Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

Škvarkové koláčky

0.0
Škvarkové koláčky

Potřebné ingredience

70 dkg hladké mouky,50 dkg škvarků,1 zakysaná smetana,3 KL soli, 1 kostka droždí,mléko podle potřeby, 2 vejce,

Postup přípravy

Připravíme si kvásek a nasekáme na jemno škvarky.
Z mouky ( trochu jsem si nechala stranou,když jsem vyvalovala těsto ),smetany,soli,vajec, kvásku a mléka jsem zadělala v míse těsto,které jsem ještě dopracovala na vále.
Rozválela a nasypala posekané škvarky,složila do psaníčka,zase rozválela a tak jsem postupovala 3x.
Potom jsem vykrajovala kolečka o velikosti 5 cm ,dala na pečící papír a nechala kynout.
Po vykynutí jsem potřela vajíčkem a sypala hrubou solí ,mákem,kmínem,semínky a upekla.
Jsou výborné.
Inspirace z časopisu,ale upravený podle sebe.

vyválené těsto

kynou

upečené

rozkrojené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 26. 4. 2014, 21:11
(Y) :-)mňam,vypadají úžasně (clamp) (clamp)
matys 26. 4. 2014, 20:37
dnes upečeno |:o) vynikající (zajic) nemají chybu (clamp), jiné už dělat nebudu (pst) děkuji za skvělý recept (Y) Květa
Deany 28. 9. 2013, 15:10
dnes zkoušíme, jsem zvědavá :-) :-$ (jidlo)
kachena 3. 2. 2012, 12:31
Díky z báječný recept, Hani, koláčky jsou výborné... K. (F)
novabar 8. 11. 2011, 9:32
kolik asi toho mléka? Díky (F)
Handulka0 8. 11. 2011, 11:34
@novabar Kolem 250ml ,počítejte i s mlékem do kvásku (F)já to leju vše od oka,prostě ,aby to těsto bylo tak akorát,mouka pokaždé saje jinak (hello) (hello)
novabar 8. 11. 2011, 11:41
@Handulka0 Děkuju, už tu na mě volá pekárna, že je těsto hotové ,-) odměřila jsem 200ml a pak od oka ještě přilila a řekla bych že to do těch 250 ml opravdu bylo....kvásek jsem nedělala, dala jsem všechno do té pekárny. Tak to jdu dodělat a pak dám vědět jak se povedly (F)
Handulka0 8. 11. 2011, 12:10
@novabar Tak ať se zadaří (F) (F)já pekárnu nemám,tak musím ručně ,-)
novabar 8. 11. 2011, 12:54
@Handulka0 (Y) výborné, cpu se ještě teplýma ,-)
Alca1980 8. 11. 2011, 8:58
Tak já jdu s velikananánskou chválou, chutnají naprosto všem. Jen jsem si musela trošku poupravit recept pro alergika na mléko, takže jsem místo smetany použila sojanézu a místo mléka rýžové mléko.
Handulka0 8. 11. 2011, 11:36
@Alca1980 Díky,hlavně ,že se povedlo a chutnalo (hello) (hello)já taky recepty upravuju tak,aby nám vyhovovaly (F) (F)
Dana 00 5. 11. 2011, 18:52
Hani, chtěla bych je vyzkoušet, vypadají více než vábně :-) Ale můžete mi poradit, jak poskládat do psaníčka? Děkuji !
Handulka0 6. 11. 2011, 8:16
@Dana 00 Rozválet plát a složit zleva doprava a shora dolů,vypadá to jako obálka,takhle se vlastně skládá domácí listové těsto.Ono to těsto po upečení má znát ty vrstvy,lístkuje.Druhý den po upečení stále měkké. (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie