(recept
si oblíbilo 39 návštěvníků)
MLETÁ ZELENINA- JAKO VEGETA
Potřebné ingredience
90dkg celeru, 90dkg mrkve, 60dkg petržele, 20dkg pórku, 6dkg česneku, 40dkg petrželové natě, 20dkg celerové natě, 40dkg cibule
Postup přípravy
Vše pomlet( já nemám mlýnek na maso tak jsem strouhala a sekala), cibuli nakrájet na jemno, přidat 1kg soli, rozpuštěné 1 máslo a 1/4 kg sádla. Promíchat a dát do skleniček. Na chvilku jsem ještě zavařila v mikrovlnce. Jen aby chytla víčka.
promíchaná směs
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mary90
(upraveno)
8. 5. 2012, 1:32
super napad zitra udelam snad se mi to povede jeste se zeptam kam vsude to pouzivate tedy tuto směs dekuji
Vera N
(upraveno)
17. 8. 2011, 7:44
Tak to si udělám. Jako dítě to mamka dělávala a bylo to výborné. Díky za osvěžení paměti.
hans.dannte
(upraveno)
16. 8. 2011, 19:05
a to se můžou dávat do mikrovlnky tyhle kovový víčka? já bych se teda bála.
monikas
(upraveno)
17. 8. 2011, 7:24
@hans.dannte
Ano můžou. Zavařuji takhle už dlouho.
Michaela_
(upraveno)
16. 8. 2011, 10:04
porad nechapu to zavarovani v mikrovlne...nacpete sklenici az po okraj, uzavrete , date na max vykon?..nepridava se do sklenice voda?...a v te mikrovlne taky ne ta sklenice do vody? a jak dlouho jste je tam mikrovlnovala? diky moc
monikas
(upraveno)
16. 8. 2011, 14:11
@Michaela_
Dělá se to úplně stejně jako ve vodě. Jen místo do hrnce dáte do mikrovlnky na 750W a na každou sklenici počítáte 5 minut (4 sklenice= 20 min), do mikrov. se nedává žádná voda . Monika
Michaela_
(upraveno)
16. 8. 2011, 22:25
@monikas
diky
nula
(upraveno)
16. 8. 2011, 9:45
Dříve jsem také dělávala ale jen s máslem bez sádla. Moc mi chutnala , už sem na ni zapomněla - díky za připomenutí
vlkna
(upraveno)
16. 8. 2011, 10:10
@nula
Já dávám zeleninu jen do soli,nenechávám zatáhnout víčka v troubě a ještě se mi to nikdy nezkazilo. Uskladněný to mám ve sklepě, už to tak dělám 40 let, stejně tak moje maminka i babička a tak to máme rokama vyzkoušený.Chce to opravdu jen pěkně v tý sklenici namačkat.
nula
(upraveno)
7. 10. 2011, 14:10
@vlkna
Jo jo jo do soli jsme doma dávali když sem byla malá , vzpomínám že se tak dělaly i houby
DanušaP
(upraveno)
16. 8. 2011, 11:02
@vlkna
také nezavařuji a dávám jen do soli http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110760&user=238115
žingi
(upraveno)
16. 8. 2011, 10:15
@vlkna
taky dávám kořenovku jen do soli nic víc