Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Linecké cukroví

0.0
Linecké cukroví

Potřebné ingredience

400 g Jizerky, 200g másla, 100g cukru moučky, 1 vejce, 1 žloutek, vanilkový cukr

Postup přípravy

Všechno dát na jednu hromadu, vypracovat polotuhé těsto a nechat v chladu odpočinout. Následně vyválet, vykrájet různé tvary, dát na plech na pečicí papír a v předehřáté troubě péct při 150st. přibližně 10 minut. Vychladlé slepit marmeládou nebo nutellou, pocukrovat, případně dál zdobit polevou.

Dělala jsem z poloviční dávky, kdy jsem dala 1 celé vejce a celý vanilkový cukr.

S těstem se hezky pracovalo a bylo to hnedka hotové. Na podsypání jsem použila rýžovou mouku a těsto vyválela přes potravinovou folii (nelepilo se na váleček).

Moučkový cukr dávám Korunní, kde protihrudkovací látka je bramborový škrob. U ostatních to většinou není napsáno a škrob může být i z pšenice.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nosta 10. 12. 2016, 14:32
Dobrý den, až teď jsem si všimla, že jste recept vložila už před pěti lety ,-) Nicméně suroviny se nemění a dneska jsme pekli. S těstem se pracovalo výborně a chutná ještě líp. (Y) (clamp) Za recept moc děkuju. |:o)
Horsonka 21. 12. 2016, 6:06
@Nosta Milá Stáňo, děkuji. Jsem ráda, že i po letech má receptík úspěch (darecek). U nás už je také upečeno a téměř i snědeno [A] [A] [A]
Marťulez 18. 12. 2011, 22:00
Dobrý večer , včera jsme s dcerkou zkoušeli Vaše linecké. Musím říct, že těsto bylo hned, vykrajování šlo krásně a upečené za 10 minutek. Paráda, móóóc chutné, žádné drobení ani lámání. Na druhý den pekně měkoučké a voňavé. NEJLEPŠÍ receptík na linecké. (clamp) (Y) (clamp) (Y) (clamp) Děkuji a přeji krásné a pohodové Vánoce (banky) S pozdravem Martina s Kamilkou (hello) (X)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie