lenča (Lenpod)
Nela7 3. 2. 2008, 10:06
@zuzaa Teploměr jsem zatím nezkoušela a vždy se mi povedl :-) Také jsem dělala z Actimelu, přijde mi to spíš jako jogurt, protože je dost hustý, ale je výborný |:o)
sisa1 1. 2. 2008, 10:13
Dobrý den,tak jsem zkusila také Váš recept,tedy,moc jsem tomu nevěřila a super (clamp)dělám ho z polotuč.mléka z plast.láhve-čerstvého a zkusila jsem s borůvkami a nemá to chybu,jen je opravdu potřeba vychytat tu správnou teplotu,Simona (Y) (Y) (Y) :-)
Nela7 1. 2. 2008, 15:25
@sisa1 Přesně tak Simono (Y) (Y) (Y) Moc děkuji (F) (F) (F)
Mirďula 31. 1. 2008, 23:06
Dobrý večer Danielo Jen tak ze zvědavosti :^) a možna spíš jsem tomu nevěřila *-). Jsem Váš jogurt taky vyzkoušela a musím říct že je famozní (Y) (Y) Ráno ho snídáme s ovocem a moc nám chutná (zajic) Díky i za další alternativy (pl) které se přidružují.Určitě vyzkouším. Mirka a Nicolka (mamca) |:o) |:o) |:o)
Nela7 1. 2. 2008, 8:20
@Mirďula Děkuji, to je bezva (Y) (Y) (Y)
kocon 30. 1. 2008, 13:51
Tak dělám pro veliký úspěch znova!!!!! (Y)Svařila jsem mléko s pařížskou šleačkou a ledovýma kaštanama+troška cukru! Je to fantazie! Ale už je to spíš dezert, než sváča.....včera na způsob míša desertu(řídká čokoládová poleva na bílý jogurt)všichni se olizovali až za ušima! (Y) (Y) (Y)
Nela7 31. 1. 2008, 8:23
@kocon Tak to je paráda, super tip (Y) (Y) (Y)
kocon 31. 1. 2008, 22:56
@Nela7 ach jooooo 8o|už je zase sežranej! Ze 2 a půl litru!!!!!!!!! Strašnýýýýýýýý!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ ;-)tak zítra zase! Udělala jsem tak i jogurtové kakaové mléko, vyráběla ho olma, bylo u nás moc, moc oblíbené! Prodávalo se v malých lahvičkách jako actimel a tohle chutná totožně! (Y)
Nela7 1. 2. 2008, 8:20
@kocon Irenko já už ho jdu taky zase vařit +o( :-D A nad tím kakaovým mlékem jsem taky přemýšlela, asi vyzkouším (Y)
geminiMM 27. 1. 2008, 21:23
Od října je tento super jednoduchý jogurt naší klasikou v kuchyni, dělám obden, chystám se na ten s Actimelem. Do skleniček nepřelévám, nechávám houstnout přes noc v hrnci, ve kterém svařuji mléko. Nechávám přes noc v troubě- vypnuté :-), dělám z plnotučného mléka, je velmi hustý. Včera jsem ho zapomněla ráno vyndat a nechala do pozdního odpoledne a vůbec to nevadilo, ba naopak. Výsledný jogurt byl velmi hustý.
Nela7 28. 1. 2008, 8:30
@geminiMM Markéto děkuji (L) Také jsem zkoušela s Actimelem, je dost hustý, tak jsem ho naředila džusíkem a je výborný (Y)
mišus 26. 1. 2008, 21:06
Tak jsem ho zkusila. Musím říct, že první den nic,moc. Ale měla jsem radost, že je jogurt tuhý. Druhý den nic, moc. Až třetí den byl vynikající. Takže můj poznatek je: čím starší tím lepší!!!!! Určitě ještě někdy vyzkouším! (clamp)
Nela7 27. 1. 2008, 19:08
@mišus Skvělé (Y)
vavrik 26. 1. 2008, 10:00
Dobrý den, jogurt taky děláme a přídávám do něj ještě půl plechovky kondenzovaného,slazeného mléka,to je pro ty kdo má rád sladší.Ale prvně se musí zamíchat bílý jogurt a hned na to přidáme slaz. mléko a dáme do tepla. Přeji krásný den! Jana (hello) (hello) (hello)
Nela7 26. 1. 2008, 18:22
@vavrik Tak to je určitě lahůdka (clamp) (clamp) (clamp)
SyMa 25. 1. 2008, 9:59
Dobrý den Danielo, včera jsem svařila mlíčko, přidala sladkou aktivíi,zabalila do deky a ještě do péřové bundy :-)aby jim bylo teploučko.....A ráno :-o :-o....No paráda. Jogurt jedna báseň. Dala jsem si k němu muslli, no to byla mňamka (L)Jen nevím co tomu řeknou mé (child5) (child6). Jsou to malý potvůrky,budu si muset schovat pár obalů od jogurtů a přendávat jim to do nich ^o) Tak ještě jednou díky za prima recept a přeji krásný den.Sylvie.
Nela7 26. 1. 2008, 9:19
@SyMa (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Katyna72 21. 1. 2008, 17:59
Danielo,díky, díky, díky (F) (F) (F) za bezva recept! Kam se všechny ty kupované jogurty na tento hrabou! :-p Je jemňoučký, nakyslý tak akorát a s domácí meruňkovou marmeládou je prostě k sežrání! (clamp) (clamp) (clamp)Už se těším, jak budeme s dětmi experimentovat ;-) Mějte se hezky! (flower) Katka a děti
Nela7 21. 1. 2008, 19:17
@Katyna72 Katko moc děkuji (L) (L) (L) A pokud vymyslíte nějakou zajímavou variantu, tak se s námi podělte (Y)
Zrušený účet 21. 1. 2008, 9:48
Danielo, včera jsem objevila Váš receptík a nedalo mně to a šla jsem asi ve 22 hodin udělat. Svařila jsem necelý litr mléka, přidala jeden vanilkový cukr, nalila trochu smetany na šlehání, po vychladnutí na cca 40 přidala jogurt Florian - čokoládový s oříšky (taky je bez zahušťovadel apod), zamíchala, sítkem jsem se pokusila sebrat z hladiny oříšky (ale asi by tomu určitě nevadily), nalila do připravených trochu nahřátých skleniček a šup s tím pod polštáře. :^) A ráno nás čekalo milé překvapení - jogurtík pěkně hustý a hlavně moc dobrý. (Y) (Y) Takže to jenom pro Ty, které nemusí Danone jako my!!! Určo to jde i z jiného jogurtíku. Děkujeme za skvělý receptík!!!!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Nela7 21. 1. 2008, 10:22
@ Tak to je super, díky za tip, já chci vyzkoušet tento recept s Actimelem (Y) A děkuji za pochvalu (F) (F) (F)
Zrušený účet 21. 1. 2008, 10:40
@Nela7 Také jsem ten recept našla, je to vlastně princip dělání jogurtu. Krásný den! (F) (F) (F) (F) (F) :-) :-) :-) (hello) (hello) (hello) (hello)
Edicek 20. 1. 2008, 17:35
Danielko, nedalo mi to a zkusila jsem znova a už se povedl. Chutnalo všem a z toho nepovedeného bylo jogurtové mléko. Edita (F)
Nela7 21. 1. 2008, 10:20
@Edicek Tak to je dobře, děkuji :-) :-) :-)
irena49 20. 1. 2008, 12:18
Vaš recept jsem už dělala dvakrát a vždy se mi povedl.Je super!!!!!!!! (Y) (Y) (Y)
Nela7 21. 1. 2008, 10:20
@irena49 Irenko díky (L) (L) (L)
krop 20. 1. 2008, 11:36
Hurá hurá tak nám se taky podařilo hnedle na poprvé a všem chutnalo.Díky za super recept.Určitě zopakujeme. :-) :-) :-)Pavla
Nela7 21. 1. 2008, 10:19
@krop To jsem ráda :-) Děkuji (F)
saruse 18. 1. 2008, 16:29
Dobrý den neodolala jsem a po přečtení Vašeho receptu jsem se na jogurt vrhla (Y)hned na poprvé se povedl použila jsem čerstvé mléko,activii+1 vanilkový cukr |:o) |:o) |:o)výsledek výborný ztuhl jak má (C) (C) (C)dnes jsem z něj připravila poháry jogurt + kompotované jahody + piškoty a šup do lednice (jidlo) (jidlo) (jidlo)když piškoty navlhnou bude to asi dobrota děkuji za receptík putuje k nám do oblíbených (P) (P) (P) s pozdravem Šárka
Nela7 20. 1. 2008, 7:05
@saruse Děkuji (L) (L) (L)
Edicek 15. 1. 2008, 8:46
Dobrý den, včera jsem zkoušela dělat Váš jogurt, ale nepovedlo se. Jogurt neztuhl. Kde jsem mohla udělat chybu? Edita :'(
Nela7 20. 1. 2008, 7:05
@Edicek Že by špatná teplota? Měla by být těch 40 st. Zkuste to znovu, určo se povede :-)
iskaka 12. 1. 2008, 19:08
Váš recept mě velmi zaujal,ale nevíte,jak dlouho ten jogurt pak vydrží?
Nela7 14. 1. 2008, 10:10
@iskaka Jitko asi 5 dní (Y) A omlouvám se za pozdní odpověď, nevšimla jsem si komentáře. Zkuste je pročíst, jsou tam i zajímavé tipy a odpovědi na otázky... (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie