Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vertas 4. 2. 2014, 0:08
Dobrý den paní Zdenko, jste moc šikovná. S dorty nemám žádné zkušenosti,ale chtěla bych je zkusit. Mohla bych Vás poprosit o rady pro úplného začátečníka a o recept na korpus a krém? Moc Vám děkuji Veronika veronika.koprivova@seznam.cz (hello)
jaja1959 3. 2. 2014, 8:56
Opravdu nádhera,jsou prostě boží!!!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Lucinka714 29. 1. 2014, 11:40
(L)
mikajolly 23. 1. 2014, 22:41
(Y)ses bozi a sikovna
bobulecek 16. 1. 2014, 14:36
prosím možná hloupý dotaz, ale co s marcipánem když ho udělám... a budu potahovat až druhý den mám dát do ledničky a pak do té mikrovlnky? nebo mám dělat marcipá až už o dávávám na dort.. :^) :^)
simonka:-) 16. 1. 2014, 17:22
@bobulecek já marcipán dělám vždy dopředu. pokud to budete zítra potahovat,nechávám ho v kuchyni a do lednice nedávám (on v té lednici trochu více ztvrdne a pak se hůř propracovává), pokud je to více než den, dám do lednice a pak podle tuhosti dám na chvilinku asi 8s do té mikrovlnky, ale lépe je tam nedávat, zdá se mi pak tvrdší.jinak ten od zdeničky dělám a jsem s ním spokojená, jen se mi ještě nikdy ho nepodařilo vypracovat za 10 min. :-p (smich) (hello)
aajulkaa 8. 1. 2014, 9:59
Dobrý den, můžu Vás poprosit o radu? Naposledy, co jsem dělala z marcipánu dort a dala pod potahovou hmotu krém, marcipán druhý den začal, jak kdyby tát, prostě tekl, kde se mohla stát chyba a dává se krém pod marcipán nebo ne????...a kde se dá sehnat černá barva, já ji zatím nikde neviděla!!!...moc děkuji B. (atinkova@centrum.cz) (F) (L)
simonka:-) 16. 1. 2014, 17:27
@aajulkaa záleží, jaký krém jste pod dort dala, neměl by to být klasický pudinkový, protože ten marcipán roztápí. já sázím na jistotu, vždy utřu máslo s nutelou a nikdy se neroztopí. uvnitř může býtklidně tvarohový s ovocem, před okrajem nechám vždy trošičku více místa,aby se nedostal ke kraji a hrozilo,že přijde do kontaktu s marcipánem. (hello)
IliRem 31. 12. 2013, 17:23
Nezkoušel někdo připravit tento marcipán v pekárně ???
Dalešice 25. 12. 2013, 15:27
Dobrý den Zdenko, dělala jsem Váš marcipán a je výborný. Dělám dort dcerce k prvním narozeninám a prosím Vás o recept na salko krém (pokorovalenka@seznam.cz). Mám totiž strach, aby se mi potahovka na dortu neroztekla, děkuji Lenka (Y) (clamp)
kikikure 19. 12. 2013, 18:41
Dobrý den, Váš marcipán jsem dělala. Byl vynikající. Teď se chystám na marcipánová kávová zrna - myslíte, že můžu použít taky tento recept na marcipán? Nemáte s tím zkušenosti? Děkuji moc, Kristýna
DENY37 5. 12. 2013, 18:06
Dobrý den,Zdenko,můžu poprosit o korpus a krém pod marcipán..děkuji moc..Zdenka...deny37@seznam.cz
R.D. 2. 12. 2013, 18:15
(child9)
Eva J. 28. 11. 2013, 12:48
Dobrý den, z čeho děláte ty krásné podložky pod dorty?? nebo se dají někde sehnat?? díky za odpověď
pkrivka 5. 11. 2013, 14:17
Vypadá to velmi lákavě, než se do toho zkusím pustit zeptám se. Jak dlouho Vám vydrží ten marcipán a kde ho pak případně skladujete.. Předem děkuji za odpověď
aero-orion 19. 11. 2013, 15:38
@pkrivka V lednici dobře zabalený. Dávám do dvou sáčku klidně 2 měsíce (L)
pkrivka 23. 11. 2013, 13:27
@aero-orion tak to je super, moc děkuji za odpověď, tak se na to asi dnes vrhnu :-)
Paní Kateřina 22. 10. 2013, 19:58
Dobry vecer muzu Vas poprosit o recept na korpus a krem.moc dekuji.
aero-orion 19. 11. 2013, 15:39
@Paní Kateřina Prosím pokud tu nejsem, pište do vzkazů. Odpovim přes Mail. Děkuji. (L)
Soňa.P. 16. 10. 2013, 14:41
Dobrý den, mohla bych se zeptat, na to, co přesně myslíte čistým alkoholem? Můžná hloupá otázka, ale může to být třeba slivovice nebo jiná pálenka? Nebo opravdu 100% líh? Díky za info.
Soňa.P. 17. 10. 2013, 18:09
@Soňa.P. Jo díky moc, jsem slepoň, hlavně, že je to tam napsané velkými písmeny.....
marfanov 16. 10. 2013, 19:27
@Soňa.P. jestli neva, odpovím - paní Zdenka tam píše, že vodka. čistý jako bílý, t.j. ne fernet, rum, whisky atd. (Y)
Lukynecka 16. 10. 2013, 10:07
To je náááádhera!!!!!!!!!! To je pokochááááání !!!!!!!!!!! Máte zlaté ručičky (Y) (Y) (Y) (Y)
Ledura 4. 10. 2013, 18:54
(Y) (Y) (Y) (Y)
mahrnka 3. 10. 2013, 20:23
Dobrý den, zkoušela jsem poprvé vyrobit marcipán dle Vašeho receptu, ale již během zpracování, válení a potahování dortu se mi strašně lámal a navíc byl celkem tuhý. Nevíte, čím by to mohlo být, kde jsem udělala chybu? Děkuji za radu
marfanov 16. 10. 2013, 19:26
@mahrnka jestli neva, odpovím - dávala jste málo vody. marcipán má mít konzistenci jako modelína, pružný a vláčný. pokud jste ho měla v lednici, tak vám ztuhl a možná i vyschl, takže je potřeba roztopit chvíli v mikrovlnce a případně i namočenýma rukama znovu propracovat. jinak přidávám cca 2 lžíce oleje, je pak vláčnější.
venda kudelova 26. 9. 2013, 18:24
Zdeni,dá se tento marcipán použít na brambůrky *-) ,-)
maxmaxmax 11. 9. 2013, 11:20
DOBRÝ DEN, MOHU SE ZEPTAT, JAK DOCÍLÍTE BÍLÉ BARVY MARCIPÁNU,KTEROU MÁTE NA SVÝCH SVATEBNÍCH DORTECH??? Z TOHO SUŠENÉHO MLÉKA,JE MARCIPÁN PŘECI JEN TAKOVÝ DO BÉŽOVA.DĚKUJI KATEŘINA
aero-orion 26. 9. 2013, 16:49
@maxmaxmax Na svatební se dává jiná hmota. Marcipán se vybělit nedá. Ty jsou potažený Smartflex Velvet. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie