Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 53 návštěvníků)

Čokoládový hřbet z bílků

0.0
Čokoládový hřbet z bílků

Potřebné ingredience

Těsto: 6 bílků, 70 g Hery, 130 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 80 g hrubé mouky, 80 g čokolády. Dále: čokoláda na polevu, sekané mandle.

Postup přípravy

Z bílků a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Heru s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu. Ručně metličkou vmícháme mouku a sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané nebo pečícím papírem vyložené formy na srnčí hřbet a upečeme na 180°C (30 minut). Vlažný moučník vyndáme z formy, necháme vychladnout na mřížce a polijeme čokoládou.

***

***

***

***

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 6. 4. 2019, 10:09
(Y) :-) (C)
vladka53 5. 4. 2019, 10:43
Tak jsem včera upekla tento čokoládový hřbet. Je moc dobrý,vláčný. Jenom pro příště musím použít pečicí papír. Jenom jsem vymazala a vysypala a nemohla jsem moučník vyklepnout. Tak vím pro příště. Ale je výborný.
lenule11111 3. 4. 2019, 22:04
Může být polohrubá mouka? Hrubou nepoužívám.
spero 4. 4. 2019, 19:34
@lenule11111 Leničko, kdybych měla doma 12 volných bílků, upekla bych jeden hřbet s polohrubou moukou a druhý s dětskou krupičkou a pak bych Vám napsala, který moučník je lepší. A věřím, že by se u nás snědly oba. Ale protože to nemám možnost vyzkoušet, tak Vám neporadím a nechám to na Vás. Mějte se krásně. Ivana
lenule11111 8. 4. 2019, 23:05
@spero Tak hrubá mouka nebo teda dětská krupice?.. (velikonoce9)
Mouse 3. 4. 2019, 19:26
Dobrý den, chtěla bych udělat, jen nerozumím popisu "přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu" ? … to už je pak zase tvrdá. Má to tak být? Děkuji Míša
spero 3. 4. 2019, 20:54
@Mouse Dobrý večer. Když rozpustíte čokoládu ve vodní lázni, je dost teplá. Tím, že ji dáme do těsta vychladlou, se myslí, že ji necháme zchladnout a nalijeme ji tam ve chvíli, kdy je ještě tekutá, ale už skoro studená. Tak ať se Vám moučník podaří a ať chutná. Ivana
Mouse 3. 4. 2019, 22:14
@spero Děkuji, chápu :-) (Y)
jitkaad 20. 4. 2014, 19:34
Paní Ivanko před chvílí jsem ho dopekla na zítra pro koledníky, ale mám problém, už jim nemám co dát, děti se do něj pustily, a je po něm, doslova a do posledního drobečku ,-) Děkuju za další dobrý recept, od Vás je potěšení zkoušet recepty (Y) (Y) (Y) (F)
spero 21. 4. 2014, 15:27
@jitkaad Jituško, Vy jste mě dostala. Už jsem se při čtení lekla, že byl s receptem nějaký problém a ono zatím (zajic) (zajic). To je ale potěšující. Děkuji za zprávu. (F) (F)
MajkaMus 24. 10. 2013, 6:43
Vynikající (Y) (Y) měla jsem bílky v ledničce a náhodou jsem našla tento recept. Problém je, že příprava a pečení dá víc času, než snězení. Těmto moučníkům u nás říkáme "jednokávové řezy" - na víc než k jedné kávě bohužel nezbude. :´(
spero 24. 10. 2013, 12:02
@MajkaMus Maruško neplačte, upečete jiný :-) :-) Mám ráda moučníky, které hned zmizí. Aspoň vidím, že chutnaly. (zajic)Moc Vám děkuji za pěkný komentář a jsem ráda, že jste si i vy pochutnali. (F) (F) (hello)
anilvap2 17. 10. 2013, 10:28
Dobrý den, myslíte, kdybych místo hrubé mouky dala třeba mandlovou mouku, že by to šlo také? Mám kamarádku, která má celiakii, a chtěla bych jí něco upéct, ale kupovat bezlepkovou mouku se mi moc nechce, *-)
spero 17. 10. 2013, 20:16
@anilvap2 Pavlínko, jestli jste ten dotaz adresovala mně, tak Vás musím zklamat, protože odpověď neznám. Ale snad se najde někdo jiný, kdo bude vědět a odpoví Vám. Osobně bych raději koupila tu bezlepkovou mouku. (hello)
enkka 28. 9. 2013, 11:03
(Y) (Y) (Y) (Y)děkuji za super recept. Konečně už vím co s bílkama. těsto je vynikající a vláčné. (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
spero 29. 9. 2013, 22:46
@enkka Leni, jsem moc ráda, že Vám recept posloužil. (F) (F)
Eillee 22. 8. 2013, 22:03
Super, mám v ledničce několik bílků a nevěděla jsem co s nimi, tento hřbet vypadá skvěle (Y) A vůbec všechny Vaše recepty lákají k vyzkoušení, klobouk dolů, vše jako od cukráře, jste moc šikovná (F)
novackova 10. 6. 2013, 11:38
(Y) (Y) (Y)super mám tu asi 20 bílků z koláčů na pouť (F)
spero 11. 6. 2013, 21:52
@novackova Dášenko, tohle vyzkoušejte. (F) (F)
smatanka-mona 10. 6. 2013, 11:19
Výborný (Y)polevu jsem udělala-čokol.na vaření+zakysaná smetana (Y)určitě zopakujeme,děkuji za recept (F) (F)
spero 11. 6. 2013, 21:51
@smatanka-mona Moničko, tak to mám radost, že vám chutnalo. (F) (F)Díky za zprávu.
Kati Stud 7. 6. 2013, 14:29
Zdravím, Vaše mám snad pečené úplně všechno, všechno je vynikající, málokdy se stihnu připojit je komentářům, mám raubíře, co mi dá pěkně zabrat a na nic jíného už mi skoro nezbývá čas - jenom, tenhle je prostě LUXUSNí, jde o to, že ze žloutků upéct chutně jde rozhodně líp, než z bílků, a tohle je z bílků a vy-ni-ka-jí-cí :-) Díky Katka (Y)
spero 7. 6. 2013, 15:00
@Kati Stud Katuško, Vy jste mi udělala velkou radost tím komentářem. Moc děkuji. Ano, máte pravdu, že tento hřbet chutná jinak než bílkové chlebíčky, vůbec není poznat, že tam nejsou žloutky. Přeji pěkné odpoledne. Ivana
PetraRol 4. 6. 2013, 21:28
Hmm, tak to zní báječně. Přebývají mi tu nějaké bílky, tak také vyzkouším. (F)
spero 5. 6. 2013, 16:52
@PetraRol Vyzkoušejte. (F) (F)
lubca007 4. 6. 2013, 19:58
(Y) (Y) (Y)
spero 5. 6. 2013, 16:51
@lubca007 (F) (F)
jajulik 4. 6. 2013, 19:19
Urcite vyzkousim bilku me porad nadbytek (Y)
spero 5. 6. 2013, 16:51
@jajulik Tak ať si pochutnáte.
maci68 4. 6. 2013, 18:33
(zajic) Ivanko a jaká čokoláda? Je to jedno?
spero 5. 6. 2013, 16:28
@maci68 Marcelko, já dávám čokoládu na vaření nebo hořkou, jakou mám právě po ruce. V receptu (kniha Moučníky) nebylo nic přesnějšího uvedeno.
Hnědovláska 4. 6. 2013, 12:55
Ivanko,žloutky do těsta nepatří? :-$ Děkuji
spero (upraveno) 5. 6. 2013, 16:24
@Hnědovláska Janičko, žloutky ne, je jen z bílků. Právě že jsem hledala něco, kde bych upotřebila spoustu bílků a našla tento recept, který jsem kdysi dávno dělala a pak na něj zapomněla.
krišon 3. 6. 2013, 20:29
Dovedu si představit tu chuť - nadýchaný, vláčný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
spero 4. 6. 2013, 18:02
@krišon Alenko, je opravdu takový, jaký si ho představujete. Doporučuji vyzkoušet.
enkka 3. 6. 2013, 19:46
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
spero 4. 6. 2013, 18:03
@enkka (F) (F) (F)
laskonka333 3. 6. 2013, 12:49
(kytara)
spero 4. 6. 2013, 18:03
@laskonka333 (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie