(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Čokoládový hřbet z bílků
Potřebné ingredience
Těsto: 6 bílků, 70 g Hery, 130 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 80 g hrubé mouky, 80 g čokolády. Dále: čokoláda na polevu, sekané mandle.
Postup přípravy
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Ručně metličkou vmícháme mouku a sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nebo pečícím papírem vyložené formy na srnčí hřbet a upečeme na 180°C (30 minut). Vlažný moučník vyndáme z formy, necháme vychladnout na mřížce a polijeme čokoládou.
***
***
***
***
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
6. 4. 2019, 10:09
vladka53
(upraveno)
5. 4. 2019, 10:43
Tak jsem včera upekla tento čokoládový hřbet. Je moc dobrý,vláčný. Jenom pro příště musím použít pečicí papír. Jenom jsem vymazala a vysypala a nemohla jsem moučník vyklepnout. Tak vím pro příště. Ale je výborný.
lenule11111
(upraveno)
3. 4. 2019, 22:04
Může být polohrubá mouka? Hrubou nepoužívám.
spero
(upraveno)
4. 4. 2019, 19:34
@lenule11111
Leničko, kdybych měla doma 12 volných bílků, upekla bych jeden hřbet s polohrubou moukou a druhý s dětskou krupičkou a pak bych Vám napsala, který moučník je lepší. A věřím, že by se u nás snědly oba. Ale protože to nemám možnost vyzkoušet, tak Vám neporadím a nechám to na Vás. Mějte se krásně. Ivana
lenule11111
(upraveno)
8. 4. 2019, 23:05
@spero
Tak hrubá mouka nebo teda dětská krupice?..
Mouse
(upraveno)
3. 4. 2019, 19:26
Dobrý den, chtěla bych udělat, jen nerozumím popisu "přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu" ? … to už je pak zase tvrdá. Má to tak být? Děkuji Míša
spero
(upraveno)
3. 4. 2019, 20:54
@Mouse
Dobrý večer. Když rozpustíte čokoládu ve vodní lázni, je dost teplá. Tím, že ji dáme do těsta vychladlou, se myslí, že ji necháme zchladnout a nalijeme ji tam ve chvíli, kdy je ještě tekutá, ale už skoro studená. Tak ať se Vám moučník podaří a ať chutná. Ivana
Mouse
(upraveno)
3. 4. 2019, 22:14
@spero
Děkuji, chápu
jitkaad
(upraveno)
20. 4. 2014, 19:34
Paní Ivanko před chvílí jsem ho dopekla na zítra pro koledníky, ale mám problém, už jim nemám co dát, děti se do něj pustily, a je po něm, doslova a do posledního drobečku Děkuju za další dobrý recept, od Vás je potěšení zkoušet recepty
spero
(upraveno)
21. 4. 2014, 15:27
@jitkaad
Jituško, Vy jste mě dostala. Už jsem se při čtení lekla, že byl s receptem nějaký problém a ono zatím . To je ale potěšující. Děkuji za zprávu.
MajkaMus
(upraveno)
24. 10. 2013, 6:43
Vynikající měla jsem bílky v ledničce a náhodou jsem našla tento recept. Problém je, že příprava a pečení dá víc času, než snězení. Těmto moučníkům u nás říkáme "jednokávové řezy" - na víc než k jedné kávě bohužel nezbude.
spero
(upraveno)
24. 10. 2013, 12:02
@MajkaMus
Maruško neplačte, upečete jiný Mám ráda moučníky, které hned zmizí. Aspoň vidím, že chutnaly. Moc Vám děkuji za pěkný komentář a jsem ráda, že jste si i vy pochutnali.
anilvap2
(upraveno)
17. 10. 2013, 10:28
Dobrý den, myslíte, kdybych místo hrubé mouky dala třeba mandlovou mouku, že by to šlo také? Mám kamarádku, která má celiakii, a chtěla bych jí něco upéct, ale kupovat bezlepkovou mouku se mi moc nechce,
spero
(upraveno)
17. 10. 2013, 20:16
@anilvap2
Pavlínko, jestli jste ten dotaz adresovala mně, tak Vás musím zklamat, protože odpověď neznám. Ale snad se najde někdo jiný, kdo bude vědět a odpoví Vám. Osobně bych raději koupila tu bezlepkovou mouku.
enkka
(upraveno)
28. 9. 2013, 11:03
děkuji za super recept. Konečně už vím co s bílkama. těsto je vynikající a vláčné.
spero
(upraveno)
29. 9. 2013, 22:46
@enkka
Leni, jsem moc ráda, že Vám recept posloužil.
Eillee
(upraveno)
22. 8. 2013, 22:03
Super, mám v ledničce několik bílků a nevěděla jsem co s nimi, tento hřbet vypadá skvěle A vůbec všechny Vaše recepty lákají k vyzkoušení, klobouk dolů, vše jako od cukráře, jste moc šikovná
novackova
(upraveno)
10. 6. 2013, 11:38
super mám tu asi 20 bílků z koláčů na pouť
spero
(upraveno)
11. 6. 2013, 21:52
@novackova
Dášenko, tohle vyzkoušejte.
smatanka-mona
(upraveno)
10. 6. 2013, 11:19
Výborný polevu jsem udělala-čokol.na vaření+zakysaná smetana určitě zopakujeme,děkuji za recept
spero
(upraveno)
11. 6. 2013, 21:51
@smatanka-mona
Moničko, tak to mám radost, že vám chutnalo. Díky za zprávu.
Kati Stud
(upraveno)
7. 6. 2013, 14:29
Zdravím, Vaše mám snad pečené úplně všechno, všechno je vynikající, málokdy se stihnu připojit je komentářům, mám raubíře, co mi dá pěkně zabrat a na nic jíného už mi skoro nezbývá čas - jenom, tenhle je prostě LUXUSNí, jde o to, že ze žloutků upéct chutně jde rozhodně líp, než z bílků, a tohle je z bílků a vy-ni-ka-jí-cí Díky Katka
spero
(upraveno)
7. 6. 2013, 15:00
@Kati Stud
Katuško, Vy jste mi udělala velkou radost tím komentářem. Moc děkuji. Ano, máte pravdu, že tento hřbet chutná jinak než bílkové chlebíčky, vůbec není poznat, že tam nejsou žloutky. Přeji pěkné odpoledne. Ivana
PetraRol
(upraveno)
4. 6. 2013, 21:28
Hmm, tak to zní báječně. Přebývají mi tu nějaké bílky, tak také vyzkouším.
spero
(upraveno)
5. 6. 2013, 16:52
@PetraRol
Vyzkoušejte.
lubca007
(upraveno)
4. 6. 2013, 19:58
spero
(upraveno)
5. 6. 2013, 16:51
@lubca007
jajulik
(upraveno)
4. 6. 2013, 19:19
Urcite vyzkousim bilku me porad nadbytek
spero
(upraveno)
5. 6. 2013, 16:51
@jajulik
Tak ať si pochutnáte.
maci68
(upraveno)
4. 6. 2013, 18:33
Ivanko a jaká čokoláda? Je to jedno?
spero
(upraveno)
5. 6. 2013, 16:28
@maci68
Marcelko, já dávám čokoládu na vaření nebo hořkou, jakou mám právě po ruce. V receptu (kniha Moučníky) nebylo nic přesnějšího uvedeno.
Hnědovláska
(upraveno)
4. 6. 2013, 12:55
Ivanko,žloutky do těsta nepatří? Děkuji
spero
(upraveno)
5. 6. 2013, 16:24
@Hnědovláska
Janičko, žloutky ne, je jen z bílků. Právě že jsem hledala něco, kde bych upotřebila spoustu bílků a našla tento recept, který jsem kdysi dávno dělala a pak na něj zapomněla.
krišon
(upraveno)
3. 6. 2013, 20:29
Dovedu si představit tu chuť - nadýchaný, vláčný
spero
(upraveno)
4. 6. 2013, 18:02
@krišon
Alenko, je opravdu takový, jaký si ho představujete. Doporučuji vyzkoušet.
enkka
(upraveno)
3. 6. 2013, 19:46
spero
(upraveno)
4. 6. 2013, 18:03
@enkka
laskonka333
(upraveno)
3. 6. 2013, 12:49
spero
(upraveno)
4. 6. 2013, 18:03
@laskonka333