Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Kynuté jahodové knedlíky s kahudou

0.0
Kynuté jahodové knedlíky s kahudou

Potřebné ingredience

0,5 kg pol. mouky,sůl, cukr,3/4 kostky droždí,350 ml mléka,1 vejce,jahody ( nebo borůvky, maliny...podle Vaší chuti..mražené, čerstvé, kompotované...),smetana ke šlehání...........z tohoto množství cca 45 knedlíků

Postup přípravy

viz. obrázkový postup.....

.....0,5 kg pol. mouky nasypeme do mísy....+....přidáme na špičku lžičky sůl...+... 1,5 lžíce cukru....+...rozdrobíme 3/4 kostky droždí....+ 1 vejce....a nalijeme 350 ml vlažného mléka........

......všechny ingredience uhněteme šlehacími metlami

....v lepivé těsto ( někdy je třeba přidat trošku mouky nebo mléka...podle potřeby).......povrch těsta posypeme troškou mouky a přikryjeme utěrkou........

.....a necháme na teplém místě cca 1 hodinu takto vykynout......

....mezitím připravíme kahudu: buď : 1) rozmažené nebo čerstvé ovoce rozmačkáme s cukrem (množství podle chuti) a vmícháme smetanu......................................................nebo : 2) pokud nemáme ovoce mražené, čerstvé.....použijeme kompotované i se štávou rozmačkáme a smícháme se smetanou. (tyto kompotované jahody už nesladím).

......z vykynutého těsta lžící tvarujeme v mouce knedlíky ....velikosti ping. míčku.........Já z půlky těsta dělám prázdné knedlíky (....ty jíme s kahudou)...a z druhé půlky těsta tvaruji plněné knedlíky mraženou jahodou či čerstvou ...nebo borůvky ( a ty zas máme standartně se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem).

...vaříme ve vroucí vodě 5 minut. Vždy v půlce vaření knedlíky obracíme.............ale bacha !!!!! ...vařit opravdu jen 5 minut, hlídejte čas, jinak se zdrcnou. ( plněné vaříme 6 minut ) !.

....při vyndavání do knedlíku vždy píchneme vidličkou, aby vyšla pára a nezdrcly se......

.....knedlíky se můžou polít teplou nebo studenou kahudou......přeji dobrou chuť....
V létě skočte do lesa a nasbírejte pár malin....smíchejte s jahodami a nechte zamrazit...VYNIKAJÍCÍ ZÁLEŽITOST ...v zimě do knedlíků.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanninnka 13. 3. 2011, 13:25
Tak knedlíčky byly k dnešnímu obědu a musím říct,že jsou vynikající!!!Akorát jsem jich teda z tohoto množství měla 20ks.Děkuji za receptík.... (clamp) (clamp) (clamp)
oskar218 25. 6. 2010, 10:28
(Y) (Y)Jsou výborné,jen jsem si udělala trochu řidší těsto,ale příště napravím :-$.Jana
ahojki 8. 1. 2009, 13:27
moc moc děkuji za receptík na knedle (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)povedli se jsou fakt výborné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)kahuda je taky mňamka |:o) |:o) |:o)už nikdy jinéééééééé :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Marťa1 15. 1. 2009, 14:38
@ahojki Tak to jsem ráda, že chutnají (L)
bozdíška 5. 1. 2008, 21:09
Tak téhle omáčce my říkáme merenda a děláme jí k lívanečkům. Ale vyzkouším i tuhle variantu, musí to být moc dobré. (pl)
Marťa1 5. 1. 2008, 21:20
@bozdíška Jo Jani, u babičky jsme jako malé taky říkali merenda, ale tady, kde bydlím je to zase kahuda .....a k lívancům taky děláme (L)
desty 5. 1. 2008, 20:48
Tak konečně vím, že ta omajda se jmenuje Kahuda (H) ;-) Já to nevěděla a čekala jsem co to teda jako bude [A] Ale taky to tak dělávám a jsou výborné (L)
dolik76 5. 1. 2008, 20:33
Jé tuto omáčku jsem jako malá milovala u babičky,ale jedli jsme ji s bramborovými knedlíky. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie