Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Čokoládový dort bez mouky

0.0
Čokoládový dort bez mouky

Potřebné ingredience

625g čokolády na vaření nalámané na kousky, 480g másla, 200g cukru krupice, 250ml kávové smetany (např. Kapucín), 8 vajec, 300ml smetany na šlehání

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte máslem dortovou formu s pérovým uzávěrem o průměru cca 23cm.

Ve velkém kastrolu se silným dnem na mírném ohni zahřívejte za častého míchání 450g čokolády, 450g másla, cukr a kávovou smetanu, až se čokoláda rozpustí a směs je hladká.

Ve velké míse drátěnou metlou nebo vidličkou rozšlehejte vejce a zvolna k nim přilijte teplou čokoládovou směs a dobře pro míchejte. Těsto pak nalijte ve stejnoměrné vrstvě do formy a pečte asi 45 minut nebo do té doby, než špejle zabodnutá asi 5cm od okraje zůstane po vytažení čistá. Nechte dort ve formě na drátěném roštu, dokud úplně nevychladne.

Když je dort úplně vychladlý, opatrně odstraňte postranní kruh formy. Dort se trochu propadne do středu a mírně popraská. Pevně ho zabalte i se dnem formy do folie nebo alobalu a nechte v lednici důkladně vychladit alespoň 6 hodin.

V kastrolu se silným dnem na mírném ohni orzehřejte 175g čokolády a 30g másla, až se čokoláda rozpustí. Udržujte v teple.

Vychladlý dort vybalte, sejměte ze dna formy a přeneste opatrně na podnos vyložený pruhy papíru na pečení, na který steče poleva. Potřete dort ještě teplou polevou a pak ostraňte pruhy papíru na pečení. Hvězdičkovým nástavcem pak nastříkejte šlehačkou na okraj dortu ozdobný lem. Můžete dozdobit např. cukrovými fialkami.

Po rozkrojení je dort uvnitř hutný a mazlavý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bubík4 23. 1. 2011, 22:02
vypadá to moc dobře (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie