Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Kroucený koláč

0.0
Kroucený koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 350 g hladké mouky, 100 g másla, 25 g droždí, sůl, 170 ml mléka, 2 žloutky, 1 PL cukru krupice. Náplň: 500 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti. Sníh: 4 bílky, 140 g cukru krupice. Dále: švestková povidla, vlašské ořechy.

Postup přípravy

Těsto vypracujeme v pekárně obvyklým způsobem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly. Každý díl roztáhneme na obdélník, potřeme povidly, posypeme sekanými ořechy a srolujeme delší strany k sobě, ale s mezerou uprostřed. Závin opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem. Všecky tři záviny se nám vejdou na jeden plech.
Na náplň vymícháme tvaroh s vajíčkem a cukrem. Náplň natřeme do nestočených středů a necháme těsto ještě chvíli kynout na plechu. Boky závinů před pečením potřeme rozpuštěným máslem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 20 minut).
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Pokud nám zbyla náplň, doplníme ji na záviny po vytažení z trouby, na to natřeme sníh a ještě zapékáme na 170°C asi 14 minut.
S těstem se dobře pracuje, záviny nepraskají a upečené se dobře krájí.

Tady jsem použila i trochu makové náplně, která mi zbyla z jiného pečení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenule11111 17. 6. 2016, 17:11
Zeptám se, co už zkoušely..není těsto tuhé,suché v těch ztočených krajích??
krišon 17. 6. 2016, 17:19
@lenule11111 Záleží na tom, jak zdatná jste pekařka ... měla jsem těsto nadýchané, kraje byly pikantní díky povidlům, střed se rozplýval na jazyku .... pokud budete mít těsto tuhé a přesušíte ho, pak bude výsledek jiný
spero 20. 6. 2016, 15:32
@krišon Alenko, díky díky díky. (F) (F) (F)
gulda 17. 6. 2016, 15:52
(Y) (Y) (Y)Ivuš, tak další recept z vaší sbírky už máme vyzkoušený. Jedna velká dobrota. Dnes už nám zbylo ztěží k odpolednímu kafíčku. Moc děkujme a dáváme velikou 1***************. (clamp) (clamp) (clamp)Magda a (X) (X)
spero 20. 6. 2016, 15:32
@gulda Magdičko, já Vám moc děkuji za milý komentář. (F) (F) (F)
horackm 15. 6. 2016, 19:49
šlo by zaměnit povidla za něco jiného ? *-) vypadá to sklvěle, ale (svatba) je nerad 8o|
spero 17. 6. 2016, 15:49
@horackm Maruško, no a co třeba marmeláda? Tu také manžel nemusí?
scarlet1 31. 5. 2016, 22:03
Ivanko, Vy jste vždy sázka na jistotu. Cokoli od Vás peču, nebo vařím, vždy je to jistota, že to bude výborné. Tedy pokud se mi to povede aspoň trochu podobně jak Vám. Děkuju za recepty. (F) (F)
spero 1. 6. 2016, 17:41
@scarlet1 Maruško, moc Vám děkuji za důvěru i za krásný komentář. (F) (F) (F) Moc si toho vážím.
krišon 1. 6. 2016, 8:16
@scarlet1 Máte pravdu, když se chlapů ptám, co mám péct, řeknou cokoliv od paní Spero ... už jsem se jí chtěla zeptat, zda nedodává své zákusky nějaké kavárně, že bych si tam došla na kafíčko (L)
spero 1. 6. 2016, 17:42
@krišon Alenko, to je od Vás velice milé. (F) (F) (F) Moc děkuji. (F) (F) (F)
novackova 31. 5. 2016, 20:59
(Y) (Y) (Y) (F)
spero 31. 5. 2016, 21:01
@novackova (F) (F) (F) díky
gulda 31. 5. 2016, 13:28
(Y) (Y) (Y)Ivanko, to snad není možný, co recept to bomba!!!!!! (clamp) (clamp)Vy máte nejen vynikající recepty, ale ještě to vždycky nádherně vypadá. Těžko odolat. :-) :-) :-) Zlatý ručičky!!!!!!!!!!!! (radost) (radost) (radost) (hello) (hello) (hello)
spero 31. 5. 2016, 16:55
@gulda Magdičko, moc děkuji za tolik chvály. Zlatý ručičky, to si nemyslím. Spíš uveřejňuji jen ty nejlepší recepty, které se mi povedly. Ty druhé si nechávám pro sebe a s těmi se nesdílím. :-)
laskonka333 29. 5. 2016, 14:36
(Y)
spero 31. 5. 2016, 16:56
@laskonka333 (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie