Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Bezlepkový chléb

0.0
Bezlepkový chléb

Potřebné ingredience

400g bezlepkové mouky Schar mix B, 100g mouky Teff, 500ml vody pokojové teploty, 1,5 kávové lžičky soli, 0,5 káv.lžičky suš.droždí, lžíce olivového oleje, trochu drceného kmínu, nebo jiné koření, které vám chutná

Postup přípravy

Naliju si do mixéru vodu a lžíci oleje, pak nasypu mouku smíchanou s droždím, solí, kmínem... a zamíchám na hladké těsto....zabere mi to tak 5min
Zadělám mísu fólii a nechám přes noc kynout na teplém místě ( já to strčím do trouby....vyplé!!)
Ráno těsto vyndám na pomoučenou fólii, nebo podložku, rukama vytvořím placku čtverec a přehnu každý kraj směrem dovnitř (zprava, zleva, zvrchu a zespodu). Tento bochník pak vložím na pomoučenou utěrku a dám do misky(zase to zakryju rohy utěrky) a nechám ještě 3hoď kynout......toto zabere taky 5min
Po 3 hodinách si nahřeju troubu na 250c, vložím nahřát zapékací mísu.....a jak je nahřátá, vložím bochník do misky, zaklopím a peču 30min...pak ještě 10min bez poklice.
Po vyndátí z trouby jemným rozprašovačem postříkám vodou a nechám vychladnout na mřížce....
Řekla bych, že je to práce max.na 15min, jenom časově náročné......ale po 2letech pečení bezlepkových chlebů je tento chleba pro mě vítěz č.1!!!!! A stojí mi za to, ho upéct!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

skailar 29. 2. 2020, 20:08
Bože to je dobrota.. Chléb naprosto dokonalý.. Ještě lepší než klasický s lepkem. (Y) (Y) (Y)Moccc děkuji, takhle dlouho jsem si už nepochutnala :-)a mě tedy nakynul, taky ve vypnuté troubě, za 2h
itinka007 5. 2. 2020, 12:10
Dobrý den, můžu se zeptat prosím kde se daji koupit tyto mouky?moc děkuji
liaji 1. 1. 2020, 21:04
vidím, že komentáře jsou staré už několik let nicméně se přidávám k pozitivnímu hodnocení.opravdu skvělý, jednoduchý chleba.ingredience si nachystám večer do mísy od robota, ráno jen přidám vodu, zapnu míchadlo na 5 minut a nechám kynout. jak příjdu z práce, tak udělám krok č.2 a po 3 hodinách dám chleba do trouby. ještě se nestalo, aby se nepovedl. je bomba i dlouho vydrží. kdyby měl někdo tipy jak jen vylepšit/oživit sem s nimi :-). díky moc za tento super recept (Y)
Matulajzka 16. 7. 2014, 21:28
Teeeda, musím říct, že chleba nemá chybu :-) :-) (Y) vůbec to není žádná "bezbublinkatá" zdrclá placka, ale luxusní chlebík, který musím říct, že směle může konkurovat doma pečeným chlebům s lepkem (flower) a to jsme použili jen mouku schar mix!! šmankote a ta kůrčička ,-) ,-) dědovi se na voňavý chlebík vrhla hned cellá rodina (smich) *-)
crohn 5. 1. 2014, 18:19
Dobrý večer Zdeni, já peču pro manžel 13 let a toto je nejlepší chleba, který jsem udělala. Dala jsem místo teff mouku z quinoa - výborný, výborný!!!! Jestli to nebude vadit, budu tento recept všude ( samozřejmě s Vaším jménem )dávat dál. (Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp)
mmacekk 22. 12. 2013, 22:03
Dobrý večer Zdeni, moooc vám děkuji za receptík (Y) (Y) (Y) (Y) konečně chleba který chutná všem a hlavně prckovi |:o) |:o) |:o) |:o) už jsem v to ani nedoufala ,-) Přejeme vám krásné Vánoce (banky) (hello)
ilysek 7. 12. 2013, 20:29
Dobrý den, velice mě zaujal Vás recept ne bezl.chleb. Chci se zeptat bochnik když přendate na pomoc.uterku tak,ze přehnute rohy zůstanou nahoře nebo budou dole na uteče. A ještě prosím jak mate velkou zapékají misku a jak vysokou a je skleněná. Rada bych synovi konečně upekla dobrý chléb. Koupené a upecene chleby i rohliky mi většinou nechce. A ani se mu nedivím. Velice děkuji I.J.
U kočky Báry 3. 12. 2013, 5:23
Já ho zkoušela už dvakrát a ani jednou se nepovedl :-(
J.P.T.E 27. 11. 2013, 22:49
Toto je první chleba co se mi fakt povedl.I když jsem použila jen mouku Schar mix B je výborný (Y) (Y) (Y).Díky za recept (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie