(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janulka44
(upraveno)
26. 12. 2009, 20:52
dnes jsem dělala kachnu podle Vašeho receptu a byla naprosto úžasná...návštěva byla přímo nadšena touto dobrotou...díky za super inspiraci...
AjkaZ
(upraveno)
26. 12. 2009, 19:27
řkkzhřozkžhřpžýřižžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžžr
šutynka
(upraveno)
26. 12. 2009, 10:28
Tak zítra to vyzkouším,já takhle peču králíka na 120 stupňů a i bez bůčku je šťavnatý .....už se těším
johnynka
(upraveno)
26. 12. 2009, 10:25
musím říct, že jsem po 4 hodinách otevřela troubu a kachna na 120 byla syrová a minule se mi povedla, tak nevím čím to bylo
Leonteenka
(upraveno)
26. 12. 2009, 8:17
Krásného Štěpána přeji....kačena je v troubě v životě jsem jí nedělala,ale dcera letos o Vánocích omarodila a tak jsme ochuzení o návštěvy rodiny a je to na mě....jsem zvědavá jaká bude....má jen něco málo přes kilo tak jí tam nechám asi jen 3hodiny??? uvidíme...jinak jsme bez oběda
Leonteenka
(upraveno)
24. 1. 2010, 11:39
@Leonteenka
Kačena 1,20kg ....tak po 3hodinách a 10min.lehkého grilu je naprosto luxusní.... manžel povídal,že tak dobrou kačenu už dlouho nejedl...všem doporučuji...foto hodím jen co stáhnu....moc díky za naprosto výýýborný recept http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2621234
janulka44
(upraveno)
26. 12. 2009, 7:23
Ahojky,tak Váš recept se mi právě dnes moc hodí-kačenku mám od včerejšího večera nasolenou a pokmínovanou-tak jdu na to-díky za recept-pěkný den
mimik
(upraveno)
26. 12. 2009, 1:35
Raduško, jsem ráda, že Vám chutnala. Přeji také krásné svátky.
Raduuu
(upraveno)
25. 12. 2009, 18:37
Andrejko chtěla jsem Vám moc poděkovat za recept. Dnes jsem podle něj dělala kachnu a bylo to něco úžasného. Muž se olizoval až za ušima Prý tak výbornou kachnu ještě nikdy nejedl Takže kachnu dělám už jen podle Vašeho velmi jednoduchého a výborného receptu Hezké svátky a v novém roce jen to NEJ Radka
krylova
(upraveno)
19. 12. 2009, 21:15
kachnu podle vašeho receptu jsem dělala už dvakrát a pokáždé vynikající
lastuvkova10
(upraveno)
19. 12. 2009, 21:10
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat zda se nedavá ani trochu vody do pekáče než se dá kachna do trouby,jen tak na sucho?moc dekuji za odpověd chtěla bych vyzkoušet,když je na ní samá chvála pa pa
Sprite
(upraveno)
19. 12. 2009, 13:55
Dobrý den, já se též přidávám, že kačenka je nej nej co jsem kdy jedla je výtečná a lepší sjem nejedla a manža ten ji moc nemusí, ale tuto mě snědl jak největší gurmán Už jinou péct nebudu jen na tento způsob
mona8
(upraveno)
17. 10. 2009, 19:22
Dobrý večer, dnes jsem dělala vaší kachýnku a je úúúúúúžasná a hlavně chutnala manželovým rodičiům takže strašně mooooooc děkuji.
Camilla
(upraveno)
16. 10. 2009, 12:36
Musím potvrdit, že dělám kachnu často, ale takhle dobrou jsem jí ještě neměla !!! Opravdu super receptík, už jí jinak dělat nebudu
corinne
(upraveno)
11. 10. 2009, 18:03
Dnes som robila kachničku 1x vo svojom živote...tento receptík naozaj nesklamal, hoci som zo začiatku nemala 100% dôveru...kachnička je šťavnatá, priam sa rozsýpa na jazyku ...manžel bol unesený a pýtal sa kedy ju budem robiť znova.... Sádielka mám z 2 kg kachničky celý plný zaváraninový pohár... Tento receptík mám uložený a už nikdy iný ani nepoužijem...
izav
(upraveno)
12. 9. 2009, 9:01
Dobré ráno, zítra se chystím na tenhle bezva recept..jen se taky trochu bojím...a mám pár dotazů : - jak velký by měl být ten pekáč/zapékací miska? ...něco doma mám, ale nevím jestli v tom nebude kachna trochu narvaná..tzn jestli nemám dnes ještě narychlo koupit něco nového, většího - kachnu dělám poprvé, dostala jsem jí od tety|(domácí) a tak nevím co pak s tím sádlem?? a taky myslím, že v ní jsou drobty..nevíte někdo co s nima? asi hloupé dotazy, ale já si opravdu nevím rady dík moc
tyleka
(upraveno)
23. 7. 2009, 15:17
Milé ženy, včera jsem si pročetla všechny 4 strany komentářů, dnes jsem vložila kachnu a dvě samostatná stehna k tomu do trouby při 120 stupních. Znervózněla jsem už za 20 minut, protože to začalo vonět. Zapřisáhla jsem rodinu, ať se nikdo trouby (HORKOVZDUŠNÉ) nedotýká, a odjela jsem na nákup. Za 4 a půl hodiny jsem odklopila, kačenka byla krásná, hnědá, měkká, spokojená. Slila jsem sádlo a půl hodiny jsem to ještě nechala při vyšší teplotě. Velmi opatrně jsem ptáka vyňala (křidélka se zcela rozpadla), prsa se odloupla od skeletu, stehna byla vcelku. Vynikající, bezpracné, lahodné, správně slané, prostě úžasné. A v našem stoletém kamenném domě nikomu nevadilo, že byla pečená kachna, zatímco venku nás zaplavuje vlna tropických veder. Zdar dalším ptákům!
ivanka93
(upraveno)
2. 7. 2009, 9:01
Ano, ano, taky jsem ji pekla a byla skvělá!
mimik
(upraveno)
29. 6. 2009, 0:10
Ninuško, tak jak dopadla kačka?? Vydržela jste??? Doufám, ža chutnalo
ninuska81
(upraveno)
9. 7. 2009, 18:10
@mimik
Jo jo naštestí jsem vydržela kachna byla DOKONALÁ brzo jí budu dělat znovu příte zní byl unešenej znáte chlapy a jídlo
ninuska81
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:00
Recept mě zaujal, Kachna už je v troubě jsem na finální výsledek zvědavá
ninuska81
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:13
@ninuska81
Krásně mě tu voní po celem bytě ale jsem z toho nervozní nejradši bych nakoukla po poklici pekáčku ale snažím se držet,
hanzelka78
(upraveno)
7. 6. 2009, 20:09
DOBRÝ DEN CHTĚLI BYCHOM ZKUSIT TUTO POMALU PEČENOU KACHNU. DOSTALI JSME ŘÍMSKÝ HRNEC A VLASTNĚ NEVÍME JAK SE V NĚM PEČE . TAK BYCH SE CHTĚL POINFORMOVAT,JESTLI S TÍM MÁTE NĚKDO NĚJAKOU ZKUŠENOST.PŘEDEM DĚKUJI TOMÁŠ HANZL hanzelka.tom@seznam.cz
mariev
(upraveno)
28. 6. 2009, 9:34
@hanzelka78
římský hrnec by měl před každým pečením aspoň 1 - 2 hodiny namočený ve studené vodě,pak teprv v něm péct,neměl by se s obsahem dávat do rozpálené trouby,aby přechod mezi namočením ve studené vodě a pak horkou troubou nebyl moc velký - mohl by prasknout i když je to málo pravděpodobné,ale takhle jsme byli informováni dodavatelem.