Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Větrníky

0.0
Větrníky

Potřebné ingredience

TĚSTO: čtvrt litru vody, špetku soli, 10dkg hery, 20dkg hl.mouky, čtvrt litru vajec
KRÉMY: 2x 250ml šlehačky, karamel (300ml vody, půl kila cukru), žlouťák ( půl litru mléka, 100 g cukru, 100 g másla, 10 g vanil. pudinku)

Postup přípravy

TĚSTO: vodu, sůl, heru přivedeme do varu, když se to vaří přidáme mouku a vaříme tak dlouho dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec. Necháme vychladit a pak do studeného těsta postupně přidáváme vejce.
Stříkáme na plech a pečeme při 200°C do vyběhnutí a mírné zlaté barvy pak snížíme na 180°C a dopékáme. Troubu po celou dobu pečení nesmíme otevřít. Pod plech dáme kovovou nádobu s vodou, aby v troubě byla pára.

KRÉMY: Karamelový- Samotný cukr rozpustíme na karamel a pomalinku zalíváme vroucí
vodou, ale opatrně bude to hodně vřít tak pozor na opaření. Nechat vystydnout a
studený karamel přilívat podle chuti do ušlehané šlehačky.(250ml)
Žloudkový- líko, cukr a puding smíchat a uvařit v puding. Do studeného pudinku všlehat máslo. Vyšlehaný krém smícháme v poměru 1:1 s ušlehanou šlehačkou.

- Větrníky rozpůlíme a naplníme najdřív žloudkovým krémem a pak karamelovou šlehačkou. Klobouček větrníku namočíme buď do fondánu nebo čokolády a přiklopíme. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie