Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Pařížský dort

0.0
Pařížský dort

Potřebné ingredience

KORPUS: 250 g hladké mouky ,1 prášek do pečiva, 4 vejce, 240 g cukru krupice, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, Holandské kakao. KRÉM: 200 g čokolády na vaření, 400 ml smetany ke šlehání ,1 ztužovač šlehačky (není nutný)

Postup přípravy

POSTUP KORPUS:
Ušleháme napřed zvlášť bílky s polovinou cukru.
V jiné míse větší ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, můžeme přidat i jeden vanilkový. Postupně přiléváme olej, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a vroucí vodu. Nakonec zamícháme sníh a kakao. Kakaem nešetříme, ale příliš kakaa pak také není ono.. Zkrátka musíte ochutnávat :) Nalijeme do vymazané dortové formy a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě kolem 150°.
POSTUP KRÉM:
Šlehačku zahřejeme, nalámeme čokoládu a necháme rozpustit. Mícháme lžící a stále zahříváme až k bodu varu. Když se čokoláda rozpustí, necháme úplně vychladnout. Potom elektrickým šlehačem na nejvyšší výkon vyšleháme spolu se ztužovačem až do hustého krému. Nemusí se nechávat do druhého dne. Ztužovač nutný není, pokud vám krém nejde zhousnout, stačí dát na deset minut do lednice ,)
DÁLE:
Vychladlý korpus rozkrojíme, pomažeme krémem, přiklopíme horní díl korupusu a polijeme celý dort čokoládou. Zdobíme každý dle fantazie.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

xmarcelka 30. 11. 2013, 11:48
(^) ať Vám chutná ,) je luxusní :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie