(recept
si oblíbilo 86 návštěvníků)
...BEZLEPKOVÉ HOUSKY SYPANÉ SÝREM...
Potřebné ingredience
250 ml mléka; 2 vejce ( jen bílky, žloutky smíchám s troškou mléka a používám na potření před pečením); 4 lžíce oleje; 2 lžičky soli; 2 lžičky cukru; 450 g bezlepkové mouky - používám Jizerku; sáček sušeného droždí;...strouhaný sýr
Postup přípravy
Na vykynutí těsta používám domácí pekárnu...všechny suroviny dáme v tomto pořadí do nádobky, zapneme program těsto, po 1,5 hod. vyklopíme, uválíme malé bochánky, necháme ještě tak 15-20 minut dokynout, potřeme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme...jsou chuťově výborné a krásně měkké...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
29. 6. 2019, 18:23
Vyzkouším
martanek
(upraveno)
28. 1. 2018, 18:34
Dobrý večer, housky jsem pekla poprvé a podle Vás. Byly moc dobré. Děkujeme za recept
Viko
(upraveno)
14. 10. 2015, 16:05
Děkuji za receptík,někdy vyzkouším.Ja dělala dneska kaiserky bezlepkové a tyhle se sýrem musí být chutný
stanka264
(upraveno)
14. 10. 2014, 21:57
marcipanek
(upraveno)
13. 10. 2014, 8:36
Dobrý den, tak včera jsem pekla tyto bulky už podruhé, a musím jen a jen chválit dcerce moc chutnají, poprvé jsem zkusila 2 ks zamrazit, jsem zvědavá, jaké budou děkuji za super recept
cmeldaa
(upraveno)
17. 3. 2014, 21:05
je sper vyzkouším , nemohu najit pecivo které by mi chutnalo , prijde mne vše nasládlé a mokre hlavne chlkeba, mohu poprosit ještě o foto toho pizza rohliku a recept co tam davat?
Neugebauerova
(upraveno)
12. 9. 2013, 0:43
S těstem se velmi dobře pracovalo. Housky syn moc chválí.
Alfonsie Alfi
(upraveno)
24. 5. 2012, 14:45
Dobrý den, moc Vám děkuji za Váš recept. Kvůli ceně nebo kvalitě (bílé pečivo mi chutná jen od Scharu) jsem jedla převážně chleby, ať kupované nebo teď už častěji domácí, a tyto housky mě moc potěšily. Upekla jsem dvě várky - první z Jizerky a druhou z britské mouky, která je nově prodávaná v Kauflandu. Z obou je pečivo chutné. Bulky jsem sypala buď sýrem nebo slunečnicí nebo kmínem, do části sýrových jsem dala sýr přímo do těsta, slunečnicové jsem i podsypala a nahoře slunečnice dobře drží, když se po posypu ještě přemašluje znovu vejcem. Vzhledem k tomu, že mám menší horkovzdušnou troubu s kulatým talířem, pekla jsem kvůli "efektivitě " ve formě na 12 mufinů, ale s těstem se narozdíl od některých jiných bezlepkových těst krásně pracuje, takže příště budou i nějaké pletýnky. Jinak bulky jsou dost těžké, hutné, ale to tak asi má v tomto receptu být? Na druhou stranu jsem ráda, že v domácím pečivu není nadměrné množství přísad, jako v průmyslově vyráběném. Díky
prokuli
(upraveno)
27. 10. 2011, 6:53
Pavli, zkoušela jsem porpvé Vaše housky a jsou vynikající s bratrem jsme nadšeni, recept už jsme předali i dál
gembek
(upraveno)
22. 10. 2011, 10:17
Pavli, včera jsem pekla Vaše houstičky musím pochválit, jsou opravdu měkké, rozhodně nejlepší, co jsem zatím zkusila ale bohužel mi nechutnají obávám se, že to bude ve mně zatím jsem nenašla chleba nebo jiné pečivo, které by mě i synovi chutnalo. Sladké sušenky, dezerty jsou celkem dobré, ale pěčivo budeme si muset zvyknout
emotikona
(upraveno)
21. 10. 2011, 16:18
Dobrý den, měla bych dotaz. Lze místo suš. kvasnic použít sušený kvásek? Děkuji .-))
fialka 75
(upraveno)
11. 3. 2011, 21:35
Měla jsem málo Jizerky, tak jsem dla 200g ní a 250 g Mantlerky a i tak jsou vynikající. Nádherně vykynuly,jsou měkkoučké po upečení a doufám, že takové zůstanou i do rána syn si pošmakoval velice, zblajzul hned 2 - uděla jsem je jeko rohlíky ve formě na bagety
aksunas
(upraveno)
15. 1. 2011, 15:29
kolik z tho množství se jich asi tak udělá?Jinak opravdu výborné
aksunas
(upraveno)
7. 2. 2011, 14:08
@aksunas
Děkuji,opravdu zatím vedou,lepší jsem zatím nejedla
pavlucha
(upraveno)
16. 1. 2011, 19:04
@aksunas
Maruško , dělám už trochu větší, takže z téhle dávky mám tak 6 kousků
PETRA V
(upraveno)
5. 11. 2010, 10:49
na kolik a jak dlouho se pečou???
pavlucha
(upraveno)
16. 1. 2011, 19:08
@PETRA V
Petruš , používám droždí Dr.Oetker,přesnou teplotu vám bohužel neřeknu, trouba mi neukazuje, takže dávám na nejmenší , aby se mi nespálily a kontroluju barvu(cca 10-15 minut)
PETRA V
(upraveno)
19. 9. 2010, 14:31
Mohla bych vědět co používáte za droždí?ono některé je na 0,5kg a jíné to s vlašt.na 1kg mouky může bezlepkové těsto 2x kynout
Barusek1
(upraveno)
7. 8. 2010, 17:23
Pavli dobrý den , včera jsem vyzkoušela vaše houstičky a musím Vám poděkovat za recept a všem doporučit Jsou opravdu super a hlavně i druhý den měkké Manžel z nich byl nadšený, díky moc, určitě budeme péct často mějte se krásně. Petra
PETRA V
(upraveno)
14. 7. 2010, 22:06
mohou se použít celá vajce?....děkuji
pavlucha
(upraveno)
21. 7. 2010, 12:12
@PETRA V
Peti , to Vám neřeknu, bohužel jsem to nezkoušela
zzanzi
(upraveno)
20. 2. 2010, 17:02
vynikající určitě budu dělat
Ivca+tobisek
(upraveno)
9. 1. 2010, 18:54
Já taky musím poděkovat.. rozzářila jste mi zase o něco víc mé bezlepkové dny Na pečivo jsem celkem rezignovala, zvládala jsem to x let se suchary.. a ted přišly Vaše housky, které mi užírá i "lepková" rodina Díky a jdu na ně
ivetae
(upraveno)
16. 11. 2009, 19:41
Dobrý den Pavli, dnes jsem vyzkoušela Vaše housky ale bez sýru, nesmíme ani ten , dala jsem na půl Unimix s Jizerkou a jsou naprosto supr a křupavé Prostě bašta Iveta
pavlucha
(upraveno)
18. 11. 2009, 22:04
@ivetae