(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Pesto z mědvědího česneku
Potřebné ingredience
Mědvědí česnek, sůl, olivový olej, slunečnicová semínka
Postup přípravy
Medvědí česnek je jedna z prvních rostlin, které na jaře raší. Zatímco u česneku kuchyňského se používají stroužky, u medvědího si kuchaři cení hlavně listů. Je nabitý vitaminy a energií - obsahuje vitamíny - A, B1, B2, C, stopové prvky - železo, zinek, hořčík, vápník, měď, mangan, molybden, aj., též obsahuje allicin, glykosid, hořčinu, aj.
Můžete je přidat do všeho, kam měl přijít česnek či pažitka - do špenátu, na pizzy, do těstovin, na chleba, atd....
NÁVOD NA PESTO:
Listy medvědího česneku si důkladně omyjeme a necháme oschnout. Slunečnicová semínka si najemno rozmixujeme.
Do 100 ml olivového oleje umixujeme 3 hrsti čerstvých listů, osolíme dle chuti ( pozor na přesolení, stačí opravdu málo) a přidáme rozmixovaná slunečnicová semínka.(další varianty jsou buráky, vlaššké ořechy či kešu ořechy)
Pastu uchováváme v lednici, vydrží do další sezony česneku.
Můžete je přidat do všeho, kam měl přijít česnek či pažitka - do špenátu, na pizzy, do těstovin, na chleba, atd....
NÁVOD NA PESTO:
Listy medvědího česneku si důkladně omyjeme a necháme oschnout. Slunečnicová semínka si najemno rozmixujeme.
Do 100 ml olivového oleje umixujeme 3 hrsti čerstvých listů, osolíme dle chuti ( pozor na přesolení, stačí opravdu málo) a přidáme rozmixovaná slunečnicová semínka.(další varianty jsou buráky, vlaššké ořechy či kešu ořechy)
Pastu uchováváme v lednici, vydrží do další sezony česneku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KattyV
(upraveno)
19. 4. 2017, 19:11
Vyzkouším.
wladka
(upraveno)
17. 4. 2017, 19:54
kolik na toto množství dáváte těch semínek? děkuji
tulipanka
(upraveno)
30. 3. 2017, 20:22
malmar
(upraveno)
30. 3. 2017, 10:53
Děkuji
teplákovka
(upraveno)
1. 5. 2016, 20:06
Mohl by být olej slunečnicový a bez semínek?
Pekyska
(upraveno)
30. 4. 2016, 12:43
tak to musím vyzkoušet
Zrušený účet
(upraveno)
21. 3. 2016, 9:44
Zkoušela jste přidat i sýr - parmazán apod.?
Macinkag
(upraveno)
6. 4. 2015, 19:50
Skvělej nápad!
Vojtula
(upraveno)
4. 4. 2015, 21:00
díky za recept
otmhjp
(upraveno)
4. 4. 2015, 13:23
vypadá to famozně
asadka
(upraveno)
2. 4. 2015, 0:19
Jojo, je to bašta O víkendu jsme si dovezli, půjde ještě do velikon. nádivky...