(recept
si oblíbilo 139 návštěvníků)
NADÝCHANÝ RÝŽOVÝ JABLKOVÝ NÁKYP
Potřebné ingredience
1l mléka, 1 hrnek rýže, 3 vejce, máslo, jablka
Postup přípravy
Mléko dáme do většího hrnce, který jsme předem vymazali máslem. Dáme vařit a nasypeme rýži. Uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout, tak aby rýže byla ne moc vařicí, spíše teplá, páč do toho přidáme plátek másla, žloutky z vajec, promícháme. Zvlášť v misce umícháme z bílků tuhý sníh a pak jej lehce přidáváme do hrnce s rýží a žloutky.
Vezmeme si nádobu, ve které rozpustíme na dně máslo na to nalijeme polovinu rýžové hmoty na to dáme nastrouhaná jablka, podle chuti ochucená cukrem, skořicí a na to opět dáme a uhladíme druhou polovinu rýžové hmoty. Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 180°C
Na talíři přeléváme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem. Máme rádi hodně máslička s cukrem jako na kynuté knedlíky.
DOBROU CHUŤ !!!
Vezmeme si nádobu, ve které rozpustíme na dně máslo na to nalijeme polovinu rýžové hmoty na to dáme nastrouhaná jablka, podle chuti ochucená cukrem, skořicí a na to opět dáme a uhladíme druhou polovinu rýžové hmoty. Poklademe plátky másla a dáme péct do trouby na 180°C
Na talíři přeléváme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem. Máme rádi hodně máslička s cukrem jako na kynuté knedlíky.
DOBROU CHUŤ !!!
Rýže po uvaření v mléce, asi tak nějak by to mělo vypadat. Sem tam promichat vařečkou ať lehce vychladne.
Připravená jablka s cukrem a skořicí.
Nákyp připravený před vložením do trouby.
Vytažený z trouby.
Na talířku přelité máslem a moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dajka188
(upraveno)
7. 7. 2017, 22:40
Morovička
(upraveno)
7. 7. 2017, 12:20
Vynikající. Rychlý oběd
novackova
(upraveno)
5. 11. 2016, 20:53
Venduliznina
(upraveno)
5. 11. 2016, 20:51
Zkusila jsem a výborný
sma
(upraveno)
5. 5. 2015, 10:59
SUPER! Všichni doma si móc pochutnali..
ZDENDA57
(upraveno)
17. 4. 2014, 16:14
Taky delam takovou u nas se delala jen tato a nahoru cepice z bilku a cukru
Marcela 1980
(upraveno)
11. 4. 2014, 15:44
Jak velký hrnek rýže??? Není to málo 1 hrnek, budu to dělat pro 4 osoby
Soňa K
(upraveno)
11. 4. 2014, 13:11
Výborný recept, jednoduchý a přitom skvělý. Děkuji za vložení receptu i s parádním postupem. Dělala jsem z rýže natural (pololoupaná) a vařila jsem ji v mléce celou jednu hodinu, než měla požadovanou konzistenci. Tak s tím je třeba počítat. Pak dalších 20-25 minut pečení v troubě.
Kykča2
(upraveno)
4. 2. 2014, 17:18
Muze to nedko kdo ma cukrovku?myslim no bez cukru no?a i bez masla?bude to dobre?co myslite?nebot uz jen ryze a jablko jsou sacharidy?? achjo,,poradte prosim,,dekujuuuuu
Preburda
(upraveno)
11. 2. 2014, 10:13
@Kykča2
Nikolko....tak to se budete muset poradit. Je to klasika, která se může ošidit, cukr snad nahradit DIA CHROM v sypké podobě se prodává v lékarně a používá se i na pečení a nahrážka cukru. Taky jej používám. Co se másla týče, tak tam buďto nasucho bez něj, ale jinak poctivé máslo, žádné umělé nahrážky. Ale jinak poctivě udělat a každý dle své chutě. Asi jsem moc nepomohla.
Kykča2
(upraveno)
11. 4. 2014, 15:05
@Preburda
Ivanko i když se zpoždenim ale i tak děkujuuu dnes sem zas našla tento rcept a zaujal mně jako tenkrat no a koukám na Vaši odpoved zkusim!!!! diky
blanor
(upraveno)
4. 2. 2014, 16:28
Dnes jsme měli k obědu a moc jsme si pochutnali
Renča73
(upraveno)
3. 2. 2014, 10:45
Měli jsme ho v neděli a jen se zapráčilo. Děkujeme za receptík.
Eley
(upraveno)
8. 12. 2013, 12:21
Dneska jsem dělala dětem k obídku a je faaakt mňamózní
podkosacka
(upraveno)
21. 11. 2013, 12:41
marusja
(upraveno)
18. 9. 2013, 16:47
zrovna jsem ho šoupla do trouby už se těšíme, mňam
XALMA
(upraveno)
1. 6. 2013, 14:26
výborný dnešní oběd
marcelkasimonka
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:21
jóóó,jóóó ,jóóó povedla se a je
tara11
(upraveno)
8. 3. 2013, 18:53
pavlaskaa
(upraveno)
11. 2. 2013, 13:12
Musím nákypek pochválit, je opravdu mooc dobroučký!Příště do něj zkusím přidat třeba rozinky a bude to chutnat určitě taky dobře!
lepenka
(upraveno)
18. 12. 2012, 12:05
Nákyp jednoznačně nejlepší co jsem kdy měla , jednoduchý a přitom moc dobrý Doporučuji
lidare
(upraveno)
24. 9. 2012, 18:52
Tak toto miluju určitě ji asi tento týden udělám,mňááám