(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
VĚTRNÍČKY
Potřebné ingredience
TĚSTO-1/4 l vody+špetka soli,140g 100%tuku,150g hladké mouky,5 vajec
-Vodu s tukem a solí svaříme,potom přidáme mouku a mícháme dokud se nevytvoří hladká hmota.Odstavíme,až je hmota vlažná,přidáme celá vejce a vymícháme těsto.
Stříkáme na plech kolečka a upečeme.Prořízneme napůl,plníme světlým a tmavým krémem a poléváme čokoládovou polevou
Postup přípravy
TMAVÝ KRÉM
-250ml šlehačky(30-35%tuku),150g krystalového cukru
-Cukr roztopíme za stálého míchání na mírném ohni v kastrůlku,až je cukr rozpuštěn přidáme šlehačku.Vytvoří se karamel,který na mírném ohni rozpustíme.Až hmota vychládne,dáme ji do lednice ztuhnout nejlépe na 24hodin.Druhý den vyšleháme a můžeme přidat ztužovač šlehačky+1-2 polévkové lžíce másla.
POZOR!POZOR! může se stát,že se krém srazí.Mějte trpělivost a šlehejte dál.Po delší době se spojí a vyšlehá!!!!!!!
SVĚTLÝ KRÉM
-1máslo,200g mletého cukru,1 vanilkový cukr,teplý puding(3lžíce maizeny+3dcl mléka uvařit jako puding)
-studené máslo+přesátý cukr -šlehat.Poté přidat teplý puding-došlehat.
-250ml šlehačky(30-35%tuku),150g krystalového cukru
-Cukr roztopíme za stálého míchání na mírném ohni v kastrůlku,až je cukr rozpuštěn přidáme šlehačku.Vytvoří se karamel,který na mírném ohni rozpustíme.Až hmota vychládne,dáme ji do lednice ztuhnout nejlépe na 24hodin.Druhý den vyšleháme a můžeme přidat ztužovač šlehačky+1-2 polévkové lžíce másla.
POZOR!POZOR! může se stát,že se krém srazí.Mějte trpělivost a šlehejte dál.Po delší době se spojí a vyšlehá!!!!!!!
SVĚTLÝ KRÉM
-1máslo,200g mletého cukru,1 vanilkový cukr,teplý puding(3lžíce maizeny+3dcl mléka uvařit jako puding)
-studené máslo+přesátý cukr -šlehat.Poté přidat teplý puding-došlehat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanys77
(upraveno)
9. 4. 2009, 14:59
Raduš, vypadají úžasně...prosím tě, 2 dotazy : místo Maizeny můžu dát Solamyl, že? a kolik je z této dávky kousků a jak jsou velké?
Radunna
(upraveno)
9. 4. 2009, 15:04
@hanys77
Maizena je kukuřičný škrob,čili solamyl. kousků odhaduji kolem 40ti o průměru 5cm po upečení,takže na plech stříkat o něco menší
hanys77
(upraveno)
9. 4. 2009, 15:57
@Radunna
díky díky díky
Lekvar
(upraveno)
29. 1. 2008, 16:56
dobrý den, tu šlehačku vleju do hrnce k tomu horkému karamelu?? Bojím se, že ten karamel rázem totálně ztuhne na kámen a já pak budu muset vyhodit hrnec ) Jinak bych to ráda zkusila, nedávno jsem nad tím zrovna přemýšlela. A ještě jedna věc, co takhle dát místo maizeny do světlého krému- vanilkový puding- byl by to velký rozdíl???
Radunna
(upraveno)
29. 1. 2008, 17:49
@Lekvar
No to víte,že Vám to ztuhne na kámen ale je to jen cukr a ten se znovu rozpustí. Pokud dáte ten vanilkový puding,tak to je spíš krém do věnečků.Do pravejch větrníků se dělá z maizeny.Zkusit to ale můžete,v každém případě chuťově to bude dobré
Lekvar
(upraveno)
29. 1. 2008, 21:37
@Radunna
díky za odpověď, zkusííííím!