(recept
si oblíbilo 78 návštěvníků)
Dýňová polévka z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
1 dýně Hokkaidó,1 palička česneku,1 cibule, olivový olej, hrubá mořská sůl,1 l vody
Postup přípravy
Tato dýně se nemusí loupat. Takže rozpůlíme, vydlabeme lžící dužninu se semínky - nevyhazujeme!
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně, česnek vyloupaný - nepasíruji. Nechávám celé stroužky. Posypu hrubou solí - nemusíme šetřit a šup s pekáčkem do trouby na 190 stupňů - cca 45minut. Před koncem pečení dozlatova spěním v hrnci nakrájenou cibulku. Přidáme celý obsah co se pekl v troubě - česnek, dýni. Přilejeme vodu a ještě krátce povaříme. Polévku v závěru rozmixujeme. Nezahušťuji - je hustá dost, naopak, ještě trochu zředím vodou. Pak už jen dochutit - sůl, pepř. Občas přidávám kokosové mléko ( smetanu nemohu, děti na ní mají alergii ) Polévka je výborná! Děláme jí už roky a super. Nedávno se tento recept objevil i v televizním herbáři. :) Dobrou chuť.
Dýňová semínka se mohou opražit - zbavíme je pod vodou dužniny, co možná nejvíce. Dáme na pečící papír, nejlépe aby se nepřekrývala. pokapeme oliv. olejem cca lžičku a lžičku soli. Pečeme cca 40 minut na 180stupňů. Několikrát za dobu pečení promícháme. Když mají zlatavou barvu, vyndáme a necháme vychladnout. Buď konzumujeme samotné, nebo dozdobíme polévku.
Dýni nakrájíme na kousky. Na pekáček dáme oliv. olej, přidáme kousky dýně, česnek vyloupaný - nepasíruji. Nechávám celé stroužky. Posypu hrubou solí - nemusíme šetřit a šup s pekáčkem do trouby na 190 stupňů - cca 45minut. Před koncem pečení dozlatova spěním v hrnci nakrájenou cibulku. Přidáme celý obsah co se pekl v troubě - česnek, dýni. Přilejeme vodu a ještě krátce povaříme. Polévku v závěru rozmixujeme. Nezahušťuji - je hustá dost, naopak, ještě trochu zředím vodou. Pak už jen dochutit - sůl, pepř. Občas přidávám kokosové mléko ( smetanu nemohu, děti na ní mají alergii ) Polévka je výborná! Děláme jí už roky a super. Nedávno se tento recept objevil i v televizním herbáři. :) Dobrou chuť.
Dýňová semínka se mohou opražit - zbavíme je pod vodou dužniny, co možná nejvíce. Dáme na pečící papír, nejlépe aby se nepřekrývala. pokapeme oliv. olejem cca lžičku a lžičku soli. Pečeme cca 40 minut na 180stupňů. Několikrát za dobu pečení promícháme. Když mají zlatavou barvu, vyndáme a necháme vychladnout. Buď konzumujeme samotné, nebo dozdobíme polévku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kokodak1984
(upraveno)
2. 9. 2021, 16:12
Jednoduchá na přípravu, výborná polévka, doporučuji.
jarcam
(upraveno)
28. 10. 2019, 15:24
Naprosto dokanalá, díky
MIMIPLUSÍK
(upraveno)
18. 11. 2018, 17:21
výborná chuť, dnes poprvé uvařeno budu vařit
danima3
(upraveno)
3. 9. 2018, 18:32
Vyzkoušela jsem spoustu receptů, s brambory, zeleninou, různým kořením... Ale tohle je nej recept teda
Matka_Luca
(upraveno)
28. 11. 2017, 10:34
Také milujeme dýňovou polévku. A když ji chci ozvláštnit, přidám do ní víno. To je potom fakt mňamka a chutná i muži Můj recept: http://www.e-zin.cz/famozni-dynova-polevka-na-vine/
Petulda
(upraveno)
27. 11. 2017, 19:19
Výborná, jednoduchá a hlavně z ingrediencí, které mám vždycky doma Děkuji za recept!
mitad
(upraveno)
17. 10. 2016, 22:00
Dýňová je také naše oblíbená. Přidávám trochu mletého zázvoru, může být i kurkuma, polévka má výbornou chuť. Jinak klasika, na másle cibulka, dýně se šlupkou na kostky, voda nebo vývar, sůl. Rozmixovat, každý si pak na talíři přidá zakysanou smetanu. Opražím koupená dýňová semínka, kdo má chuť, dá si do polévky. Jako bonus osmažím slaninu nebo krutony. Dobrou chuť !
Marten
(upraveno)
7. 10. 2016, 16:19
právě jsem ji dovařila, nelze odolat a už ji jím, je luxusní. Děkuji za recept
mimicek
(upraveno)
5. 12. 2015, 11:03
koki01
(upraveno)
29. 10. 2015, 19:35
Tahle byla moje vůbec první, ještě nikdy jsem dýňovou nezkoušela, ale pořád čtu jak je dobrá Byla naprosto výborná Jednoduchá Určitě nebyla poslední
bekorka
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:44
@koki01
Péťo, jsem ráda, že chutnala.
Anýska08
(upraveno)
28. 10. 2015, 18:47
Maruško, dnes jsem uvařila tuto polévku a musím říct, že je luxusní. Měla jsem strach z toho česneku, tak jsem dala jen půlku paličky, ale i tak to bylo výborné a 2 letý syn si přidával Opravdu je krásně hustá, ještě potřebovala trochu zředit takže příště z ní nebude polévka, ale omáčka Polévka jako omáčka byla na večeři s těstovinou a kuřecím masem, také luxusní.. A ušetřený čas Mooc děkuji za úžasný receptík 2v1.
bekorka
(upraveno)
25. 11. 2015, 23:42
@Anýska08
Katko jsem moc ráda, že chutnala, recept není můj - kdysi jsem si ho někde opsala, už nevím ani od koho...., ale musela jsem se podělit. Mám jí moc ráda. Obecně letos jsem trochu víc "dýňovala"